Zonne-energie: vind een zonnepanelen installateur in de buurt

Zonne-energie: vind zonnepanelen installateurs in de buurt

Zonnepanelen, ze worden steeds populairder, dat snap je ook wel want de zon geeft gratis zonne-energie met als gevolg dat de kosten van de energierekening lager worden. Maar wil jij zonnepanelen laten installeren, waar vind je dan een goede installateur?

Zonnepanelen op jouw dak

Stel je wil graag zonnepanelen op het dak van jouw huis. Dan is het goed om je hier eerst goed in te verdiepen. Want kan jij met jouw huis voor zonne-energie gaan? Kunnen de zonnepanelen op jouw dak worden geïnstalleerd en ga je dit dan zelf installeren of huur je hier iemand voor in? Genoeg om over na te denken.

Lees ook: Hoe kan je nu besparen op de hoge energiekosten.

Kunnen zonnepanelen op elk dag geplaatst worden?

Dus voordat jij na gaat denken over zonne-energie zal je eerst na moeten gaan of jouw huis ook daadwerkelijk zonnepanelen kan hebben. Nu is het in Nederland eigenlijk zo dat bijna elk huis wel zonnepanelen kan hebben, mist jij de eigenaar bent van het dak waar het over gaat.

Het dak mag niet te klein zijn

Wat belangrijk is, is dat het dak niet te klein is. Tenslotte moet er rondom de panelen ruimte over zijn. Ook is het belangrijk om na te gaan hoeveel zonnepanelen jij op het dak zou willen hebben. Want hoeveel zonne-energie heb jij nodig. Hoeveel verbruik jij ongeveer.

De ligging van het dak

Maar ook de stand van het dak kan mee bepalen of zonnepanelen gunstig zijn. Vaak wordt natuurlijk gezegd dat zonne-energie het beste opgewekt wordt op daken die op het zuiden liggen en dit is ook zeker zo, maar heeft jouw huis het dak op het westen of oosten dan kunnen de panelen ook zeker goed hun werk doen. Ook de helling van een dak doet mee aan hoeveel zonne-energie er opgewekt kan worden. Hoe stijlen het dak, hoe minder rendement.

Hou rekening met schaduw

Iets wat je vaak hoort wat mensen belet om zonnepanelen te laten installeren is schaduw. Heb jij een grote boom of gebouw voor jouw woning staan, dan kan dit zoveel schaduw geven dat er geen mogelijkheid is dat er zonne-energie opgewekt kan worden. Hou hier rekening mee. Belangrijk dus dat je voor dat jij zonnepanelen laat installeren, je eerst goed kijkt wat de mogelijkheden zijn.

Waar vind je een goede installateur

Zonnepanelen kan je zelf installeren, maar dit lijkt mij eigenlijk een klus die je liever door een installateur laat doen. Ik heb zeker geen hoogtevrees, maar toch zou ik me hier zelf niet aan wagen. En dit hoeft je ook zeker niet te stoppen om voor zonne-energie te gaan. Online vind je namelijk heel makkelijk alle zonnepanelen installateurs bij elkaar. Op deze site kan je heel gericht op provincie zoeken. Ik woon in de provincie Utrecht dus zoek ik op zonnepanelen Utrecht en zie meteen welke instalateur in de buurt zitten.

Aan de slag voor zonnepanelen-energie

Dus, heb jij belangstelling voor zonnepanelen. Check dan eerst goed of jouw dak ook daadwerkelijk die zonne-energie op kan wekken en zoek dan een installateur bij jou in de buurt!

Lees ook: Hoe maak je nu het best zonnepanelen schoon- tips.

Lees ook: Hoe is het met jouw dak gesteld?

foto gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept