Beter slapen met de juiste hoeslakens

hoeslakens bed

Wil je beter slapen? Kijk dan eens waardoor je slecht slaapt, is het misschien de lakens die niet goed liggen? Of de hoeslakens die te klein is waardoor deze los schiet. Het zijn kleine en makkelijke oplossingen maar kunnen je wel helpen. 

Een tweepersoonsbed

Negenentwintig was ik, toen ik op mezelf ging wonen in Amsterdam. Ik was al eerder het huis uit, maar na jaren uit Amsterdam weg te zijn geweest, was ik eindelijk weer terug. In de huizen daarvoor waren, of al bedden aanwezig of kon ik alleen een eenpersoonsbed kwijt. Maar nu ik mijn eigen plek had, besloot ik meteen voor een heel nieuw interieur te kiezen. Waaronder ook een tweepersoonsbed. Dit huisje in Amsterdam was zo fijn, dat ik dacht hier voor altijd te blijven wonen. Ik had echter geen rekening gehouden met die prins op het witte paard die onverwachts langs kwam. En nadat hij me mee nam naar zijn huis (ook in Amsterdam) vond ik het eigenlijk helemaal niet moeilijk om mijn huis op te geven en bij hem te gaan wonen. Mijn spullen, waaronder ook dat fijne tweepersoonsbed wat ik had gekocht, ging in de opslag en kwam pas weer tevoorschijn toen we samen, ons eerste echt huis kochten.

Eengezinswoning inrichten

In deze eengezinswoning hadden we zoveel ruimte, dat we onze dubbele inboedel prima kwijt konden. De spullen van de man waren allemaal van betere kwaliteit, dus die kwamen prominent in de huiskamer en slaapkamer. Mijn bank, stoelen, eettafel en bed, kregen een plek op zolder of in de logeerkamer. Toen de kinderen kwamen, gingen er uiteindelijk spullen weg. Bij het grofvuil of naar nichtjes die op kamers gingen wonen. Behalve dat bed. Dat kwam uiteindelijk toch in onze slaapkamer te staan.

Een nieuwe bed kopen

Maar drie keer zo een bed uit elkaar halen en weer in elkaar zetten, dat is niet heel best voor een bed. Dus op een zaterdag besloten we een nieuwe bed te kopen. Nou is de een zijn dood, de ander zijn brood en zo kwamen we bij een bedden zaak die failliet was gegaan. Hier kochten we voor een mooie prijs een prachtig boxspring bed. ‘Doe er een topper bij’, zei de verkoper. ‘Een topmatras is gemakkelijk te keren, waardoor je het gewone matras minder vaak hoeft om te draaien. Ook verhoogt een topper de levensduur van een gewoon matras’. ‘Prima’; zeiden we en gingen dol gelukkig naar huis

Hoeslakens, lakens en meer

Omdat het bed een stuk goedkoper was dan we hadden gedacht, deden we niet moeilijk over een goed dekbed, dekbed hoezen, molton en hoeslakens. We waren super tevreden, alleen een ding, daar had ik nooit rekening mee gehouden en dat was dat door het dikke boxspring matras en de topper hierop, de hoeslakens niet goed paste. Bij het bed opmaken merkte ik al wat een ramp het was. Stopte ik de ene kant in, dan schoot de andere kant weer los. En ’s nachts krulde het hoeslaken geregeld op, zodat ik half op het hoeslaken en half op het matras lag.

Frustraties weg nemen

Hier kan ik dus niet tegen, dit frustreert me ontzettend en houd me ’s nachts wakker. Vooral toen ook mijn molton nog te klein was en ik twee lakens onder me had die opkrulde. Voor de molton had ik een oplossing gevonden. Maar om nu mijn beddengoed weg te doen terwijl het nog goed was, dat wilde ik dan niet doen. Ik deed mijn hoeslakens alleen om de topper, maar de hoeken van de topper krulde nog steeds omhoog en het bed opmaken was een strubbeling.

Hoeslakens

Toen ik benaderd werd door hoeslakenshop en de mogelijkheid kreeg eens naar nieuwe hoeslakens te kijken. Op de site vind je zoveel keus en ik zag hier dus voor het eerst dat je speciaal beddengoed hebt voor boxspring matrassen. Het is heel makkelijk om keuzes te maken, qua kleur, stof en lengte/breedte, waardoor je altijd op de door jou gewenste pagina komt. Ik besloot voor een hoeslaken te gaan die speciaal voor een boxspring is (en dus een extra lange zijkant heeft) en een topper hoeslaken. Ik ben over beide hoeslakens zeer tevreden. Zowel de boxspring als de topper hoeslaken passen prima om de matrassen en het opmaken gaat super makkelijk. Ze zijn van katoen en ademen goed. Wat een verschil met mijn oude hoeslakens.

hoeslakens bed

hoeslakens bed

Slaap jij op een boxspring?

foto’s lodiblogt/ Disclaimer
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

22 reacties

 1. Naomi zegt:

  Niets zo vervelend dat je niet kan slapen omdat je hoeslakens niet lekker liggen heb het ook gehad sinds kort andere zijn top

  1. ja toch! Het kan zo frustreren, kleine aanpassing en ik slaap prima 🙂

 2. Nee, wij hebben een bed van Ikea. Dat is prima, maar het kraakt wel erg…

 3. Ik slaap (nog) niet op een boxspring. Ben laatst wel met iemand meegeweest op beddenjacht en vond toen de boxsprings wel erg fijn.. dus mijn nieuwe bed zal wel n boxspring worden ooit….. 😉

  1. Dat snap ik helemaal, een boxspring is erg fijn.

 4. zegt:

  Wij slapen ook op een boxspring; en ik moet zeggen dat ik echt nooit moeite heb met in slaap komen. Hihi. Wel fijn dat jij nu ook beter slaapt!

 5. zegt:

  Wij hebben geen boxspring. Maar met een goed matras en bedbodem slaapt het heerlijk. ik zou nog wel graag een fijne topper willen.

 6. haha een mooi blog over bedden- leed !

 7. Oh dat klinkt erg ideaal, wij slapen idd op een boxspring 😀

 8. zegt:

  Wat een leuk geschreven blog! Slapen is zo belangrijk, dan moet je goed liggen! Uitslapen is nog leuker 😉 Maar dan heb je er zo die mee komen springen in bed! Hihi!

 9. zegt:

  die van ons gaan ook regelmatig los maar niet bij mij maar bij mijn vriend. maar irritant is het wel

 10. Vreselijk als het opkrult, haha. Ik heb het gemerkt op mijn luchtbed. Elke ochtend kon ik alles weer rechttrekken.

 11. zegt:

  Slapen op goede hoeslakens wordt echt onderschat! Ik ben een keertje bij een vriendin blijven slapen waarbij het hoeslaken altijd opkrulde en dat was echt vreselijk.

  1. ja toch 😉

 12. Hoeslakens vinden is inderdaad best lastig. Maar ik heb meestal nog veel meer problemen met dekbedhoezen in de juiste maat vinden.

 13. Ik heb sinds maart een boxspring, ja, maar de struggles die je hebt, had ik nog niet met mij lakens eerlijk gezegd. Ze spannen door de dikte wel heel goed aan, waardoor er geen kreukjes in de lakens zitten, dat vind ik ook wel heel fijn. 🙂

 14. Elisabeth zegt:

  Wij slapen op een boxspring maar geen last van het beddengoed. Gelukkig!

 15. Heel erg herkenbaar, onze frustratie is gelukkig ook opgehouden met een nieuw hoeslaken inderdaad!

  1. Gelukkig, ik ben dus niet de enige!

 16. Daisy zegt:

  Wij hebben een boxspring maar ben geen moeilijke slaper. Ik snap wel je probleem met de lakens hoor! Ik ben een pietje precies soms. En bij het opmaken van mijn bed kan dat ook wel storen.

  – xx Daisy

  1. Precies, ook al bij het opmaken kan het een frustratie zijn.

 17. zegt:

  Ja sinds kort ook een boxspring en gelijk ook nieuwe lakens/hoezen etc gekocht, want het is een groter formaat dan het vorige bed. Die hoezen die uit z’n fatsoen schieten zijn super frustrerend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept