Welke badkamermeubels horen echt in een retro badkamer

welke badkamermeubels horen nu echt in een retro badkamer

Ben jij op zoek naar rust, comfort en een vleugje nostalgie in jouw badkamer, dan is een retro badkamer echt iets voor jou. Een retro badkamer is hartstikke hip op dit moment, maar welke badkamermeubels zijn nu echt retro en wat kan je kopen als je alleen een paar kleine aanpassingen wil in de badkamer?

Wat is een retro badkamer?

Wat is retro precies en wat is het verschil met vintage? Vintage items zijn écht oud en veelal gemaakt in de periode van 1920 tot 1980, het woord retro wordt gebruikt voor hedendaagse items die niet vintage zijn, maar wel die uitstraling hebben. De retro sfeer is helemaal hip, ook in de badkamer! De authentieke kleurrijke details zorgen voor een warme en gezellige uitstraling en dat is wat velen zoeken in de drukte van de dag. De badkamer wordt voor steeds meer mensen de plek waar ze kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen.

Zo maak je van jouw badkamer een retro badkamer

Een badkamer meubel die niet mag ontbreken in een retro badkamer is een vrijstaand bad. Met een vrijstaand bad creëer je een ruimtelijke uitstraling. Zoek je een retro bad, kijk dan eens voor een vrijstaand bad met pootjes of met ovale vorm. Ook helemaal retro is een vrijstaand bad in de kleur zwart.

Heb je nu niet zo een grote badkamer maar zou je wel graag een vrijstaand bad willen, dan kan je kiezen voor een half vrijstaand bad. Een half vrijstaand bad is een bad die aan de voorzijde en zijkant vrijstaand geplaatst kan worden. De achterzijde wordt tegen de muur of in een hoek geplaatst. Hierdoor heb jij toch je droom bad in jouw droom badkamer.

Durf te kiezen voor ronde vormen

Een retro badkamer bestaat veelal uit ronde vormen, nu kan je bij een vrijstaand bad kiezen voor ovaal, maar kijk ook verder en kies voor retro badkamermeubels met ronde hoeken. Of ga op zoek naar een ronde spiegel en als je nu echt durft, ga dan voor een ronde spiegel in de kleur goud of zilver. Meer retro kan bijna niet.

Kies voor kleur in de badkamer

Bij retro horen ook retro badkamermeubels in verschillende kleuren. Kies je voor een wit of zwart bad, dan kan je voor het sanitair kiezen voor de kleur groen of blauw. Vind je dit te veel kleur dan kan je ook alleen gaan voor gouden kranen. Of een badkamermeubel in een opvallende kleur waarbij je de rest in het wit houdt.

De kosten van een nieuwe badkamer

Natuurlijk kan je de kosten van een nieuwe badkamer zo hoog of laag maken als je zelf wil. Het is ook net hoe groot de ruimte is en wat je nodig hebt in de badkamer. Zo heeft lang niet iedereen een toilet in de badkamer en kiezen ook velen voor een douche in plaats van een bad. Het is qua kosten goed om je te verdiepen in wat je wil. Wat zijn de mogelijkheden en wat is het budget. Vergeet ook niet dat als je echt een hele badkamer gaat verbouwen, de verbouw kosten hier ook bij komen kijken. Wil je wel veranderen maar heb je hier geen budget voor. Kijk dan voor de accessoires. Kies je voor retro, dan kies je voor ronde vormen en zorg je voor kleuren alleen al in het zeepbakje of de handdoeken. Hierdoor creëer je een gehele nieuwe look, die wel die rust geeft in de badkamer. Heel wat anders, maar ook super voor in de badkamer zijn planten. Wist je dat er speciale planten zijn voor in de badkamer?

Lees ook: Handig omgaan met de ruimte in jouw badkamer.

foto gratis afbeelding via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept