Zo kies je een passende tafel en stoelen voor in de tuin

waar koop je een passende tuinset voor in de tuin?

Het is mooi weer en je krijgt visite, niets zo fijn om met zijn allen in de tuin te kunnen zitten. Maar om dan stoelen van binnen naar buiten te verhuizen heb je ook niet altijd zin in. Doe het makkelijk en kies voor een vrolijke tuinset voor in de achtertuin. Maar hoe kies je nu de tuinmeubels die bij jouw tuin passen?

Gezellig buiten zitten in de tuin

Samen met familie of vrienden in de tuin zitten, super gezellig. Heb je een verjaardag of feestje en de zon is aanwezig, dan is het toch heerlijk om met zijn allen in de tuin te zitten en de barbecue aan te steken. Maar waar zet je iedereen neer? Heb je wel genoeg stoelen voor de visite en waar kunnen ze hun glazen neer zetten?

Hoe kies je de juiste tuinset

Hoe kies je nu een tuinset die geschrikt is voor jouw tuin? Vaak zijn we geneigd om te groot te denken. Ook ik zie me het liefste zitten aan zo een grote tafel als een grote blije Italiaanse familie, gezellig aan de wijn en pasta. Maar hoe graag ik dat ook zou willen, dat past niet in mijn tuin. Het eerste waar je aan moet denken is het formaat van de tafel en de stoelen.

De vorm en de kleur

Maar ook de vorm van de tafel is iets om naar te kijken. Past in jouw tuin een rechthoekige tafel? Of is een vierkanten tafel makkelijker? Kijk ook goed naar de stoelen. Ik vind vaste stoelen ( dus die je niet op kan vouwen) prachtig, maar ze passen niet in de tuin die wij hebben. Of ik moet kiezen voor 4 vaste stoelen en verder opklapbare stoelen. Prima voor als er visite komt en later staan ze tegen de schutting.

Het materiaal van de tafel en stoelen

Hou er ook rekening mee dat niet alle stoelen het hele jaar buiten kunnen blijven staan. Heb jij geen plek om ze binnen op te bergen, kies dan voor stoelen met kunststof vlechtwerk. Deze kunnen tenslotte het hele jaar buiten blijven staan. Wil je liever een relaxstoel, kijk dan eens voor een verstelbare tuinstoel. Ook qua kleur heb je natuurlijk heel veel keuze. Zelf ga ik snel voor zwart, maar een vrolijke licht kleur staat natuurlijk ook super leuk in de tuin. Er is zoveel keus in vorm, kleur en materiaal. Het is dan ook helemaal niet verkeerd om je hier eens goed in te verdiepen, mocht je een nieuwe tuinset willen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto Afbeelding van Hans Rohmann via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

16 reacties

 1. zegt:

  Ik heb een heel klein ’tuintje’ en mijn tafel is een paar jaar geleden gesneuveld bij een storm. Gelukkig heb ik daar een fijne oplossing voor gevonden in de vorm van zo’n bedtafeltje. Dat rol ik dan lekker naar buiten en dan heb ik daar een tafel. Echt ideaal!

  1. zegt:

   Dat is een hele slimme oplossing Naomi, zo kan je toch fijn buiten zitten en je spullen neer zetten.

  2. Alexandra zegt:

   Ik heb een ruime tuin en een tuinset en telaxset voor twee personen. Die enkele keer dat er visite is gaat de eettafel gewoon naar buiten. Gezelligheid is voor mij het belangrijkste.

 2. zegt:

  In onze nieuwe huis krijg ik een tuin die aanzienlijk kleiner is dan de tuin die wij nu hebben. Gelukkig kunnen we onze teakhouten tuinset kwijt op het terras en de steigerhouten set past precies op de veranda. Daarnaast heb ik nog een paar losse stoelen die hier en daar wel een plekje krijgen.

 3. zegt:

  Bij mij in de tuin staat een rechthoekige tafel met 6 stoelen die je kunt inklappen. Niet van die plastic dingen die nooit lekker zitten, maar met textileenstof. Meestal heb ik toch niet meer mensen op bezoek als we buiten gaan zitten.

 4. Ja, omdat ik op het platteland woon heb ik zelfs wel ruimte voor 20 tuinsets : )

  Ik gebruik nu altijd de kringloop tuinset. Met een mooi tafelkleed erover vind ik die best leuk.

 5. op mijn ieniemienie balkonnetje kan ik net mijn grote teen kwijt, dus hier helaas geen ruimte voor een tuinset helaas, maar als ik een tuin zou hebben zou ik graag zo’n lounge set willen hebben

 6. Ja, onze tuin is groot genoeg. Alleen ik vind het zo moeilijk kiezen! We willen ook per se een hoge rugleuning en dan vallen er veel opties af.

 7. Mandy zegt:

  Wij hebben een blokhut met tafels en stoelen en die kunnen we zo naar buiten verplaatsen, ideaal! Maar zoveel mensen komen toch niet bij ons op visite.

 8. Leuk nooit eigenlijk echt over nagesacht. Ik vind een ronde tafel altijd wel heel leuk of een loungebank

 9. zegt:

  Leuk om te lezen. Wij hebben n set in de vorm v n eettafel en 4 stoelen erbij en we hebben sinds 2 jaar n loungeset waar ik super blij mee ben.

 10. zegt:

  Yep, wij hebben ook een tuinset staan. Ik wilde graag een heel gebruikersvriendelijke set. Helaas hebben we toch een iets te goedkope set gekocht, want inmiddels is in de tafel een soort van dal ontstaan waar het regenwater in blijft zitten. Die vlechtwerk stoelen van plastic zijn wel heel handig. Hout is het mooist maar ook het meest bewerkelijk en dat werkt voor ons niet.

 11. ingrid zegt:

  ja wij hebben bewust een lekker groot terras met tuintafel. ideaal

 12. Ik heb ook een klein tuintje, dus ik heb een tafel die je kan samenvouwen, maar meestal gewoon aan de kant staat. Die kocht ik 3 jaar geleden in de Lidl, vorst en UV-bestendig ook en ziet er ook nog als nieuw uit terwijl die inderdaad altijd buiten staat.

  Komt er volk, gaat ze meer in het midden staan en gaan buiten de 2 tuinstoelen die stoelen van binnen mee naar buiten. Heel vaak worden daarbij dan nog stoelen van bij de buren geleend ook. Zo blijf ik toch ruimte houden, maar kan het ook best gezellig worden als er volk is zonder zelf al te veel gerief te hebben dat er 99% van de tijd ongebruikt zou staan. 😉

 13. zegt:

  Sinds wij een paar maanden onze nieuwe huis hebben, kunnen we helemaal los met de tuin. Voor het eerst konden wij een tuinset aanschaffen. We hebben een zwarte set.. een tafel (met glazen blad) en zes stoelen.. nu alleen de loungeset nog.

 14. zegt:

  In onze huidige tuin hebben we alleen een picknicktafel en een steigerhouten loungebank, In onze nieuwe tuin willen we zeker een mooie set neer gaan zetten. Heerlijk om veel buiten te zijn en te kunnen eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept