4 soorten kamerplanten die niet mogen missen in je interieur

Welke kamerplanten passen nu goed in mijn interieur?

Het is tegenwoordig erg populair om je huis vol te zetten met planten. Ze geven enorm veel sfeer en zorgen ook voor een verbeterde kwaliteit van de lucht. Maar misschien ken je het wel: je staat op de plantenafdeling en je hebt geen idee wat je moet kopen. Er is zoveel keuze! In dit artikel lees je welke soort kamerplanten je zou kunnen kiezen.

Kiezen voor groen in huis

Kamerplanten heb je in allerlei soorten en maten en ben jij nu ook zo enthousiast over planten dan is het goed om voordat je tot aankoop overgaat eerst na te gaan welke planten goed in jouw huis kunnen gedijen. Want heb je veel zon in huis? Heb je donkere hoeken waar je graag een plant neer zou willen zetten? Waar jij welke plant neerzet en welke zorg ze nodig hebben is belangrijk voor een groen interieur. Maar welke kamerplanten mogen nou eigenlijk niet missen in jouw interieur?

Kleine kamerplanten

De naam zegt het al; kleine kamerplanten behouden een bescheiden formaat. Natuurlijk zullen ze, vooral als je ze goed verzorgt, meer en vollere bladeren krijgen. Omdat deze planten niet heel groot worden zijn ze erg geschikt om bijvoorbeeld op bijzettafeltjes, de salontafel of in de vensterbank neer te zetten. Voorbeelden van kleine kamerplanten zijn de Bonsai Ficus, de schaduwplant (Calathea) en de Clusia. Verder kun je, wanneer je op zoek bent naar kleinere planten, ook gaan voor vetplantjes of een mooie cactus. 

Grote kamerplanten

Er zijn natuurlijk ook kamerplanten die qua omvang flink kunnen groeien. Dit zijn vaak planten met grote, groene bladeren. Deze planten zul je waarschijnlijk ook regelmatig moeten verpotten omdat de wortels aardig kunnen groeien in hun zoektocht naar voldoende vocht. Grote kamerplanten zijn vooral geschikt om een kale hoek meer sfeer te geven of gewoon als eyecatcher in een ruimte. Bij grote kamerplanten kun je denken aan de Monstera, de paradijsvogelplant en de bananenplant. 

Hangplanten

Het leuke aan hangplanten is dat ze naar beneden groeien. Dit kan een lekker speels effect creëren in je interieur als je ze op een kast neerzet of in een leuke hangende bloempot bij het raam plaatst. Er zijn veel verschillende soorten hangplanten; denk maar eens aan de erwtenplant, Hedera (klimop), Tradescantia of de Zaagcactus. Vooral wanneer je houdt van een bohemian of vintage/retro interieur is het leuk om hangplanten aan te schaffen; in de jaren zestig en zeventig hingen de huizen er vol mee! 

Bloeiende kamerplanten

Groene kamerplanten zijn mooi, maar je wil natuurlijk ook weleens wat kleur in je woning. In dat geval kun je nog kiezen voor bloeiende kamerplanten; dit zijn planten met een bloem. Voorbeelden hiervan zijn de Orchidee, de flamingoplant, lipstickplant of de kerstcactus. Houd er wel rekening mee dat bloeiende kamerplanten net wat meer aandacht nodig hebben om hun bloemen mooi te laten stralen! Geen groene vingers? Tegenwoordig heb je hele mooie, realistische kunstplanten met bloemen!

Kies jouw plant

Mijn huis is van plant loos naar heel veel kamerplanten gegaan. Ik heb mezelf de groene vingers aangepraat en ik moet zeggen nu ik gekozen heb voor planten die in mijn interieur passen deze ook daadwerkelijk (op een enkele uitzondering na) goed blijven groeien en bloeien. Hierbij de aantekening dat het wel belangrijk is dat je bewust planten op een plek plaatst, waar ze goed kunnen gedijen. Maar als je ze de aandacht en liefde geeft die ze verdienen, dan zal je zien dat ook in jouw interieur planten prima kunnen overleven en geeft dit echt sfeer aan jouw woning.

Lees ook: Groene vingers kan je kweken. Meer planten in huis.

Lees ook: Interieurtrends 2022- Welke kleuren en trends kom je tegen.

foto lodiblogt/samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept