Zelfstandig ondernemer- zorg dat je zaken op orde zijn

Zorg als zakelijk ondernemer dat jij jouw zaken op orde hebt.

Stel je bent net zelfstandig ondernemer geworden, je hebt een eigen bedrijf opgestart en moet er nu voor zorgen dat je jouw zaken op orde hebt. Hoe krijg jij alles op orde op financieel gebied en qua verzekeringen? Je leest het hier.

Het is een droom van velen

Het is een droom van velen, zelfstandig ondernemer worden. Maar wil jij ondernemer worden dan zal je moeten zorgen dat jouw zaken op orde zijn, tenslotte wil jij ook daadwerkelijk winst maken uit jouw eigen onderneming. Er is veel veranderd de afgelopen jaren, meer mensen zijn voor zich zelf begonnen, mensen hebben het roer omgegooid en zijn soms een hele andere kant qua werken op gegaan. Dat hier veel bij komt kijken is logisch.

Het leven van een zakelijk ondernemer

Al vaker schreef ik over het leven van een zelfstandig ondernemer. Juist omdat je steeds meer hoort dat mensen iets heel anders willen. Mensen hebben ontdekt dat ze hun werk niet alleen op kantoor kunnen doen, maar ook thuis kunnen werken of op een hele andere locatie. Anderen zijn noodgedwongen een hele andere richting opgegaan, maar dat bevalt zo goed, dat ze hier mee door blijven gaan.

Een zakelijke rekening openen

Het regelen van de zakelijke kant komt ook kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Tenslotte wil jij jouw zaken op orde hebben of krijgen. Kijk je naar de financiële kant dan kan je er voor kiezen om voor jouw inkomen en uitgaven jouw persoonlijke rekening te gebruiken, maar veel zelfstandig ondernemers vinden het prettig om voor hun eigen bedrijf een zakelijke rekening te nemen. Weet je nog niet waar je deze rekening wil openen, kijk dan bij zakelijkbankieren.nl . Zij helpen jou goede keuzes maken in zakelijke rekeningen. Fijn, want dan hoef jij dit niet uit te zoeken. Jij hebt het tenslotte al druk genoeg met alle andere zaken die je moet regelen en op orde moet hebben als jij een bedrijf gaat starten.

Welke verzekeringen heb ik nodig bij een eigen bedrijf

Naast een zakelijke rekening zijn er ook verzekeringen waar je aan moet denken, wil jij starten als zelfstandig ondernemer. Het moet allemaal niet, maar deze verzekeringen zijn zeker het overwegen waard. Soms ook afhankelijk van jouw bedrijf.

  • een aansprakelijkheidsverzekering;
  • eigendommen verzekering;
  • rechtsbijstand;
  • ongevallen verzekering;
  • zorgverzekering;
  • zakelijke autoverzekering;
  • arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Vergeet ook niet je pensioen

Je begint misschien net met werken, maar ook dan is het belangrijk om aan je pensioen te denken. Als jij als zelfstandig ondernemer stopt met werken, krijg je vanaf jouw AOW-leeftijd een basispensioen van de overheid. Als ondernemer kan je naast dit pensioen ook een extra pensioen opbouwen. Dit door maandelijks te sparen, zelf te beleggen of geld opzij te zetten op een lijfrenterekening.

Zorg voor zekerheid

Als zelfstandig ondernemer kan het allemaal best onzeker zijn, dat hebben we de afgelopen jaren wel geleerd. Zorg dat jouw zaken op orde zijn, dat jouw zakelijke rekening geregeld is, jouw verzekeringen en pensioen. Zo kan jij zonder zorgen en met heel veel plezier werken aan jouw onderneming.

Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept