Een digitale handtekening maken voor website of e-mail
Blog

Een digitale handtekening voor website of e-mail

Een digitale handtekening voor je website of e-mail. Zelf vind ik het leuk om onder mijn artikelen op mijn blog mijn naam te plaatsen. En zo een handtekening maak je heel makkelijk zelf. In een paar stappen staat het online. Hoe? Dat leg ik uit.

Een digitale handtekening onder je artikelen

Een handtekening onderaan je artikel of bij je e-mail. Ik vind het professioneel staan en heb ik eigenlijk ook altijd gehad. Pas geleden heb ik echter mijn site een nieuw thema gegeven en ben mijn blog site gaan optimaliseren. Andere kleuren en hele andere stijl. Mijn oude digitale handtekening paste hier niet meer bij. Het was tijd voor een nieuwe handtekening. Maar hoe doe je dit?

Even een tip vooraf

Een tip vooraf die ik van de week ook al op mijn site deelde: wanneer je je site aanpast kan je de kleuren gebruiken die jij zelf wil. Dit kan een standaard kleur zijn of je past deze aan in een kleurentabel. De kleuren beginnen met een #. Heb je nu een andere kleur dan standaard, onthoud deze code dan goed, want je kan deze zelfde kleur dan voor alles gebruiken. Denk aan je website, Pinterest of zoals hier voor je digitale handtekening.

Een digitale handtekening maken

Het is heel makkelijk om je eigen handtekening of naam digitaal te maken. Ik heb gebruik gemaakt van de site: MyLiveSignature. Er zullen er vast veel meer mogelijkheden zijn en misschien ook nog wel makkelijker dan deze. Alhoewel deze al super makkelijk was, ik ben er in ieder geval heel tevreden over.

Stap voor stap uitleg

Hoe maak je nou zo een handtekening of je naam. Je gaat naar de site MyLiveSignature en kies voor de optie: step by step signature wizard. Vervolgens spreken de stappen van zelf om een digitale handtekening te maken:

  1. Vul de naam in die je wil gebruiken.
  2. Maak een keuze uit de manier waarop je naam is geschreven.
  3. Kies de grote van je handtekening
  4. Hoe schreef moet je handtekening staan?
  5. kies de kleur

Aan de slag:

Nu we de stappen weten, kan je aan de slag. Je vult je naam in en vervolgens kan je kiezen uit 120 verschillende stijlen om je naam te schrijven. Dun, dik, blokletters, sierletters, alles kan je hier vinden. Heb je jouw keuze gemaakt dan ga je naar de volgende stap. De grote van de handtekening. Keuze gemaakt dan kijk je hoe je je handtekening op papier wil hebben. recht, een beetje schreef, nog schrever? Je maakt een keuze en bij de laatste stap kies je de kleur. ( Je kan hier dus ook je eigen kleurencode invullen). Vervolgens download je de digitale handtekening en plaatst deze op je site, e-mail, factuur of waar je maar wil.

Het resultaat

Omdat ik mijn logo ook met een krul en hartje heb gemaakt, koos ik nu voor mijn handtekening ook voor een krul en hartje. Ik vond dit wel zo leuk en ben zeer tevreden over mijn handtekening.

Wil je dit nu ook doen en kom je er niet uit? Laat het me even weten en ik help je graag. En wil je nog meer tips om je blog site te optimaliseren? Lees dan even dit artikel over het optimaliseren van je blog site.

foto’s lodiblogt

21 thoughts on “Een digitale handtekening voor website of e-mail”

  1. Leuk idee! Op deze blog past het bv. heel goed maar voor mijn eigen site zie ik het niet direct zitten… Ga er wel eens naar kijken, wie weet kom ik alsnog een lettertype tegen dat me kan overtuigen.

  2. van dit soort programma’s krijg ik altijd keuze stress, ineens vind ik alles leuk…terwijl ik normaal toch rustig tot het kritische type gerekend kan worden

  3. Het ziet er leuk uit! Ik heb heel lang een digitale handtekening gehad op mijn blog, maar ergens ben ik ‘m vergeten of verloren : )

    En heeft hij geen nadelige invloed op de laadsnelheid van je blog?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.