Hoe maak je tags voor een Junk Journal

Inspiratie: Tags voor Junk Journal

Je hebt een Junk Journal en wil hier mee aan de slag. Maar waar begin je? Hoe vind je inspiratie en wat kan je allemaal gebruiken? Laat ik hier eens wat inspiratie en ideeën opgooien hoe je leuke tags voor je Junk Journal kan maken.

Verschillende journals

Nu zijn er verschillende Journals waar je in kan werken. Je kan een Junk Journal hebben, een Bullet journal, een art of travel Journal of misschien gebruik jij wel een notitieboek waar je in schrijft, in plakt en je herinneringen bewaard. Mocht je nu denken wat zijn al die Journals, dan kan je je hier eerst even inlezen:

Wat zijn Tags voor een Junk Journal?

En dan heb je een Journal en dan? Je wil deze invulling geven. Je wil plek hebben om te kunnen schrijven. Om quotes te noteren en je foto’s kwijt te kunnen, maar waar doe je dit? Tags zijn hier ideaal voor. Maar wat zijn tags nu precies? Tags zijn creatieve labels die in je Junk Journal of Bullet Journal kan plaatsen. Hier kan je op schrijven, op plakken, stempelen etc.. Vaak maak je een vakje in je journal, waar je deze tag dan weer in kwijt kan.

Inspiratie: Tags voor Junk Journal

Een Vintage look

Persoonlijk vind ik de Vintage look in mijn Junk Journal of Bullet Journal erg mooi, de tags die ik veelal maak, maak ik dan ook met deze look. Dit doe ik vooral door het werken met Distress Ink van Tim Holtz. Dit zijn verschillende kleuren inkt die allen deze vintage look geven.

Makkelijk een tag maken

Tags heb je in verschillen maten en modellen, jij bepaald zelf hoe groot jij ze wil hebben, waar je ze mee maakt en wat voor materiaal je gebruikt. Een tag is natuurlijk vaak in de vorm van een label. Wil je nu beide zijdes gelijk hebben pak dan een oude (bank) pas en knip aan alle vier de zijdes een hoek af. Allen in verschillende hoeken. Deze kan je gebruiken bij je tags om beide zijdes gelijk te krijgen ( zie het filmpje hieronder aan dit artikel).

Hulpjes bij het maken van een label

Ook heel makkelijk wil je kleine tags maken voor je Junk Journal dan is een 3-in-1 Label Punch heel makkelijk. Hiermee maak je labels, tags of etiketten in 3 formaten, met een geschulpte rand en een oogje. Je kunt kiezen uit 3 verschillende breedtematen. De lengte van de labels is zelf te bepalen. Het oogje op de label wordt tijdens het ponsen meteen embossed ofwel van reliëf voorzien en dat zorgt voor een prachtige afwerking!

Inspiratie zat

Op Youtube of op Pinterest vind je genoeg inspiratie voor het maken van tags voor een junk journal. Ik laat hier een aantal ideeen zien:

Wat heb je nodig

 • verschillende soorten karton
 • boekbladzijdes
 • distress ink van Tim Holz of een andere stempelkussen
 • blending tools of een spons.
 • stickers
 • stempels
 • kant

Hoe maak je deze Tags voor Junk Journal?

Knip eerst een label uit. Dit kan je doen op (gekleurd) papier of gebruik oude papier ( denk aan kaartjes, folders etc). Knip aan de bovenkant twee hoekjes af ( gebruik hiervoor een mal die je zelf maakt) en beplak de tag. Gebruik hiervoor oude boekpagina’s, karton, Design paper, net wat je in huis hebt. En versier deze labels met stempels, stickers, kant, knopen, je kan het zo gek niet verzinnen of je kan er tags mee maken.

Inspiratie: Tags voor Junk Journal
Inspiratie: Tags voor Junk Journal
Inspiratie: Tags voor Junk Journal

In onderstaand filmpje laat ik nog meer voorbeelden zien.

Knutselen is leuk

Het is zo fijn om na een werkdag je hoofd even leeg te maken, door te knutselen. Dat kan van alles zijn en je hoeft niet eens lang bezig te zijn. Het maken van een tag kan je gewoon doen met al je rest papiertjes die je in huis hebt. Ik hoop dat ik je hier weer wat inspiratie heb gegeven en mocht je nu ook aan de gang gaan en jouw creaties delen, tag mij dan even op Instagram @lodiblogt. Ik vind het namelijk heel leuk om jullie creaties te zien!

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. Wat een super leuke Tags! Ik heb ze vroeger ook veel gemaakt en hoop het ooit weer te kunnen doen. Maar mijn handen willen voorlopig nog niet meewerken.

  1. zegt:

   Oh dat kan ik me voorstellen, eerst je handen weer helemaal goed en dan hopelijk weer aan de knutsel.

 2. Felice Veenman zegt:

  dit klinkt als knutselen op niveau, lijkt me heerlijk. Ik kijk erg uit naar de tijd dat ik weer ruimte heb om te quilten

  1. zegt:

   🙂 Dat kan ik me voorstellen Felice, al lijkt quilten me ook erg lastig.

 3. zegt:

  ik deed dit een paar jaar geleden en heb toen alles in de kast gegooit. Nou Lodi ik ga het er straks weer uit halen want je hebt mij weer op ideetjes gebracht 😀

  1. zegt:

   Wat leuk Rachel, ik vind het zelf heerlijk ontspannen. Even niks aan mijn hoofd, alleen maar lijm aan mijn vingers en papieren overal.

  2. Melissaschrijft zegt:

   Oooh wat een prachtige tags heb je gemaakt! Een vriendin van mij zou dit helemaal geweldig vinden. Zal het met haar dleen

   1. zegt:

    Wat lief, dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept