Verschillende bohemian interieur stijl tips voor in de woonkamer

Verschillende bohemian interieur stijl tips voor in de woonkamer

Hoe kan je nu een bohemian stijl combineren in de woonkamer? En wat kan je nou doen, wanneer je niet te veel kleur wil hebben, maar wel dat vakantiegevoel die deze bohemian stijl uitstraalt? Ik geef verschillende bohemian interieur stijl tips voor in de woonkamer.

Wat is de bohemian interieur stijl

Een bohemian interieur stijl, wat is dat nu precies? In een bohemian interieur ben je heel vrij jouw stijl te kiezen. Zo kan je kiezen voor een basis kleur en hierbij verrassende combinaties maken met kleuren en prints. Je kan voor een hele bonte kleuren verzameling gaan of juist heel erg letten op de aankleding en geef zo jouw huis die vrolijke en zonnige Ibiza look, want woningen die volgens deze woonstijl zijn ingericht stralen vaak een soort vakantiegevoel uit.

Bohemian interieur stijl

Een vakantiegevoel, dat klinkt goed! Dit komt vooral door de natuurlijke materialen, zoals rotan, riet en hout die gebruikt worden bij een bohemian interieur stijl in de woonkamer. Maar ook door het gebruik van textiel. Zowel in een tapijt op de grond als een wandkleed aan de muur. Maar ook vrolijke kussens op jouw bank met kleur en franjes geven deze echte bohemian stijl. Want dat is zo fijn aan deze stijl, alles kan en mag!

Natuurlijke kleuren gebruiken

Bij de bohemien stijl horen kleuren. Dit zie je terug in bohemian kleding, in de inrichting in huis, maar ook in de tuin. Nu hoeft echt niet alles meteen super druk te zijn. Je kan voor een rustige bohemian sfeer kiezen. Combineer dan neutrale basiskleuren, bijvoorbeeld een witte bank met een groen kleurige vloerkleed, zoals onderstaand vloerkleed die ik vond bij OTTO. En natuurlijk groente planten. Hierbij kan je zeker nog kiezen voor meer accessoires, maar hou dit dan bij die kleur groen.

Verschillende bohemian interieur stijl tips voor in de woonkamer
my home vloerkleed Debora zachte touch, woonkamer

Of een bonte kleuren verzameling

Heel anders is het weer wanneer je juist voor een uitgesproken bohemian stijl gaat met vele kleur. Dus een bontgekleurde vloerkleed, bij een kleurrijke bank, rieten stoelen met vrolijke kussens en kleuren als roze, oranje en turquoise die echt dat Ibiza gevoel geven. Vind je deze kleuren niet mooi kijk dan juist weer voor aardetinten als beige, roest of zandkleur en combineer dit dan weer met gouden of zilveren accessoires.

Verschillende bohemian interieur stijl tips voor in jouw woonkamer

Home affaire papasan-stoel »Buse«, van met de hand gevlochten rotan

Wat je ook kies, kies voor planten

Of je nu voor veel kleur gaat of juist kies voor die aardetinten, groen hoort bij elke bohemian interieur stijl. Dit kan het groen zijn van een vloerkleed, een bank of stoel, maar zeker ook planten. Planten horen in een bohemian interieur. Hoe meer, hoe beter. De bohemian leefstijl die ik leef, zorgt dat ik meer en meer kleur in mijn leven en zeker ook in mijn woning aanbreng. De volgende stap is een vloerkleed. We zijn er nog niet uit of dit een rustige kleur zal worden, in combinatie met andere tinten of juist een heel druk kleed. Ik laat het zeker weten, zodra de beslissing is genomen! Mocht je nog tips hebben, laat het weten in een reactie.

foto’s beeldbank/ gratis afbeelding van ErikaWittlieb via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. Lindaschrijfthetop zegt:

  De ronde stoel had ik vroeger toen ik puber was. De stoel zit heerlijk en je kunt er lekker in wegkruipen.

 2. De eerste foto vind ik niet zo bohemien moet ik bekennen, maar het is wel mooi ingericht : )

  1. zegt:

   grappig, want ik vind de kussentjes en het vloerkleed weer echt bohemian 🙂

 3. Amina zegt:

  Jaaaa, ik hou heel erg van de Bohemian interieur stijl. Sinds een jaar hebben we deze stijl thuis. Over 2 weken komt er bij mij een blog online van ons Boho balkon. Dat is zo gezellig ook. Met lampjes en planten en kleden. Ik was altijd van het donkere en strakke, maar nu niet meer 🙂 Heel leuk artikel, goede tips!

  1. zegt:

   He wat leuk, ik hou je blog in de gaten. Grappig wat je kan veranderen he. Ik had dat met mijn kleding, ik droeg altijd zwart, maar nu alleen nog bohemian kleding, met veel kleur en printen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept