Een nieuwe badkamer. Waar moet je rekening mee houden?

Een betere douche kan een redenen zijn om je badkamer te gaan verbouwen, tenminste dat was het wel bij ons. Maar hoe kan je jouw nieuwe badkamer aanpassen aan al jouw wensen? En waar moet je rekening mee houden?

Mijn eigen douche is het fijnste

Ik ben dol op vakantie vieren en ga het liefst kamperen in het buitenland. In het verleden heb ik vele lange reizen gemaakt en ik miste altijd maar weinig van thuis behalve mijn eigen bed, toilet en douche. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, want want dat betekend alleen maar dat thuis de beste apparaturen staan.

Een nieuwe badkamer

Toen wij ruim dertien jaar geleden in dit huis kwamen wonen, zat er een keuken, toilet en badkamer in. Deze vonden wij prima en hebben hier jaren plezier van gehad. Tot de keuken toch wel oud werd. Deze kwam nieuwe en eigenlijk begonnen we ons ook steeds meer te ergeren aan de badkamer. Hier zat een bad in met douche, een toilet en een wastafel. Alles werd ouder, het bad gebruikte we nooit, de douche gaf geen lekkere sterke straal en de badkamer was slecht schoon te maken. Een jaar na de keuken, moest de badkamer er aan geloven

Waar kan je nou op letten bij het kopen van een badkamer?

Wij zijn verschillende badkamer specialisten langs gegaan. Juist om een goed beeld te krijgen van wat er te koop was. Wat belangrijk is om eerst te doen, nog voor je ideeën op gaat doen, is de badkamer goed opmeten. Neem je meetlint ook gewoon mee naar de winkel of noteer alle maten goed als je online gaat winkelen. Vervolgens kom je in de grote keuze aan tegels terecht. Tegels kopen bij Douche Concurrent, is een mogelijkheid, hier vind je een uitgebreid assortiment in kleuren. Tegels bepalen voor een groot deel de uitstraling van de badkamer.

Keuzes maken

Als je de kleuren van de tegels hebt, is de volgende stap het kijken naar de indeling van de badkamer. Zo wilden wij heel graag een dubbele wastafel. Ik vind dit wel zo makkelijk met twee kinderen die groter worden en twee volwassenen in huis. Maar ik had ook wensen wat kranen betreft. De jongens hebben een darmziekte en moeten gespoeld worden, deze spoelzakken moeten onder de kraan passen. Ik was hier deel duidelijk in en wist precies wat ik wilde kopen. Maar ik had ook mijn wensen wat de spiegel betreft. Er is zo een grote keuze aan badkamerspiegels, vind er maar eens een, die aan iedereen zijn verwachtingen voldoet. Ik draag zelf lenzen, dus hebben wij een spiegel met een lamp hierboven, dit is ideaal voor mij bij het in en uit doen van mijn lenzen.

Een grote wens van mij was een stortdouche

En na de wastafel en de spiegel is er de keuze in; wil je een bad of een douche? Dit is per persoon zo verschillend. De een wil echt een bad en zou niet zonder kunnen, terwijl de ander een douche als eis in zijn nieuwe badkamer ziet. Wij kozen heel bewust voor een stortdouche. Ook wel een regendouche. Voor ons was dit een grote wens. Na al die jaren een bad, waar we weinig in zaten, met een douche die niet echt een goed harde water straal gaf, was ik zo benieuwd naar een regendouche. Douchen is nu echt zo fijn. Wij zijn nog elke dag blij met de keuzes die we toen gemaakt hebben.

badkamer

Nog alle tips op een rijtje

 • Kijk goed wat je budget is en onthou dat na het uitzoeken van de badkamer deze ook geplaatst moet worden, hou hier rekening mee in je budget.
 • Zorg dat je alles goed meet, zo voorkom je verrassingen wanneer je de badkamer gaat (laten) plaatsen.
 • Bedenk wat voor een indeling je wil in de badkamer. Zorg bijvoorbeeld dat de handdoeken op pak afstand van de douche liggen.
 • Wat voor tegels wil je hebben, qua kleur, grote, combinatie. Tegels bepalen een groot deel van het aanzicht van de badkamer.

Heb jij wel eens een badkamer laten plaatsen?

foto’s pixabay/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

17 reacties

 1. zegt:

  Oeh, een bad staat bij mij heel hoog op mijn wensenlijstje. Bij mijn volgende huis wordt een bad zelfs echt een voorwaarde. Ik mis ‘m. Ik vind niks zo lekker als in bad een boek of tijdschrift lezen of lekker een serie kijken. Maar ja, voorlopig droom ik daar nog even van.
  Overigens kocht ik een nieuwbouwhuis, maar was ik te laat om zelf nog de badkamer te mogen kiezen. Ik heb dus zo’n standaard gevalletjes. Grijze vloertegels, witte wandtegels. Prima, maar ze hadden er voor mij nog een bad in moeten zetten;).

 2. zegt:

  wij hebben een huurhuis en hebben niet veel aan de badkamer gedaan maar wij vinden hem al prima zoals die is 😀

 3. zegt:

  Nee nog nooit. Grotendeels omdat ik op zie tegen de rommel. Maar de wens is er zeker wel. Mss wel een extra badkamer zelfs voor de meiden alleen. Lijkt mij heerlijk

 4. Mijn vriend heeft net een appartement gekocht. De badkamer is het eerste wat we gaan aanpakken over een tijdje. Deze tips zijn dus zeker welkom!

 5. Nee ik heb nog nooit een badkamer laten plaatsen. Ik woon hier al sinds de oplevering van het huis met standaard badkamer in tijdloos en stijlvol wit. Niets mis mee 😉

 6. zegt:

  Zelf zou ik heel graag raam willen, bad lijkt mij ook heerlijk mochten we nieuwe badkamer krijgen

 7. zegt:

  Nee, nog nooit en ligt ook niet direct in de planning. Onze badkamer is prima zoals hij is, misschien alleen een keer een ander kastje.

 8. Mandy zegt:

  Ik herken het zo erg! Hoe schoon de douches op vakantie ook zijn, ik moet gewoon slippers aan en raak het liefst zo min mogelijk aan, vind het gewoon niet zo fris

 9. zegt:

  daar heb je helemaal gelijk in, goed licht is heel belangrijk.

 10. We hikken er tegen aan, want onze badkamer is erg klein, we willen graag een inloopdouche

 11. Nee nog nooit, terwijl onze badkamer best een beetje primitief is….

 12. Het klinkt gek, maar ook ik als jongen wil graag een mooie spiegel. Dat komt in mijn eigen huis écht terug. De rest van de badkamer vind ik wel best. Als ik maar kan douchen.

 13. Juliette zegt:

  Ik heb zelf een huis ontworpen en laten bouwen en dus mochten wij de badkamer zelf bepalen. Ik vond het niet eenvoudig hoor want er is zoveel keuze! Maar ik vond het wel leuk om te doen!

 14. zegt:

  Wij wonen nu een aantal maanden in ons huis en willen op den duur zeker een nieuwe badkamer. De badkamer is geloof ik zo\n 13 jaar oud.. alles werkt prima en ziet er oke uit, maar het is niet onze smaak. Eerst maar even flink sparen.. Ik gok dat het een vijf- of tienjarenplan is haha.

 15. Mijn schoonouders zijn net bezig met de renovatie. Ik schrok van de hoge kosten!

 16. zegt:

  Een badkamer moet bij mij echt een plek zijn waar ik mij een hele avond terug kan trekken in bad en mij thuis voel. Een kalme en rustige omgeving

 17. Frederique zegt:

  Ik mis mijn badkamer juist niet. We hebben een rotbadkamer maar omdat we huren, doe je er niet veel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept