Tuinmeubelen- de voordelen van een tuinset van aluminium

tuinmeubelen, de voordelen van een tuinset van aluminium

Tuinmeubelen, nu? De herfst is in volle gang. Maar wil jij er volgende zomer goed bij zitten, dan is het verstandig nu al te kijken voor nieuwe tuinmeubelen. Zo kan jij bij de eerste zonnestraal in de tuin zitten op jouw nieuwe stoel. Nu kopen, dan genieten. Daarom nu de voordelen van een aluminium tuinset op een rij.

Tuinmeubelen, nu kopen, later genieten

Het is nu misschien juist wel de tijd om op zoek te gaan naar nieuwe tuinmeubelen. Want nu kopen is in de lente van volgend jaar genieten. Maar ga jij op zoek naar tuinmeubelen dan zal je zien dat er ontzettend veel te kiezen is. Tuinmeubelen onderscheiden zich van elkaar door vorm, afmeting, kleur, materiaal en natuurlijk door het prijskaartje. In dit artikel op een rij waarom een aluminium tuinset een toegevoegde waarde is voor jouw tuin

Aluminium tuinmeubelen zijn onderhoudsvriendelijk

Een van de grootste voordelen van aluminium tuinmeubelen is dat ze gemakkelijk in het onderhoud zijn. Het materiaal is eenvoudig schoon te maken met een doekje en een mild sopje. Het is bovendien niet nodig om de tuinmeubelen door de jaren heen opnieuw te behandelen.

Budgetvriendelijk

Daarnaast zijn aluminium tuinmeubelen ook vriendelijk voor de portemonnee. Omdat het aanbod aan aluminium tuinmeubelen erg groot is, is er voor ieder budget wel iets mooi te vinden. Of je nou op zoek bent naar een betaalbare, compacte tuinset voor op je balkon of een luxe(re) loungeset met grote hoekbank. 

Licht van gewicht

Een ander voordeel is dat aluminium een ontzettend lichtgewicht materiaal is. Hierdoor zijn aluminium tuinmeubelen eenvoudig te verplaatsen. Wel zo prettig als je regelmatig de opstelling van de tuinset wilt veranderen of de meubels in de wintermaanden wilt opbergen. 

Weersbestendig

In tegenstelling tot vele andere materialen, zijn tuinmeubelen van aluminium niet gevoelig voor roest of rot. Dit betekent dat een aluminium tuinset bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Aluminium tuinmeubelen met een zogenoemde poedercoating, zullen bovendien ook niet verkleuren door de zon.

Moderne uitstraling

Natuurlijk speelt het uiterlijk ook een rol bij de keuze voor tuinmeubelen. Aluminium tuinsets hebben van zichzelf een moderne, eigentijdse uitstraling. De meubels zijn daardoor eenvoudig te combineren met andere stijlen en te integreren in iedere tuin. 

Goed te combineren

Er bestaan ook tuinsets die niet enkel uit aluminium bestaan. Bij deze tuinmeubelen wordt aluminium gecombineerd met een ander materiaal, zoals wicker of hout. Op deze manier krijgt de tuinset een compleet andere uitstraling. Ook leuk: combineer zelf je aluminium meubelen met houten bijzettafels of een comfortabele loungestoel van wicker. Het combineren van materialen zorgt voor een speelse, dynamische sfeer in de tuin.

Op zoek naar jouw ideale tuinset

Het klinkt misschien raar om nu mee bezig te zijn, tenslotte is de herfst net begonnen. Echter heeft dit ook voordelen. Zo kochten wij jaren geleden onze aluminium tuinstoelen in de aanbieding aan het eind van het seizoen. Dit scheelde veel in kosten en wat maakte het uit dat de stoelen de eerste maanden niet gebruikt werden. Zodra de zon zich liet zien, zaten wij prins heerlijk in de tuin in de zon of schaduw.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van Kerstin Riemer via Pixabay

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept