Hoe kies je de deurbel die past bij jouw voordeur

deurbellen

Een deurbel, niet meteen iets waar je aan denkt, maar wel iets wat zeer handig is als je het hebt en als het het doet. Denk maar aan alle briefjes op de deuren, met kloppen want de bel doet het niet. Maar waar kies je voor? Wat past er bij jouw voordeur?

Een deurbel is onmisbaar

Ding dong, is er iemand thuis? Een deurbel bij de voordeur is onmisbaar, maar ze worden ook steeds luxer en geavanceerder. Tegenwoordig worden er ook geavanceerde deurbellen aangeprezen in reclames. Dat maakt een keuze maken niet gemakkelijker. In dit artikel deel ik de populairste soorten deurbellen, elk met hun eigen voordelen. Benieuwd? Lees dan verder! 

Draadloos

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een draadloze deurbel door het gebruiksgemak. Een draadloze deurbel bestaat uit slechts twee elementen; een drukker en ontvanger. Klinkt heel simpel, en dat is het ook. Zodra er aangebeld wordt, wordt er door middel van een radiosignaal verbinding gemaakt met de ontvanger. Je kunt de ontvanger dus ook in de woonkamer of keuken plaatsen, maar je moet wel rekening houden met het maximale zendbereik. Anders kan het bereik zomaar wegvallen en hoor je niet dat er aangebeld wordt.

Bedraad

Helaas kunnen er bij een draadloze deurbel signaalproblemen ontstaan ondanks het door de fabrikant aangegeven zendbereik. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het bereik beïnvloedt kan worden, zoals storende elementen (betonnen muren), veel draadloze apparaten in huis of andere elektrische apparaat die stralen. Je kunt daarom ook kiezen voor de welbekende bedrade deurbel. Een bedrade deurbel wordt met een Friedland E3555 Beltrafo (beltransformater) aangesloten, die als spanningsomvormer dient voor het gebruik van de deurbel.

Beeldbellen

Wil je de persoon aan de deur ook kunnen zien, dan is een deurbel met camera een goede koop. Een videodeurbel heeft, zoals de naam al doet verklappen, een ingebouwde camera. Dat zorgt voor extra veiligheid, want je kunt direct zien wie er voor je deur staat en met diegene praten zonder open te doen. Het spreekt voor zich dat je dan wel moet kiezen voor een videodeurbel met terugspreekfunctie. Er zijn zelfs slimme deurbellen op de markt met app. Zo kun je ook op afstand via de app op je smartphone zien wie er voor je deur staat. De bekendste videodeurbel is de Ring Video Deurbel. Deze beschikt over een ingebouwde camera met haarscherp beeld. 

Wat kies jij?

Zelf hebben wij een draadloze deurbel. Voordeel ( of gewoon leuk) is dat je zelf het melodietje aan kan passen, ook een voordeel is dat als je stroom eraf is geweest ( door bijvoorbeeld een stroomstoring) de bel af gaat zodra het stroom terug is. Dit is heel makkelijk -en schrikken- wanneer ’s nachts het stroom er af is geweest en jij dit niet door hebt gehad. De bel gaat en je kan meteen je wekker weer op tijd zetten.

meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept