Hoe kies je de juiste mat voor bij de deur

Hoe kies je nu de juiste mat voor bij de deur

Een mat voor bij de deur, de welbekende deurmat. We kennen ze allemaal en verwachten er eigenlijk altijd een te vinden. Zeker wanneer je een huis, winkel of bedrijf binnen stapt. Maar welke keuze heb je nu eigenlijk in de deurmat en hoe maak je deze keuze?

Een deurmat in de gang

Denk aan een typische deurmat en je zult zich hoogstwaarschijnlijk een ‘welkom’-mat van rubber of kokosnoot voorstellen. Een entree is de eerste indruk die bezoekers van je woning hebben, dus een goede welkomstmat is essentieel voor iedereen die een vriendelijke en aantrekkelijke indruk wil maken. Het is ook gunstig voor het beschermen van tapijt of mooi betegelde vloeren. Het woord ‘deurmat’ is een zeer brede term. Deze wordt gebruikt om – zoals de naam al doet vermoeden – een mat te beschrijven die in een deuropening is geplaatst. Er zijn veel verschillende soorten deurmatten, schoonloopmatten en droogloopmatten, die sterk variëren in grootte, vorm, kleur en materiaal.

Overwegingen voor deurmatten

Deurmatten zijn een van die dingen die we in het leven als vanzelfsprekend beschouwen. Elke keer dat we een huis of een bedrijfspand betreden, verwachten we automatisch dat er een aanwezig is. Hierbij onze voeten eraan afvegend zonder erbij na te denken. Pas wanneer je besluit om een ​​van deze matten voor jezelf aan te schaffen, besef je het enorme aantal beschikbare opties. Winkelen voor een deurmat kan nogal een verbijsterende ervaring zijn. Er zullen verschillende beslissingen moeten worden genomen om een ​​mat te vinden die geschikt is voor jouw ingang.

Bij het kopen van een deurmat moeten drie dingen in overweging worden genomen:

Plaatsing

Moet de mat in een “matput” (een uitgespaard gedeelte uitgesneden in de vloer) of moet de mat “losliggen” (bovenop een tapijt of harde vloerbedekking)? Is het binnen of buiten? Het type mat verschilt per locatie. Het primaire doel van elke deurmat is om een ​​veilig oppervlak te bieden. Een veilig oppervlak dat kan worden gebruikt om schoeisel te reinigen en om te voorkomen dat vuil in een woning komt. Het is echter ook belangrijk om ervoor te zorgen dat een mat de functie van een deur niet verstoort. Daarom is plaatsing een sleutelfactor. Een deurmat moet altijd voldoende ruimte laten zodat een deur ongehinderd kan openen.

Verschillende lentes en breedtes

Matten zijn er in verschillende lengtes en breedtes, maar de hoogte is even belangrijk. De vrije ruimte in de deur is van invloed op het type mat dat je kunt kopen; Kokos en dikke rubberen matten zijn bijvoorbeeld mogelijk ongeschikt voor gebruik binnenshuis waar een deur naar binnen opengaat. De plaatsing van de mat kan ook van invloed zijn op het materiaal dat je kiest. Deurmatten die in direct zonlicht worden geplaatst, vervagen veel sneller dan die in de schaduw. Daarom kun je overwegen om je matten te huren met een regelmatig onderhoudscontract.

Prestatie van de deurmat

Hoe vaak wordt de mat gebruikt – wat is het potentiële bezoekersniveau?
Voor minder ruwe toegangen, zoals huizen of kleine bedrijven, helpt een stevige standaard “wisser” -mat met rubberen achterkant. Of een waterhog-mat om schoeisel te drogen en stof en modder te verwijderen. Om een ​​goede eerste indruk te creëren, kiezen veel bedrijven voor logomatten. Dit zijn in wezen wissermatten die op maat zijn gemaakt met een bedrijfslogo.

Esthetiek van de deurmat

Welke kleur past bij de omgeving? Het kan zijn dat je een zakelijke set kleuren hebt of misschien ben je een huishoudelijke gebruiker die wenst dat de deurmat bij je huisinrichting past. Een logomat met het insigne van jouw bedrijf en / of een motiverende boodschap kan de kamer of het kantoor echt opfleuren.

foto pixabay

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

3 reacties

  1. Jasmina zegt:

    Ik heb nu zo een iritante mat die steeds zo zeiknat wordt…dus ben nog op zoek naar een nieuwe

  2. Felice Veenman zegt:

    een goed mat is best een aanschaf, maar dan kan je ook weer jaren vooruit. Wij hebben een goede mat nodig omdat we veel tuinieren en dan met vieze schoenen binnen komen

  3. zegt:

    Ik vind het altijd leuk om een nieuwe mat aan te schaffen. Je hebt tegenwoordig zoveel originele en vrolijke opties! Leuke post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept