Waarom kiezen voor natuursteen?

waarom kiezen voor natuursteen in de tuin?

Kiezen voor natuursteen is kiezen voor unieke stenen. Het is duurzaam, staat mooi, stoer en is super sterk. Maar wist je dat natuursteen niet alleen voor in de tuin is? Flagstones kunnen ook prima in huis als vloer of stapelmuur.

Natuursteen of breukstenen

Flagstones zijn gebroken natuurstenen met wisselende formaten. Nu kan je deze natuurstenen voor buiten en voor binnen gebruiken. Ze worden ook wel breukstenen genoemd, omdat de stenen nooit gelijk zijn en wisselende formaten hebben. Je hebt dus altijd iets unieks!

Stenen voor binnen en buiten

Bij natuurstenen denk je waarschijnlijk eerst aan buiten, aan de voor- en achtertuin en dat klopt ook wel. Natuursteen zie je nu eenmaal vaker in de tuin. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor stapstenen.

Stapstenen in de tuin

Flagstones kan je heel makkelijk verwerken in de tuin door losse stapstenen in het gras te leggen. Het staat stoer en natuurlijk! Maar geeft ook een speels effect. Voordeel van deze natuurstenen is dat wanneer het gras nat of vochtig is, jij geen natte voeten krijgt door op deze stapstenen te lopen.

Natuurstenen, kies je eigen pad

De afstand tussen deze natuurstenen kan je helemaal zelf bepalen en neerleggen waar jij ze mooi en handig vindt. Je kan kiezen voor een paar stenen in het gras, een heel pad of je hele tuin. Doordat de Flagstones gebroken zijn heb je nooit een dezelfde steen. De stenen zijn te koop in verschillende kleuren.

Waar kan je Flagstones allemaal voor gebruiken?

Je ziet deze natuurstenen niet alleen in het gras in de tuin, ze kunnen prima als terras, rondom een zwembad of een overkapping. Maar ook binnen kunnen flagstones heel goed. Denk bijvoorbeeld eens aan een binnenvloer of stapelmuur. De natuurlijke look van deze stenen geven een stoere en unieke uitstraling aan je woonkamer of keuken. Daarbij zijn de stenen duurzaam.

natuurstenen als flagstones staan heel mooi in de tuin.

Stoer met een industriële look

Het laminaat in onze woning wordt slecht, vandaar dat ik me aan het oriënteren ben in nieuwe vloeren. Onze meubels zijn stoer, van hout en hebben een industriële look. Een stoere vloer zou hier goed bij passen. Ook hou ik erg van een natuurlijke stijl. Nu zou mijn eerste gedachte nooit flagstones zijn geweest. Ik dacht dat ze puur voor buiten waren en ben zeer enthousiast na het zien van de prachtige foto’s op de site van Flagstones.nl en ga ik hier zeker verder naar kijken.

natuursteen kan ook in de woonkamer

Waar gaat jouw voorkeur naar uit in de tuin of je woonkamer?

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s beeldbank

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. Mooi, ik hou ervan. Maakt mij niet zoveel uit of het binnen of buiten is.

 2. Voor in de tuin! Het staat echt prachtig! In huis zou ik toch eerder kiezen voor laminaat vind ik meer warmte uitstralen voor binnen.

 3. zegt:

  ik vind het voor in de tuin prachtig maar ik zou het niet in mijn huis willen 😉 we hebben zelf hoogglans tegels binnen maar gewoon recht toe recht aan versie

 4. In de tuin! In de woonkamer vind ik het toch al gauw erg kil.

 5. jasmina zegt:

  Ik vind natuursteen echt prachtig…zou het alleen zelf niet aanschaffen vanwege de prijs in combinatie met een huurwoning…

 6. Jouvence zegt:

  Zo’n natuurstenen pad of terras vind ik erg mooi eruit zien!

 7. Ik vind natuursteen echt super gaaf, zowel voor binnen als buiten. Maar voornamelijk binnen vind ik het echt een tof effect geven.

 8. zegt:

  Natuursteen in huis past perfect bij een robuust interieur. In mijn Vila Kakelbond zou het niet passen

 9. zegt:

  Leuk voor buiten, maar binnen vind het leuk in bijvoorbeeld Spanje op vakantie. Niet in mijn huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept