Foutjes met verven? Dat los je zo op!
Interieur

Foutjes met verven? Dat los je zo op!

Moet je huis nodig eens geverfd worden? Hebben de kinderen de witte muur als tekenpapier gebruikt of wil je een frisse zomerse look in huis. Dan is de muur verven de oplossing, maar hoe doe je dit nu zonder fouten te maken?

Wat is er met mijn muur gebeurd

Ben je aan het klussen in je nieuwe huis. Of mag je huis wel weer een opknapbeurt hebben? Misschien hebben de kinderen de muur wel eens als tekenpapier gebruikt. Ineens krijg je de kriebels en wil je de kamer verven.

De muur schilderen

Nu begint het voorjaar bijna en niets is zo fijn als het huis weer helemaal fris met een een grote voorjaarsschoonmaak. Maar voor veel mensen is dit niet genoeg. Die willen de meubels gaan verschuiven, een nieuw vloekleed of misschien wel een nieuwe bank. Maar wat doen we met die onverwachte tekening van de kinderen die we eigelijk niet in de huiskamer willen hebben! Om deze prachtige kunstwerken te lijf te gaan kan je Sikkens verf gebruiken, hier vind je de mooiste kleuren verf voor de kamer.

Foutjes met verven? Dat los je zo op!

Maar hoe verf je foutloos

Nu de kinderen weten dat ze niet meer met de stiften in de buurt van de muur mogen komen is het tijd om verf te halen en aan de slag te gaan. Als je gaat verven kan je best wat foutjes maken. Dit is balen, je doet zo je best en dan is het resultaat niet mooi. Om dit nu te voorkomen kan je het beste:

  • Verf in een keer de hele muur, dit voorkomt strepen.
  • Is het verven niet egaal gebeurd. Zonde, maar dan is het verstandig om de hele muur nog een keer te doen.
  • Voorkom dat je verf mee neemt bij het losmaken van de tape door de tape niet te lang te laten zitten.
  • Stoot je tijdens het verven nou per ongeluk tegen het plafond, dan kan je dit snel verwijderen met een natte doek. Laat het niet te lang zitten, want anders moet het plafond ook geschilderd ( als dit al niet de bedoeling was)
  • Een probleem bij binnenverf is de vergeling van lichte kleuren. Gebruik daarom altijd een product dat specifiek geschikt is voor binnen, bij voorkeur een waterverdunbaar product.
  • Zorg dat je de meubels en vloer goed afdekt om schade te voorkomen.

Heb jij nog meer tips om zonder foutjes te verven?

foto’s lodiblogt/beeldbank/ disclaimer

16 thoughts on “Foutjes met verven? Dat los je zo op!”

  1. wanneer de verf niet helemaal dekt, verf het dan nog een keer met verdunde verf! dat is een truc die heel vaak helpt !

  2. Wat een nuttige tips! Ik heb een paar maanden geleden nog geverfd bij een stel. Dat was wel een hels karwei. Viel vies tegen. Toch een paar strepen. Moet eigenlijk opnieuw gebeuren. Hadden we natuurlijk meteen moeten doen.

  3. ik ben degene die altijd alles verft in huis haha, mijn man heeft er een hekel aan! onze meiden vinden het ook leuk dus die doen het soms ook wel eens of ze doen de stukken waar ik niet makkelijk bij kan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.