7 tips voor een perfecte woning in Ibiza stijl

woning in ibiza stijl. tips om dit voor elkaar te brengen.

Ben je ook dol op de bohemian stijl en op het eiland Ibiza, dan wil je jouw woning misschien ook wel wat meer in Ibiza stijl hebben. Want hoe fijn is het om jouw huis in te richten in een stijl die associeert met ontspanning, natuurlijke elementen en een bohemian sfeer. Daarom mijn tips voor een perfecte woning in Ibiza stijl.

Je woning in Ibiza stijl, hoe kom je er op

Tot afgelopen herfstvakantie was ik, op en top bohemienne, nog nooit op Ibiza geweest. Maar nu ik hier ben geweest en heb gezien wat een prachtig eiland dit is, waar jij je ontspannen en relaxed kan voelen, ben ik me meer gaan verdiepen in de Ibiza stijl. Want ik kleed me dan al jaren als een bohemien, ik leef als een bohemien en mijn woning heeft al aardig wat accessoires te pakken, maar die perfecte woning in Ibiza stijl, daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.

Waarom wil je dit

Waarom zou je dit willen? Als eerst om het hele jaar door dat vakantiegevoel te houden en relaxte vibes in huis te hebben, maar ook omdat je het waarschijnlijk net al ik gewoon mooi vind om een stijl in huis te hebben die bij elkaar past en hierdoor een geheel vormen.

Welke kleuren kan je gebruiken

In de bohemian stijl kies je voor veel kleur. Kleuren die in een Ibiza interieur gebruikt worden, zijn vaak de wat lichtere kleuren, zoals crème, zand en lichtblauw, maar ook groen tinten passen in een woning in Ibiza stijl. En je hoeft zeker niet alleen maar lichte kleuren te kiezen, Ibiza en bohemian kan prima samen, denk dan aan: turquoise, koraalroze of zonnig geel, als kleuren voor de de inrichting.

Gebruik natuurlijk elementen

Natuurlijke elementen horen echt helemaal in een woning in Ibiza stijl, Een houten tafel, stoelen van riet of rotan en misschien een mooi meubel van bamboe. Maar ook accessoires met natuurlijke elementen zijn helemaal die Ibiza vibes.

Fleur je woning op met een vloerkleed

Vloerkleden passen helemaal in een Ibiza stijl interieur, het is warm en geeft sfeer. Door te variëren met vloerkleden geef je je huis elke keer een andere sfeer. Voor in de winter is een lekker zacht fluffy vloerkleed ideaal of zorg voor contrast in jouw woning met een vloerkleed zwart wit.

vloerkleed bohemian stijl

Een boho decor mag niet ontbreken

Voeg bohemien elementen toe aan het interieur, zoals kleurrijke kussens, vloerkleden en dekens op de bank met etnische prints. Maar ook linnen gordijnen passen in dit interieur, een dromenvanger of een paar mooie (ronde) spiegels aan de muur.

Kies voor veel planten en bloemen

Planten mogen zeker niet ontbreken in jouw Ibiza interieur, ik schreef al eens eerder een artikel over welke kamerplanten er bij een bohemian interieur passen, maar hier kan je natuurlijk ook Ibiza neerzetten. Kies alleen nu voor een kleur pot in een natuurlijke tint (terracotta bijvoorbeeld). Breng de natuur naar binnen met veel groene planten. Grote varens of palmplanten passen goed in de Ibiza-stijl. En koop af en toe een mooie bos bloemen en zet deze in vrolijke vazen.

Zoek de volgende keer naar souvenirs

Neem souvenirs mee wanneer je op vakantie bent en dan zeker niet alleen uit Ibiza, maar ook uit andere landen. Souvenirs meenemen en tentoonstellen in huis, heeft een prachtige vakantie herinnering en geeft jouw interieur een boost!

Neem de volgende keer dat je op het strand bent, stenen en schelpen mee. Ik vond prachtige stenen op het strand, die ik decoratief op een plankje in het toilet heb gelegd, maar je kan hier zo veel meer mee, neem bijvoorbeeld schelpen mee, die je gebruikt als decoratie van fotolijsten, kaarsen standaarden etc.

souvenirs

Zie het licht

Hang natuurlijke, rustieke lampen op, lampen die gemaakt zijn van rotan, mooie sfeervolle hanglampen of lampen met jute details. Maar creëer de sfeer van Ibiza ook door kaarsen aan te zetten in huis, een wierookstokje of een waxmelt.

Combineer en geef je woning warmte en sfeer

Door elementen te combineren, te kiezen voor neutrale kleuren, rotan accessoires en planten kun je een woning in een paar eenvoudige stappen in Ibiza-stijl creëren. Een stijl die rust, ontspanning en een vleugje bohemian flair uitstraalt.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept