Verbouwing aan je huis voor meer ruimte

Verbouwing aan je huis voor meer ruimte

Veel mensen zijn momenteel met een verbouwing bezig of laten dit doen. Misschien denk je ook wel na over een verbouwing aan je huis dan wel aan een verhuizing. Tenslotte realiseren we ons nu meer dan ooit dat extra ruimte in huis wenselijk is.

Een verbouwing of verhuizing

Je hoort het veel om je heen, mensen die een verbouwing plannen of zelfs idee hebben om te verhuizen. Echter om te verhuizen heb je een aardig pot met goud nodig en wil je een huis bezichtigen dan kan je achter in de rij aansluiten. Daarom is een verbouwing aan je huis om deze groter te maken misschien helemaal geen gek idee.

Wat is de reden dat we massaal verbouwen?

Waarom zien we momenteel zoveel mensen die een verbouwingen aan hun huis laten doen? Komt het omdat mensen hun huis een beetje zat zijn door het vele thuiswerken? Komt het omdat we geld overhouden omdat we zo weinig weg kunnen momenteel of zijn er andere redenen?

Verbouwing aan je huis om meer ruimte te krijgen

Met het oog op de toekomst en de mogelijkheid om meer thuis te gaan werken, zullen mensen vooral gericht zijn om een verbouwing aan hun huis te laten doen, waarbij het huis groter zal worden. Zo kan je extra ruimte creëren voor bijvoorbeeld een thuiswerkplek. Een goede tip is dan om te kiezen voor een dakkapel.

Waarom een dakkapel?

Een dakkapel is een makkelijke en snelle manier om extra ruimte in huis te creëren. Je kan je zolder groter maken, je kan een extra kamer maken en zorgen voor meer licht inval in je huis.

Waar kan je op letten bij de aanschaf van een dakkapel

Wil je beginnen aan een verbouwing aan je huis en denk je aan een dakkapel, waar kan je dan rekening mee houden?

 1. Kies eerst je budget. Hoeveel geld heb je nodig voor een verbouwing, wat kan een dakkapel kosten en hoeveel heb je te besteden?
 2. Als jij je budget weet kan je verder kijken. Wat voor dakkapel wil je? Ga je voor een prefab dakkapel of laat je er een op maat maken.
 3. Kijk naar het materiaal. Hout is bijvoorbeeld goedkoper dan kunststof .
 4. Kies de ramen die je in de dakkapel wil hebben?
 5. Ga na of je een vergunning aan moet vragen voor je een dakkapel kan laten plaatsen.
 6. Hou er rekening mee dat niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant afgewerkt moet worden. Doe je dit zelf? Of laat je dit doen?
 7. Kijk ook naar extra kosten als een hor voor het raam of een rolluik.

Afhankelijk waar je voor kiest kan het plaatsen in een dag (prefab) of meerdere dagen gedaan worden. Ook de afwerking aan de binnen kant kan je laten doen of zelf aan de slag gaan. Lees je goed in en wees je bewust van wat er allemaal gedaan moet worden.

Geen budget om te verbouwen, maar wil je wel wat anders?

Heb je nu even geen budget voor een verbouwing aan je huis, dan kan je met kleine aanpassingen je huis natuurlijk wel een nieuwe look geven.

 1. Een lik verf kan ook al heel veel aan je woning doen.
 2. Woon je klein? In dit artikel geef ik tips hoe je jouw huis optisch groter kan laten lijken.
 3. Koop nieuwe accessoires voor in je woonkamer. Nieuwe spullen geeft een hele nieuwe look.
 4. Zet planten neer in huis, dit geeft meteen een heel andere sfeer.

Lees ook: Planten in huis. Maak je eigen Urban Jungle.

Meer ruimte in huis, lees je in

Met het oog op de toekomst is het plaatsen van een dakkapel zeker geen overbodige luxe, denk aan de extra ruimte die jij in huis kan creëren. Voor je begint aan een verbouwing aan je huis, lees je goed in, lees deze tips en bekijk je budget. Kom je er zelf niet uit, vraag dan hulp bij het kijken naar je financiën.

Lees ook: Een tuinkamer- Creëer extra leefruimte in huis.

Lees ook: Gemakkelijk opslaan van afval tijdens een verbouwing.

foto pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept