Met een overkapping in de tuin, het hele jaar genieten van het buitenleven

Met een overkapping in de tuin, zit je het hele jaar buiten

Wanneer het lente wordt zijn we allemaal buiten en in de tuin te vinden. Hier genieten we veelvuldig van. Maar waarom zouden we dit niet het hele jaar doen? Met een overkapping in de tuin kan je het hele jaar van het buitenleven genieten. Wie wil dat nu niet?

Een overkapping in je tuin

Het samenzijn met familie of vrienden is voor veel mensen heel belangrijk. Wanneer de zon schijnt gaan we met zijn allen naar buiten, zetten de barbecue aan, werken in de tuin en genieten in onze luie stoel van de zon. Maar waarom zouden we niet vaker genieten van het buitenleven? Genieten van de eerste zonnestralen, de bloemen buiten en dat wat er om je heen gebeurt? Heb je een overkapping in de tuin dan kan dit het hele jaar door.

Steeds meer tijd buiten doorbrengen

Een overkapping in de tuin, ook wel een veranda, terrasoverkapping of tuinoverkapping genoemd, wordt steeds populairder. En terecht ook. We brengen veel tijd binnen door, met werken, studie of school. Hoe fijn is het dan om naar buiten te kunnen en van het buitenleven te kunnen genieten. Met een overkapping in je tuin kan dit het hele jaar door.

Een veranda uitbreiden

Een veranda kan je uitbreiden met zijwanden en voorwanden. Dit wordt een tuinkamer genoemd. Je kan kiezen uit dichte zijwanden, glazen schuifwanden of ramen, draaideuren of schuifdeuren in de zijwand. Een tuinkamer is trouwens geen serre. Een serre is namelijk een geïsoleerde ruimte waarmee je je woonkamer een stuk uitbreidt. Een tuinkamer is een afgesloten ruimte, maar niet geheel geïsoleerd.

met een veranda aan huis zit je altijd buiten

De plek voor de veranda

Een overkapping in de tuin is leuk, maar waar plaats je deze dan? Een veranda kan je op twee plekken plaatsen. Vrijstaand in de tuin of vast aan het huis. Vast aan het huis, dan wordt de veranda aan het huis of de muur bevestigd. Als je besluit een overkapping in je tuin te zetten, een veranda of tuinkamer, dan kan je deze uitbreiden met bijvoorbeeld LED-spots, een heater, zodat je altijd lekker warm zit, zonwering of screens (zonwering aan de zijkant of voorkant).

buiten maar ook binnen met deze overkapping tuin

Overkappingen en informatie over Verasol

Verasol is een producent in aluminium veranda’s, terrasoverkappingen en tuinkamers. Zij produceren alle producten zelf en verkopen deze via winkels en dealers in Nederland en Duitsland. Koop je hier nu een overkapping dan kan je deze zelf monteren of gebruik maken van de montageservice door hun vaklieden. Verasol biedt de volgende services aan:

 • Er kan een veranda specialist langs komen bij je thuis om het product op te meten.
 • Zij kunnen de producten tot op de millimeter nauwkeurig op maat maken.
 • Ze kunnen het product komen monteren.

Als ik toch meer ruimte had

Ik ben een echt buitenmens. Zodra de temperatuur een beetje oploopt en we buiten kunnen zitten, dan doe ik dat. Wij eten zomers veel buiten en als we de ruimte zouden hebben, dan zou ik heel graag een tuinkamer willen plaatsen. En dan wel een van glas, zodat je heerlijk uit de wind in de zon kan zitten. En niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s Verasol

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. zegt:

  Zo’n tuinkamer lijkt me echt zo heerlijk. Ik denk echt dat ik daar vaak zou zitten. En ze worden ook steeds mooier, zie ik op allerlei plaatjes. Hier ook weer;).

  1. zegt:

   Ik zit zelf over iets dergelijks te denken. Juist omdat in het voor- en najaar het zonnetje zo lekker is, uit de wind. Eerst even afwachten waar mijn volgende werkplek komt voordat ik ga verbouwen.

 2. zegt:

  hier staat een overkapping op de planning!! we hebben zelf een bouwbedrijf dus gaan dat ook zelf doen. kan eigenlijk niet wachten ermee 😀

 3. Georgina Lifestyle zegt:

  Een overkapping is zo mooi! Ik houd ook van het buitenzijn en dit is echt wel een goed alternatief als het geen weer is om naar buiten te gaan. Je hebt ook hele mooie tegenwoordig.
  Wat zou het inderdaad mooi zijn om een tuinkamer te realiseren….

 4. zegt:

  Ja, leuk hé. Wij denken er ook over..

 5. Nou, ik zit daar best wel eens over te denken. Bij mijn kantoortje ligt een armetierig stukje gras nu, en ik vraag me wel eens af hoe dat anders en beter zou kunnen.

 6. zegt:

  Oeh die moderne veranda midden in de tuin vind ik prachtig!

 7. zegt:

  Jaaa ik wil zo graag overkapping in onze tuin. Het lijkt mij heerlijk…want it so bad maar helaas hebben wij nog geen budget voor

 8. Caroline zegt:

  Wat een toffe mogelijkheden zijn er. Zou zelf graag een veranda willen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept