Wat je allemaal nodig hebt, wil je leren kalligraferen

leren kalligraferen, wat heb je allemaal nodig?

Maak jij graag zelf kaarten, schrijf je graag brieven of post cards, maar dan nog wel gewoon met de hand? Dan is het leuk om eens te gaan schrijven met een kroontjespen of kalligrafie pen. Crelando heeft een hele mooie kalligrafie set die uit 30 delen bestaat (waaronder kaarten). Met deze set kan je leren kalligraferen in je eigen tijd en op je eigen manier.

Leren Kalligraferen

Leren kalligraferen kan prima met deze 30 delige set van Crelando. Deze set komt bij de Lidl vandaan, maar koop je ook online. De Kalligrafie set bestaat uit een pen, verschillende pen opzetstukken, inkt en kaarten.

Wat is kalligrafie

Kalligrafie is de kunst van het schoonschrift. Met kalligrafie kun je ontzettend leuke dingen maken, denk aan een verjaardagskaart, een menu kaart met de kerstdagen of een label om aan een cadeautje te hangen.

Hoe leer je sierlijke letters te schrijven

Leren kalligraferen is leren sierlijke letters schrijven. Een goede techniek is hierbij belangrijk. Maar goed materiaal ook. In de set van Crelando vind je verschillende penpunten. Belangrijk hierbij is om te oefenen en te zien en voelen, wat elke penpunt kan en welke jou het beste bevalt. En dat is ook het leuke van het leren kalligraferen, gewoon simpel weg ‘het oefenen’. Je kan werkboeken bestellen om de sierletters te oefenen, maar je kan ook heel goed video’s via Youtube bekijken of op Pinterest voorbeelden opzoeken en hiermee aan d slag te gaan.

Een penhouder met meerdere penpunten

Het voordeel van een kalligrafie pen is, dat je maar een penhouder nodig hebt. Deze gebruik je met de verschillende penpunten om op verschillende manieren letters te kunnen maken.

De kalligrafie set die ik gebruik bestel je hier

Lees ook: Maak een Diamond Painting met een persoonlijke foto.

Kalligraferen kan je leren

Het is leuk om te leren kalligraferen, niet alleen voor jezelf kan het een leuke creatieve hobby zijn, maar je maakt er ook hartstikke leuke kaarten mee. Het is soms net even dat extraatje wanneer je extra moeite doet om een kaart op te vrolijken met mooie letters. Het leuke is ook dat je echt resultaat ziet wanneer je gaat oefenen.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept