Review: Purpuz planner. Behaal je doelen met deze agenda

Purpuz planner

Al een paar jaar heb ik een Bullet Journal waar ik mijn dagen in plan. Toch ben ik altijd nieuwsgierig naar andere planners mocht de Purpuz Planner ontvangen. Een planner die je helpt je doelen te behalen. Een planner, met veel schrijfruimte. Toch zal dit niet mijn volgende planner worden.

Plannen in een Bullet Journal

Sinds vorig jaar heb ik een Bullet Journal. Hiervoor had ik altijd een agenda maar merkte dat ik hier te weinig plek in had om al mijn creativiteit en schrijverij in kwijt te kunnen. Toen ik de Bullet Journal leerde kennen was ik snel om en besloot hier ook mee te starten. Ik ben zeer enthousiast over de Bullet Journal als kost het ook wel erg veel tijd om elke maand spreads te maken. Daarom vond ik het leuk om de Purpuz Planner te mogen ontvangen en zo te zien of deze planner iets voor mij is.

Wat is de Purpuz Planner?

De Purpuz Planner is een initiatief van Clen Verkleij. Tijdens een burn-out begon hij samen met zijn coach een overzicht te maken van zijn leven. “Waar sta ik nu? Waar droom ik van om naar toe te gaan?” Hij begon met het bijhouden van zijn geluksmomenten op een A4 en ging deze ‘geluksmakers’ vaker doen. Hij kwam meer in balans en werd gelukkiger. Door te plannen, te structureren en te reflecteren kwam hij verder.  En zo ontstond de Purpuz Planner. Het hele verhaal achter het ontstaan van de purpuz planner lees je op hun site.

Werken met de Purpuz Planner

Ik ontving in juli de planner van 2019. Ik gebruik hem naast mijn Bullet Journal en plan in de Purpuz Planner vooral alles rondom het bloggen in. In het bloggen heb ik doelen en wensen en ik wilde kijken of deze planner iets voor mij is. De kleur alleen is al leuk, ik heb gekozen voor een frisse roze kleur.

Lees ook: Hoe onderscheid jij je als blogger.

Wat vind je in deze agenda

Hoe werkt deze planner? Wanneer je de planner open doet zie je al snel deze in elkaar zit. ‘De Pupruz planner is geen gewone agenda; het is een tool om je te begeleiden naar een meer gelukkig en succesvol leven. De planner is zo opgezet dat deze je helpt met het in balans behalen van je doelen.” Ik vind deze introductie best gedurfd, want ik krijg een beetje het idee dat als ik hem gebruik ik succesvol en gelukkig zal worden en eerlijk gezegd weet ik niet of een planner hier nou echt aan mee werkt, maar ik lees verder en kom aan bij de acht tools die je tot je doel brengen.

De planner biedt je acht tools aan:

 • purpuz map
 • matrix
 • plan
 • pad
 • maandplanning
 • weekplanning
 • dagreflectie
 • vragen aan jezelf

De eerste vier tools helpen je om je dromen te visualiseren, ordenen, ze te delen in stappen en hier tijd en volgorde in aan te brengen. Daarna zijn er twee tools die je helpen te plannen en tools die je laten reflecteren.

Vervolgens staan de tools stuk voor stuk duidelijk uitgelegd en kom je bij het werkboek uit. Hier ga je zelf aan de gang met de acht doelen.

Na dit ingevuld te hebben, begint de agenda. Fijn is de vele ruimte om te schrijven, naast de tijdvakken is er onder aan de bladzijde van de Purpuz Planner ook genoeg ruimte om te schrijven.

Hoe werkt de Purpuz Planner voor mij

Ik gebruik de planner nu een paar maanden. Fijn aan de planner is de vele schrijfruimte. Per maand zijn er twee pagina’s waar je afspraken kwijt kan en per week is er genoeg ruimte om te schrijven en kan ik al mijn aantekeningen hier kwijt. Toch merk ik ook dat ik lang niet alles gebruik van de planner. Elke maand begint met; vragen aan je zelf, sta stil bij het heden en plan je toekomst. Vragen waar men absoluut behoefte aan kan hebben, maar ik zelf weinig mee heb. En ook al ben ik een planner, ik ben niet zo met doelen bezig, als wel mogelijk is in deze planner. Hierdoor gaat de positieve werking van de purpuz planner een beetje aan mij voorbij. Daarnaast vind ik de planner erg groot. Hij is prima voor op mijn bureaunmaar te groot om mee te nemen als ik op pad ben.

Lees ook: Een eigen werkplek in de woonkamer creëren

Voorin de planner staat precies beschreven hoe je de Purpuz planner moet gebruiken. Makkelijk als je hem voor het eerst gebruikt, maar bladzijdes die niet nodig zijn, mocht je de planner al langer gebruiken. Ik bedacht zelf dat het misschien ook niet verkeerd zou zijn om deze pagina’s los bij de planner te doen.

Voor in deze agenda staat precies hoe je deze kan gebruiken.

Conclusie ‘Purpuz Planner’

Nu is deze purpuz planner misschien niet een planner voor mij. Dat betekend niet het geen prima planner is. Tenslotte is hij niet voor niets zo populair. Er zit veel schrijfruimte in, geeft je stof tot nadenken en helpt je jouw doelen te behalen. Ben jij hier naar op zoek, zoek jij balans in je leven, schrijf je graag je doelen op en wil je leren plannen met tools, dan is dit echt een planner voor jou en zou ik zeker een kijkje nemen op de site.

Wil jij nu ook een Purpuz Planner: Klik hier voor alle producten

Deze Purpuz planner is er echt een voor zelfzorg
Deze plannen ris er groot, namelijk A4 formaat, makkelijk voor thuis.

Heb jij al een idee voor een planner voor het komende jaar?

Lees ook: Bullet Journals- welke past nu echt bij jou

foto’s lodiblogt/

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

19 reacties

 1. zegt:

  Je schrijft stiekem precies waarom deze planner voor mij afvalt. Hij ziet er mooi uit, maar ik heb geen zin in al die extra’s, ik wil gewoon een goede planner.

 2. zegt:

  Al die extra’s hoef ik dus ook niet, maar de lay-out van de weken is perfect voor mij. Ik heb nu een agenda van Flow, maar ik mis de ruimte om dingen op te schrijven die gewoon ‘ergens in de week’ moeten en dus niet op een dag gepland hoeven te worden. Dat los ik nu op met een memobriefje, maar het is niet ideaal. Kortom, ik ben nog zoekend voor volgend jaar. Ik zou van deze de extra’s overslaan, maar verder is het wel een optie voor me.

 3. zegt:

  Ik sluit mij bij Maaike aan. Hij is voor mij veel te groot. Met veel te veel ruimte dat onbenut blijft. Daar komt bij dat niet zo houd van vragen over waar ik sta en wat ik wil… Maar voor mensen die hier een richtlijn aan hebben lijkt het mij een prima planner. En met lekker veel schrijfruimte kun je in ieder geval al je ideeën en gedachtes kwijt.

 4. zegt:

  ik heb 3 filofaxen waar ik nooit meer van zal afwijken 😉
  dit ziet er wel geinig uit

 5. Ik ben er steeds meer en meer aan het denken om zelf ook zo eentje aan te schaffen! Om orde te scheppen in men hoofd en leven.

 6. Ik heb hem ook geprobeerd maar ik ben toch niet helemaal het type voor een planner geloof ik. Bovendien kan ik mijn planning de helft van de tijd sowieso door de gootsteen spoelen vanwege mijn gezondheid. Ik hou het wel gewoon bij de agenda op mijn telefoon en mijn bullet journal voor de extra’s!

 7. Ik krijg voor komend jaar weer de Purpuz Planner. Voor mij is al die extra schrijfruimte ideaal

 8. zegt:

  Ik heb de planner dit jaar. Ik vind de grootte ideaal, maar al die extra’s…, ik doe er in de praktijk niks mee. Volgend jaar dus een andere planner.

 9. Ik heb een Bullet Journal zodat ik ook lekker erin kan tekenen, dat vind ik belangrijk.

 10. Wat een goede review! Dankjewel. Het feit dat hij niet in een tas kan makkelijk vind ik ook een nadeel, en ik houd niet van voorgekookte planners, maar ik kan me voorstellen dat anderen er veel plezier van hebben.

 11. zegt:

  Ik heb deze planner bij best veel bloggers zien voorbij komen. Echt een leuke planner lijkt het mij.

 12. zegt:

  Ik vind het ook jammer dat hij zo groot is, maar veel van de items die je wel fijn vindt kun je natuurlijk ook gewoon zelf maken in je bullet journal 🙂 Vooral die dagreflectie & wat serieuzer bezig gaan met doelen en plannen etc. spreekt me erg aan.

 13. zegt:

  Lijkt mij juist wel een hele fijne planner! Ook doordat er zoveel schrijfruimte is en het in balans krijgen van je doelen spreekt mij ook wel aan. Goede review!

 14. Ik heb zelf geen planner maar dit lijkt mij erg handig om te hebben. Leuke review!

 15. wel, ik ben nog steeds op zoek naar een goede planner, dus misschien moet ik deze eens van naderbij beklijken.

 16. Oooooh deze klinkt echt heel handig! Ik ga er binnenkort even naar op zoek, misschien is het wel iets voor het komende jaar voor mij!

 17. Juliette zegt:

  Het ziet er goed uit! Maar ik ben ook een BUJO fan. Die kan ik helemaal inplannen zoals ik het wil en vind het dus veel handiger. Kost idd wel tijd om de lay-outs te maken maar vind het niet erg.

 18. zegt:

  Ziet er wel handig uit. Ik gebruik een hele simpele altijd van action.

 19. Heb eind vorig jaar nog zitten twijfelen om er eentje te kopen… heb uiteindelijk een simpele Moleskine gekocht 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept