Hoe kun je het meeste halen uit een kleine tuin?

tips voor als jij een kleine tuin hebt

Je hebt een nieuwe woning, gefeliciteerd! Na de huizenzoektocht is het dan eindelijk tijd om het huis in te richten en wellicht te verbouwen. Daarbij moet de tuin uiteraard niet vergeten worden! Echter, is de ruimt klein en weet je niet helemaal hoe je deze leuk kunt inrichten? Met deze tips haal jij alles uit jouw kleine tuin.

Wat wil jij allemaal in jouw tuin

Je wilt graag een loungeset tuin, een parasol, een speelhoekje voor de kinderen en natuurlijk ook wat plek voor een moestuin. Echter, in jouw kleine tuin is dat niet haalbaar. Als je er van alles in stopt, zorgt het voor een chaotische uitstraling en natuurlijk wil jij je ook gewoon kunnen bewegen in de ruimte die je hebt. Denk daarom goed na een over de items die je hier wil plaatsen.

Less is more

Vraag je af welke items echt onmisbaar zijn. Teken vervolgens een plattegrond van de tuin. Zo heb je een beter beeld van hoe het er uiteindelijk uit zal zien als de spullen er staan. Het helpt daarnaast om een thema van kleuren uit te kiezen. Veel verschillende kleuren zorgen er namelijk voor dat jouw voor of achtertuin een drukke uitstraling krijgt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Rustige kleuren zijn daarom jouw beste vriend voor de kleine tuin. Tevens wekken rustige kleuren de indruk dat de tuin een stuk groter lijkt. Best slim, toch?

De tuin onderhouden

Ook helpt het enorm als de tuin te allen tijde goed onderhouden wordt. Niks ziet er chaotischer uit dan een plek die niet opgeruimd is. Zorg er dus voor dat je na een tuinfeestje al het afval opruimt. Dit valt namelijk nog meer op in een kleine tuin. Ten tweede is het van belang dat het goed wordt bijgehouden. Onkruid zorgt er namelijk voor dat de tuin ongeorganiseerd oogt. Geef het onkruid daarom kokend heet water. Hierdoor stollen de eiwitten, waardoor de plant op den duur dood gaat. Let er daarbij wel op dat je geen chemische middelen gebruikt om het onkruid te doden. Dit is slecht voor de planten die je wél wilt houden en daarnaast is het niet goed voor de grond van de tuin. Ook kun je het onkruid uit de grond trekken met een onkruidsteker. Tot slot helpt het om de tuinmeubelen goed schoon te maken en op te ruimen. Dus maak regelmatig een sopje om de tuinstoelen en de tuintafel te onderhouden!

Tips voor een kleine tuin!

Je hebt nu dus een aantal tips om als uit jou kleine tuin te halen. Plaats niet al te veel spullen en onderhoud deze ruimte en meubels goed. Wil je graag gaan winkelen voor wat artikelen? Neem dan een kijkje op de site van Tuinmeubelen!

foto gratis afbeelding van guentherlig via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept