Je huis verkopen, wat komt daar allemaal bij kijken

Je huis verkopen, lees eerst deze tips.

Je gaat je huis verkopen, maar voordat je dit doet moet er heel wat gebeuren. Je zal je in moeten lezen, je moeten verdiepen in de woningmarkt, keuzes moeten maken en knopen door moeten hakken voor je je huis verkopen kan. Wat komt er allemaal bij kijken? En wat doe jij en wat doet de makelaar? In dit artikel zet ik alles op een rij.

Je huis verkopen

De kogel is door de kerk, je gaat je huis verkopen. Misschien heb je een nieuw huis gekocht, zit je in een situatie waarbij je jouw huis moet verkopen, ga je op wereldreis of krijg je gezinsuitbreiding. De reden dat je jouw huis gaat verkopen is voor iedereen anders, de voorbereiding is vaak hetzelfde.

Onderzoek doen voor verkopen van je huis

Wil je jouw woning verkopen dan begin je vaak met onderzoek doen naar de huidige huizenmarkt, deze zegt tenslotte wat de huizen in jouw buurt waard zijn. Maar verdiep je dan ook meteen in welke makelaars er zijn.

Voordat de makelaar naar keuze komt, zorg je dat het huis goed schoongemaakt is, probeer ook zeker ruimte te creëeren en misschien kan je kijken of er kleine reparaties gedaan moeten worden. Kijk ook (de makelaar kan je hier waarschijnlijk ook wel mee helpen) hoe jij je huis aantrekkelijker kan maken voor de verkoop. Denk aan een kleurtje op de muur en styling in de woning.

Wat doet de makelaar voor je

Een makelaar kies je vaak op basis van zijn of haar ervaringen, maar ook zeker op gevoel. Hoe is het contact, heb je een prettig gesprek gehad en wat zijn de kwaliteiten van de makelaar? Een makelaar zoals Makelaar Papendrecht of Makelaar Dordrecht kan helpen bij de verkoop van jouw huis met het geven van advies over een goede verkoopprijs, de verkoopstrategie bepalen maar ook ontvangt hij of zij de potentiële koper en geeft een rondleiding in jouw huis. Ook zal de makelaar de onderhandelingen voeren met de kopers en helpen bij de rest van de verkoop. Maar een makelaar kan je natuurlijk ook helpen bij het aankopen van een nieuwe woning of misschien wel met (tijdelijk) huren.

De vraagprijs bepalen

De makelaar kan jou advies geven over de vraagprijs, natuurlijk ben jij degene die dit aan zal geven, maar de makelaar weet wat een realistische vraagprijs is, ook op basis van een marktanalyse en taxatie. Vaak is het beter om een prijs te bepalen die kan concurreren met panden in de omgeving. Een makelaar kan je hier ook in adviseren.

Geef genoeg reclame aan je woning

Verkoop je jouw woning, dan worden er professionele foto’s van je huis gemaakt, deel deze op huizensites, maar zeker ook op jouw social media kanalen, vraag of jouw vrienden deze op Facebook willen delen. Zorg dat je reclame maakt voor jouw te verkopen woning.

Hulp bij de onderhandelingen en financiële zaken

Misschien heb jij heel veel idee over hoe te onderhandelen en de financiële zaken die geregeld moeten worden, maar heb je dit niet, dan kan een makelaar jou helpen bij het onderhandelen. Sowieso is hij of zij de tussenpersoon tussen jou en de potentiële koper. Kijk goed naar wat je zelf kan en wil doen, hou bij de biedingen rekening met hoe snel je jouw woning kwijt wil en wees duidelijk, mocht je een bepaalde tijd in gedachten hebben dat je wil verkopen (denk aan de oplevering van je nieuwe woning).

Nog een paar tips

Heb geduld en wees flexibel. Het verkopen van je huis kan best een tijd duren, hou hier rekening mee. Vraag de makelaar om hulp bij elke stap van het proces ( daar waar nodig) om valkuilen te vermijden. En communiceer. Zorg dat je een goede communicatie houdt met alle betrokken partijen als de makelaar, de koper, maar ook de notaris.

Je huis verkopen en verhuizen

Het verkopen van een huis is net als het kopen van een woning, niet zomaar even gedaan. Het is een complex proces dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Het begint allemaal met oriënteren en het opruimen van jouw woning. Maak gebruik van je verhuisplannen en doe een grote schoonmaak, maak niet alleen schoon, gooi ook weg. Vraag hulp, ook van een makelaar, kies er een die jou kan helpen de stappen te zetten tot een goede verkoop (en eventuele nieuwe koop)

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept