Douchen onder een regendouche- alle voordelen op een rij

douchen met een regendouche, Wat is nu de ideale doucheset voor het hele gezin

Douchen is voor veel mensen een manier om lekker te ontspannen. Wat is er fijner dan dit moment nóg aangenamer te maken? Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor een regendouche. Maar, wat zijn eigenlijk precies de voordelen van zo’n regendouche? In dit artikel zet ik alle voordelen voor je op een rijtje.

Douchen onder een regendouche

Een paar jaar geleden hadden wij een grote verbouwing van de badkamer in huis. We hadden een aantal wensen en een daarvan was een regendouche. Want douchen onder een regendouche is wel heel erg fijn. Ik kende het vooral van hotels, maar nu ik het zelf heb, wil ik echt niet anders meer in mijn badkamer. Maar wat zijn nu die voordelen?

Het voelt als een regenbui

De naam zegt het natuurlijk al; het douchen onder een regendouche voelt als staan onder een warme regenbui. In vergelijking met een reguliere douchekop heeft een regendouche meer waterstralen en kleinere druppels waardoor het water beter over het lichaam verdeeld word. Hierdoor voelt de warmte (of juist de verkoeling) nog beter aan. Ultiem ontspannen dus! 

Mogelijkheden genoeg

Wil je liever je haar drooghouden? Ook dit hoeft bij een regendouche geen probleem te zijn, aangezien nagenoeg alle modellen worden geleverd met een normale handdouche. Je kunt dan gemakkelijk afwisselen tussen de twee douchekoppen. 

De luxe uitstraling van deze douche

Niet alleen zorgt een regendouche voor een heerlijk genietmoment, het geeft ook een luxe uitstraling aan de badkamer. Bij de inbouwvariant komt er zelfs geen verticale douchestang of slang aan te pas wat jouw douche een strakke en moderne afwerking geeft. Voor je het weet voelt thuis douchen net zo comfortabel als douchen in een hotel!

De montage

Of je nu midden in de verbouwing van de badkamer zit of juist geen enkele behoefte hebt aan een ingewikkelde klus, er is altijd een regendouche die bij jouw situatie past. Zo zijn er bijvoorbeeld opbouw regendouches die makkelijk binnen bestaande badkamers geïnstalleerd kunnen worden. Heb je wél de tijd en ruimte voor een verbouwing? Dan is een inbouwregendouche zeker het overwegen waard. 

Lees ook: Handig omgaan met de ruimte in de badkamer.

Het waterverbruik kan je regelen

Een veel gestelde vraag met betrekking tot regendouches is hoe het zit met het waterverbruik. De naam regendouche suggereert namelijk dat deze wel veel water zal gebruiken. Om de waterhoeveelheid van regendouches te reguleren zijn veel modellen voorzien van een speciale eco-stand of begrenzer. Deze regelaar binnen de douche zorgt ervoor dat er minder water wordt verbruikt, zonder in te leveren op comfort. 

Onstpannen douchen

Ik ben niet iemand die heel lang onder de douche staat. Ik was me en ik ben klaar. Toch wil ik dat moment even goed ontspannen en dat kan prima met een regendouche. Ik ben fan en snap heel goed dat steeds meer mensen hiervoor kiezen.

Lees ook: Welke badkamer meubels passen echt in een retro badkamer?

foto lodiblogt/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept