Zakelijke rekeningen vergelijken: 3 tips

zakelijke rekeningen vergelijken, tips

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te verbeteren. Naar een hoger level te tillen. De juiste zakelijke rekening zou hierbij kunnen helpen. Toch is dit niet voor elk bedrijf verplicht. Je kunt ook heel goed als zzp’er je eigen persoonlijke rekening aanhouden. Toch is het bijvoorbeeld voor het doen van de belastingaangifte prettiger als je beter inzicht hebt in je inkomsten en uitgaven. Ook geeft het een professionelere uitstraling wanneer klanten een bedrijfsnaam zien bij hun overboeking.

Kortom: genoeg redenen om toch die zakelijke rekening te openen. Maar waar let je dan op? Het aanbod is immers enorm groot. Het vergelijken van zakelijke rekeningen hoeft gelukkig niet al te moeilijk te zijn. Met behulp van de volgende drie vind je zeker de rekening die bij jou past.

1.      Wat heb je allemaal nodig?

Zet eerst voor jezelf op een rijtje wat je allemaal nodig hebt. Heb je naast een gewone zakelijke rekening bijvoorbeeld ook nog andere bankproducten nodig? Is het de bedoeling dat mensen ook via een betaalautomaat kunnen pinnen en direct op de rekening kunnen storten? Wil je dat meerdere mensen toegang kunnen krijgen tot de rekening? Wil je rood kunnen staan?

Allemaal dingen om goed over na te denken. Schrijf alle punten op die voor jou van belang zijn. Dan beschik je direct over een goed wensenlijstje om het aanbod een stuk te verkleinen. Zodra je nog maar een paar banken overhoudt, is het vaak een kwestie van gevoel. Zeker wanneer zij allemaal aansluiten op jouw wensen. Kijk dan vooral naar de jaarlijkse tarieven en het gevoel wat je bij de bank hebt.

2.      De prijs

Voor het openen van een zakelijke rekening betaal je meestal jaarlijks een bedrag. Dit bedrag is nodig om de rekening geopend te houden. Bij de meeste banken geld een tarief van 100 tot 150 euro per jaar. Goed om dit in te calculeren en eventueel je keuze op te baseren. Let hierbij ook op het rentetarief voor zowel rood staan als sparen.

Wil je zoveel mogelijk kosten besparen? Dan is het aantrekkelijker om voor een online bank te kiezen in plaats van een traditionele bank zoals ING of ABN AMRO. Doordat een digitale bank geen fysiek kantoor heeft, is deze in staat om de prijs veel lager te houden.

3.      Sluit de rekening aan op jouw software?

Beschik je over een eigen winkeltje en moeten mensen in staat zijn om bij jou te kunnen pinnen? Dan is het van essentieel belang dat de zakelijke rekening aansluit op jouw bedrijfssoftware. Iets wat gewoon altijd werkt en waar je niet altijd storingen door zult ondervinden.

Er zijn ook andere vormen van bedrijfssoftware waar je aan moet denken en waarbij het handig kan zijn als deze goed gekoppeld kan worden aan de zakelijke rekening. Denk bijvoorbeeld aan een professioneel boekhoudpakket. Hier betaal je vaak veel geld voor en dan is het wel zo prettig als hij doet wat je ervan verwacht. Als deze goed aansluit op je zakelijke rekening, zullen transacties automatisch in de administratie worden verwerkt. Zo bespaar je ongelooflijk veel tijd. 

Lees ook: Naamsbekendheid, hoe zorg je nu dat iedereen je kent.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

ik ben schrijver, reiziger, bohemian en modeliefhebber en deel graag tips, ervaringen en laatste trends met mijn lezers. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2007 & 2009). In mijn vrije tijd ben ik creatief en druk met mijn moestuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept