Bullet Journals 2023: welke planner of agenda kies jij

Welke Bullet Journals past nu bij jou. Welke agenda of planner ga jij gebruiken.

Het nieuwe jaar vraagt om een nieuwe agenda, een nieuwe planner of Bullet Journal? Wil jij het nieuwe jaar goed geordend beginnen? Wat voor planner je gebruikt is heel persoonlijk. Vandaag geef ik een overzicht over Bullet Journals en welke bij jou kan passen?

Een agenda, telefoon of planner

Wat je gebruikt om je afspraken in te noteren is heel persoonlijk. De een gebruikt het liefste zijn telefoon, de ander en ouderwetse agenda (ik heb er zelf ook nog steeds een in mijn tas) of een planner. En bij een planner kan je er een kopen of zelf maken en daar komen de Bullet Journals om de hoek kijken. In dit artikel ga ik hier verder op in.

Lees ook: Hoe maak je een Altered Book Journal- DIY met uitleg

Wat zijn Bullet Journals

Bullet Journals zijn per gebruiker verschillend. En dat is er ook juist zo leuk aan. Want heb je meer Bullet Journals dan zal je merken dat je zelf ook steeds een andere planner hier van maakt, geen Bullet Journal (BuJo) is het zelfde. Maar wat is een Bullet Journal nu precies? Een Bullet Journal is een agenda, dagboek en to do-lijst in één. Het is geen digitaal wondermiddel, maar een methode om taken, afspraken, deadlines en gedachten in een opschrijfboekje te ordenen. Gewoon met pen en papier.

Wat kan je bijvoorbeeld in een Journal zetten:

  • Maand en jaar goals
  • Planningen
  • Bucketlists
  • To-do lijstjes
  • Recepten
  • Series/films die je wilt kijken
  • Wenslijsten
  • Boekenlijsten

Wat past bij jou?

Wat voor een Bullet Journal je kiest is heel persoonlijk. Ik zet een aantal voorbeelden op een rij:

Dol op vintage

Ben je een echte Vintage fan, dan zijn Bullet Journals in die bekende bruine kleuren echt iets voor jou. Leuk ook om in deze planner vintage stickers en washi-tape te gebruiken. Zelf gebruik ik momenteel een op Vintage gebaseerde BuJo van Mus, Ik gebruik deze nu bijna een jaar en elke maand maak ik er weer een andere lay out van, maar wel elke maand ga ik terug naar het Vintage. Het leuke hier van is dat mijn hele Journal toch een geheel is.

Lees ook: Hoe gebruik je vintage stickers in een Journal.

Kijk op mijn Youtube kanaal voor voorbeelden in Vintage:

Nog op zoek naar Vintage stickers voor bij jouw Bullet Journals? klik hier voor producten

Teken je graag

Teken jij graag in je Bullet Journals kies dan een planner met ringband. Het is zoveel makkelijker tekenen met een ringband, omdat je de pagina’s om kan slaan en je het hele papier kan gebruiken om te tekenen. Maar ook schetsboeken met een harde kaft zijn goed te gebruiken.

Klik hier voor dit product

Heb jij wat houvast nodig

Vind jij het lastig om echte strepen te trekken of om op de lijntjes te blijven, kies dan niet voor Bullet Journals met blanco papieren, maar met dots. Deze dots zijn eigenlijk ook heel erg verwant aan een BuJo, maar het is natuurlijk persoonlijk of je hier voor kiest. Ik heb deze dots echt nodig om een beetje rechte strepen in mijn Bullet Journals te krijgen.

Een Creative Journal

Hou je van creativiteit, maar hoef je niet zo nodig alles zelf te verzinnen dan is een Creative Journal echt iets voor jou. Een Creative Journal is een kleurboek, bullet journal, agenda, reflectieboek, alles in één! Je bent op een leuke en creatieve manier, bewust bezig met je planning, je doelen en hoe je in je vel zit. De templates die in deze Journal zitten zijn gemaakt om je op weg te helpen met het maken van een kleurrijk boek en jouw creativiteit een boost te geven. Maar er zijn ook genoeg lege pagina’s om zelf aan te gang te gaan.

Klik hier voor dit product

Ben jij zuinig met je spullen

Ben jij erg zuinig met je spullen dan kan een navulbaar leren Bullet Journal van A Lifetime Journal iets voor jou zijn. nadat je het bijgeleverde A5 notitieboek (zonder lijnen) hebt volgeschreven, kun je het eenvoudig uit de leren kaft halen en vervangen met een nieuwe A5 notitieboek. Je leather journal is weer klaar voor nieuwe notities, verhalen en tekeningen

Koop dit product bij Bol.com

Wel creatief maar niet te

Ben je nu wel creatief, wil je graag een Bullet Journal, maar heb je minder tijd, of begin je net met Bullet Journals en wil je nog wat houvast hebben dan is een My Journal Agenda van A-journal iets voor jou. Dit is een agenda vol handige checklists. Voor iedereen die gek is op lijstjes en plannen. Met deze Agenda maak jij je hoofd leeg, door je journal vol te schrijvenl. In deze Journal vind je handige checklists, to do’s, not to do’s, ideas en goals maar ook alle to pays, holiday plans en time for friends en family zijn met behulp van de lijstjes goed in te plannen.

De A- Journal van My Journal kan je in alle kleuren die je maar kan bedenken kopen. Bij Bol.com vind je vele producten.

Moestuin Agenda

Heb je een moestuin of wil je deze beginnen dan is de Moestuin Agenda 2024 van Floor Korte een goede tip. Het is een agenda boordevol weetjes en tips voor de moestuin en met meer dan genoeg ruimte voor jouw aantekeningen en weekplanning.

Wat je ook kiest, kies bewust

Wat je ook kiest voor Bullet Journals. Kies wat bij je past. Koop je iets wat eigenlijk zo niet jou is, dan zal je merken dat je geen plezier hebt in het invullen van de Journal. Je zal geen plezier beleven in het ontwerpen, tekenen en plakken. terwijl dit juist een groot onderdeel is van het journalen. Journals zijn er in verschillende onderwerpen, zo heb je een journal voor het bijhouden van je moestuin of reizen

Lees ook: Cartoonmeisjes tekenen- Hoe start je en wat heb je nodig.

foto pixabay/ affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept