Blijven ontwikkelen als zzp-er. Investeren in je toekomst

Blijven ontwikkelen als zzp-er, over cursussen en coaching

Heb jij de tijd om jezelf te blijven ontwikkelen als zzp-er? Misschien door online coaching of een cursus. Wanneer je in loondienst ben worden cursussen vaak aangeboden, maar wanneer je zzp-er bent, moet je dit zelf blijven bijhouden. Het kost geld, tijd en waar begin je?

Jezelf ontwikkelen als zzp-er

Blijven leren kan door cursussen te volgen, gratis webinars of betaalde coaching. Door veel te lezen over je vakgebied en te blijven leren, blijf je up to date. Voor veel vakgebieden is het gewoon dat je bij moet blijven door bijles te volgen of cursussen die aangeboden worden via je werkgever, maar als zzp-er is het lastig om hier mee bezig te zijn. Toch is het goed om te blijven kijken naar ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Als je niet verplicht vaardigheden moet toetsen

Het is al weer even geleden dat ik voor het laatst een cursus volgde. De laatste keer was een teken cursus bij de LOI en dit heeft niets met mijn vakgebied ‘bloggen’ te maken, maar alles met mijn hobby. Kijk ik terug naar de tijd dat ik verpleegkundige was, dan moest ik verplicht elk jaar bijlessen volgen en vaardigheden toetsen. Echter als zzp-er is het ook belangrijk dat je investeert in jezelf en je blijft ontwikkelen. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor. Want spreek je veel met mensen in het buitenland, dan zal je misschien jouw talenkennis willen verbeteren.

Online Coaching

Daarom ben ik zelf ook weer begonnen. In oktober heb ik een drie maanden online coaching ‘van Blog naar Business’ gevolgd bij Blogger by Nature. Dit deed ik omdat ik merkte dat ik na jaren bloggen eigenlijk niet opschoot, ik dacht het goed te doen, maar zag minder resultaat dan gehoopt.

Esmee van Blogger by Nature heeft mij in deze drie maanden coaching weer even alle kneepjes van het vak geleerd. Dit ging via zoom meetings, extra cursussen en feedback op mijn site en artikels. We namen die zaken door waarvan ik dit deed, omdat ik het altijd zo deed. Door een ander naar je blog te laten kijken, blijkt er toch heel veel veranderd te kunnen worden.

Cursus Online Copywriter

Deze coaching van Esmée smaakte naar meer en alhoewel ik nog lang niet klaar ben met het optimaliseren van al de blogpost op mijn site, zocht ik alweer een nieuwe cursus en dit is de cursus Online Copywriter geworden. Deze zeven maanden durende cursus volg ik bij de LOI.

In december vroeg ik een proefles aan en deze vond ik zo interessant, dat ik me meteen besloot in te schrijven en sinds begin januari ben ik begonnen.

een verplichting, wel ontwikkelen

Ik denk dat het goed is, dat ook wanneer het niet verplicht is ( denk aan je Big registratie in de zorg, waarvoor je accreditatiepunten moet halen, dat heb ik met bloggen natuurlijk niet) het goed is om zelf actief bezig te blijven en in mijn geval is dat nu een cursus Online Copywriter, maar voor iedereen kan dit natuurlijk zowel zakelijk als privé zijn.

Hoe zoek je de juiste cursus

Nu zijn er natuurlijk ontzettend veel cursussen, studies en aanbieders te vinden. Wil je een cursus of studie beginnen dan is het verstandig om je goed in te lezen en bij verschillende organisaties studieboeken en/ of proeflessen aan te vragen, dan weet je meteen of deze manier van lesgeven bij jou past.

Bij blijven ook als zzp-er

Zo makkelijk als het ging als verpleegkundige, zo lastig vind ik het nu om bij te blijven leren. In de zorg was het verlicht, nu is het iets wat je zelf moet doen. Of mag doen, natuurlijk, want niks is verplicht. Nu vind ik het zelf erg leuk om bij te blijven in mijn vakgebied en hoop ik naast bloggen misschien ook wel als copywriter aan de slag te kunnen gaan. Slechter zal ik er in ieder geval niet van worden en wanneer ik de cursus heb afgesloten zal ik hier ook zeker op terug komen.

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept