Waarom een grotere regenton in de tuin zo handig is

met een grotere regenton in de tuin bespaar je geld.

Heb jij een regenton in de tuin en is deze niet zo groot, dan zal jij misschien ook een van de velen zijn die op zoek is naar een grotere regenton. Je hoort en ziet steeds vaker dat men het regenwater graag op wil vangen en logisch ook, want er zitten genoeg voordelen aan regenwater. Waar koop je nu een goede en grotere regenton? Je leest het hier.

Waarom een grotere regenton

De reden dat mensen kiezen voor een regenton in de tuin is vaak omdat regenwater gratis is. Het bevat minder kalk dan drinkwater, waar planten maar ook de moestuin, weer heel blij van worden en het opvangen van regenwater is goed voor het milieu. Nu willen de mensen die al een ton hebben vaak toch een grotere regenton, omdat ze met de ton die ze hebben snel door hun watervoorraad heen zijn en omdat de regenbuien tegenwoordig heftiger zijn en duren de periodes van droogte langer. Hoeveel regen er valt kan je trouwens heel goed meten met een regenmeter in de tuin.

Wat moet ik hebben

De Nederlandse leverancier van Nature® regentonnen, Outside Living, merkt dat vooral de vraag naar grotere regentonnen de afgelopen 2 jaar flink is toegenomen. En dat klinkt ook logisch als je bovenstaande leest. Een idee van een grotere regenton is een rechthoekige muurtank van 276 liter. Deze zijn zo ontworpen dat ze aan de muur bevestigd worden en niet te veel ruimte inneemt. Aan de voorzijde zit een kraantje voor het vullen van een emmer of gieter, aan de rechterkant zit de vulindicator met daaronder een kraantje om de tank helemaal leeg te laten lopen. De regentank komt met een aansluitset om de tank aan de regenpijp te verbinden.  

Een grotere regenton van Nature neemt weinig ruimte in

Ik heb al een ton, moet ik nu een nieuwe kopen

Nee hoor, als je al een regenton hebt en je wil graag een groter formaat dat hoeft zeker niet meteen een nieuwe te kopen. Mensen die al een regenton hebben, kunnen met een koppelstuk ook meerdere tonnen aan elkaar verbinden. Dankzij het koppelstuk gaat de overstort van de eerste ton naar de tweede ton. 

Goed voor je tuin en portemonnee

Een grotere regenton of überhaupt een regenton in de tuin is niet alleen goed voor de tuin, tenslotte is regenwater heel natuurlijk zonder extra’s, hier worden jouw bloemen en planten blij van. Maar het opvangen van regenwater is natuurlijk ook heel goed voor jouw portemonnee. Tenslotte is regenwater gratis en als je ziet dat er de laatste jaren zomers erg weinig regen is gevallen, dan kan je ook nagaan hoeveel (regen)water je nodig hebt voor je tuin.

Alle informatie over de regentonnen van Nature vind je bij Outside Living.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto beeldbank/ gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept