Een Bohemian tuin. Dit mag zeker niet ontbreken

wat mag niet ontbreken in jouw bohemian tuin?

Aan de slag met de tuin is misschien wel het eerste wat je in de lente kan gaan doen. Ben jij nou dol op avontuur, kleur, Ibiza, zomer en zon? Breng dan die laid-back vibe van Ibiza terug in een bohemian tuin. Hoe doe je dat en wat mag zeker niet ontbreken? Je leest het hier!

De laid-back vibes van Ibiza

Ben jij dol op vrolijke kleuren, hou je van het buitenleven en die laid-back vibe die hoort bij Ibiza. Dan is een Bohemian tuin misschien ook wel wat voor jou. De vraag is natuurlijk ook een beetje of we dit jaar weer op vakantie kunnen of veel tijd door zullen brengen in onze tuin of op ons balkon? Daarnaast hoeven we ook helemaal niet altijd maar weg naar zonnige oorden om dat buitenleven gevoel te krijgen. Want dat kan ook gewoon in je eigen tuin. Bijvoorbeeld met een vleugje van de bohemian stijl in jouw tuin.

Een bohemian tuin

Hou jij wel van kleuren, patronen, natuurlijke materialen en accessoires in jouw tuin? Dan is een bohemain tuin ook wel iets voor jou! Tenslotte hoeven we helemaal niet naar Ibiza. We kunnen deze laid-back vibe net zo goed thuis creëren. Kijk maar eens naar deze tips!

Kies voor hout

Denk bij natuurlijke materialen aan een tuinset in landelijke stijl, waarbij je kiest voor veel hout. Maar denk ook aan een loungeset met vrolijke gekleurde kussens waar je heerlijk kan chillen. Of aan materialen als bamboe en rotan. Kies bij het hout voor een een mix van kleuren en stijlen om die bohemian look helemaal terug te krijgen in jouw tuin.

Creëer hoekjes in de tuin

Heb je een grote tuin, dan is het mooi om verschillende hoekjes te maken. Verschillende plekken waar je kan zitten, maar ook een waar je kan chillen, waar je een hangmat kwijt kan of waar je kan werken aan een tuintafel.

Zorg voor accessoires

Bij een bohemain tuin horen naast kleuren natuurlijk ook planten. Veel planten. Planten in mooie grote potten. Het liefst een aantal bij elkaar voor die Urban Jungle in jouw tuin. Maar ook accessoires als een poef, kaarsen, een ligstoel of sierkussentjes in verschillende kleuren en patronen mogen niet ontbreken. Kleuren zorgen voor een gezellige en warme sfeer in jouw tuin.

Steeds meer buitenleven

Door het vele binnen zitten, de lockdown en de kou van de laatse tijd is het gevoel, van naar buiten gaan misschien wel groter dan ooit. Maak van jouw tuin een plek waar je echt buiten kan zijn. Door een bohemian tuin te maken, creëer je dat vakantiegevoel, waardoor je graag buiten zal willen zitten, maar heb je ook de gelegenheid en mogelijkheid om buiten te eten. Want een barbecue is zo opgezet!

Maak van je tuin jouw tuin

Zelf ben ik dol op de Bohemian stijl. Mijn kleding en leefstijl zijn al Bohemian en ook mijn woonkamer begint steeds meer deze sfeer te krijgen. Maar mijn tuin nog veel te weinig. Ik heb prachtige meubels en een fijne loungebank, maar deze zomer wil ik zeker gaan zorgen voor meer kleur en sfeer in mijn tuin. Doe je mee?

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s gratis afbeelding van Sue Rickhuss via Pixabay

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    Ik ben helemaal gek op deze stijl. Kan ook niet wachten op de zomer. We hebben op het balkon een leuk palletbankje neergezet en de tuinmeubels weggehaald en daar kleden voor in de plaats neergelegd. Lekker op stevige kleden zitten en liggen met veel sierkussens, een poef en een chakki tafel met kaarsen. Echt een knus eigen plekje gecreëerd. Helemaal in die boho stijl 🙂 Leuke blog Lodi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept