Gemakkelijk opslaan van afval tijdens verbouwing

afval opslaan tijdens een verbouwing? Huur eens een grofvuil container

Ben je van plan om je huis flink aan te pakken? Dan hoort hier niet alleen het uitkiezen van nieuwe tegels of behang bij. Allereerst is het namelijk de bedoeling dat de gehele ruimte of zelfs woning wordt gestript. Dit houdt in dat je de woning volledig schoonmaakt, oud behang van de muren afhaalt en zo nodig wat muren sloopt. Pas als dit allemaal gedaan is, kun je aan de slag met de verbouwing van je woning. Voordat je aan de slag gaat met het slopen, is het aan te raden om na te denken over een handige manier waarin je het afval opslaat. Je wilt dit afval gemakkelijk kunnen vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan een grofvuil container. Je kunt een grofvuil container huren bij een online bedrijf bij jou in de buurt.

Verschillende formaten

Als je kijkt naar de grofvuil containers die gehuurd kunnen worden, dan zul je zien dat er verschillende afmetingen beschikbaar zijn. Naast dat je rekening moet houden met de hoeveelheid afval je denkt te gaan hebben, moet je ook rekening houden met de grootte van je straat. Er moet geen belemmering zijn voor voertuigen om langs de grofvuil container langs te rijden en het moet een grootte hebben die gemakkelijk neer te zetten is. Als je kijkt naar de formaten, dan kun je kiezen tussen 3 m3, 6 m3, 10 m3 en 15 m3. Wil je nou wat extra bescherming van het afval, is er bijvoorbeeld veel regen voorspeld? Dan is het aan te raden om voor een grofvuil container te gaan die de mogelijkheid tot afsluiten heeft. Denk hierbij aan de D10m3. 

Plan je afspraak goed

Bij het huren van een grofvuil container, is het handig om rekening te houden met feestdagen. Als je bijvoorbeeld zo’n container wilt lenen tijdens de kerst, dan is het aan te raden om dit op tijd te doen, aangezien deze bedrijven anders gesloten zijn. Ook moet je denken aan het schema van je gezin zelf. Als je bijvoorbeeld aan het werk bent en jouw partner ook, dan is het niet handig om de container tijdens deze tijdstippen te laten bezorgen. Plan daarom je afspraak gericht in, zodat vervelende situaties voorkomen kunnen worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er in ieder geval iemand thuis is die in staat is om de grofvuil container goed te ontvangen. 

Een fijne werkomgeving

Als je aan de slag gaat met de verbouwing, dan is het aan te raden om dit door middel van een goede aannemer te doen. Je kunt natuurlijk ook veel zelf doen, maar als je twee linkerhanden hebt, dan komt een aannemer goed van pas. Er zullen tijdens de verbouwing een hoop werklui over de vloer komen. Een lekker kopje koffie kan zeker geen kwaad. Maak gezellig een praatje en zorg ervoor dat niet alleen jij je goed voelt bij deze werklui, maar dat er ook een prettige werkomgeving is. Je zult zien dat dit ervoor zorgt dat de verbouwing een stuk minder vervelend is en je sneller kunt genieten van een mooi resultaat.

 Lees ook: Een grote verbouwing, roep de hulp in van een aannemer.

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept