Maak van jouw oude trap weer een blikvanger in huis

Maak van je oude trap weer een blikvanger in huis

Ben jij de kleur van de trap in huis misschien zat, is de oude trap versleten of ligt hier trapbekleding op die je niet meer mooi vindt? Hoe de trap er ook uit ziet, het is vaak erg aanwezig in de woning en daarom kan dit juist de reden zijn om op een gegeven moment te kiezen voor een traprenovatie.

Hoe vaak per dag loop jij de trap op

Elke dag, dag in en uit, meerdere keren per dag loop je de trap op. Op sokken, met pantoffels aan of op schoenen. Dat die op een gegeven moment slechter wordt is niet raar. Je oude trap is toe aan een traprenovatie.

Een traprenovatie, waar kan ik uit kiezen

De trap is oud en versleten, je wil een traprenovatie, maar waar kan je uit kiezen en waar moet je aan denken als je denkt aan de kosten van een traprenovatie? Er zijn verschillende mogelijkheden en keuzes. Zo kan je kiezen voor een traprenovatie met laminaat of PVC of voor de goedkopere variant, namelijk een trapbekleding met tapijt of vinyl. De kosten van de traprenovatie hangen ook af van de vorm, de hoeveelheid treden, de afmeting en of het een open of gesloten trap is.

Wat zijn de voordelen van de verschillende methodes

De voordelen van een traprenovatie met laminaat of PVC is:

  • Het is goedkoper dan een geheel nieuwe plaatsen
  • Laminaat en PVC zijn geluiddempend en duurzaam
  • Je kan de traprenovatie zelf uitvoeren of uitbesteden
  • Het kan in een à twee dag klaar zijn, zonder dat de oude trap gesloopt hoeft te worden

De Voordelen van trapbekleding met vinyl of tapijt:

  • Het is goedkoper dan een traprenovatie
  • Je kan ook kiezen voor trapmatten of traplopers

Wat nu als je verschillende soorten in huis hebt

Of je nu een gesloten trap hebt of een open, een rechte of een wenteltrap, het maakt niet uit wat voor soorten in jouw huis zijn, voor elk soort is een traprenovatie mogelijk.

Heb jij kleine kinderen in huis? Lees dan hier wat de beste traphekjes zijn.

Ik wil een make-over in huis

Jaren geleden waren we onze bruine trap helemaal zat en lieten deze grijs schilderen, de eerste jaren hebben we hier ontzettend veel plezier van gehad, maar toch al snel zag je de slijtage plekken alweer tevoorschijn komen. Een traprenovatie is hier in huis dan ook zeker hard nodig. Deze keer wil ik gaan voor een traprenovatie met laminaat. Juist omdat dit langer goed blijft dan nu het geschilderd is en geluiddempend is. Daarbij geef je de oude trap een dusdanige make-over, dat het daarna lijkt alsof je een compleet nieuwe trap in huis hebt laten plaatsen. Zo kun je er ook voor zorgen dat je trap weer goed aansluit op de rest van je interieur.

Een hele nieuwe trap voor een mooie prijs

Is de trap in jouw woonkamer aan vervanging toe, is die naar de tweede verdieping oud en versleten? Bedenk je niet langer en laat deze renoveren. Het kan afhankelijk van je budget zijn dat je liever de trap wil beelden met tapijt of vinyl of toch gaat voor een gehele renovatie met laminaat of PVC. Weet dat wat je ook kiest je dit zelf kan doen of kan laten doen. En of je nu een open trap hebt of een gesloten, voor alle soorten trappen zijn er genoeg mogelijkheden. Maak van jouw oude trap weer de eye-catcher in huis, die het hoort te zijn!

foto gratis afbeelding via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept