Houtwerk buiten schilderen- stappenplan

Houtwerk buiten schilderen- stappenplan

Heb jij een eigen huis, dan zal het houtwerk buiten schilderen ook af en toe op jouw to-do lijst staan. Niet de favoriete klus voor velen en logisch ook, want je bent echt wel even bezig en vaak moet je de hoogte in. Hoe kan je nu zorgen voor een goed schilderwerk waar je lang plezier van hebt?

Het houtwerk buiten schilderen

Buiten om, het huis schilderen. Niet iedereen is hier even enthousiast over om dit zelf te doen. Toch als jij houtwerk buiten hebt, zal jij hier om de paar jaar aan moeten geloven. En dan zal je de keuze moeten maken of je dit zelf gaat doen of het laat doen.

Hoe vaak moet je het houtwerk buiten schilderen?

Het is heel belangrijk om het houtwerk buiten goed te onderhouden. Want goed onderhouden schilderwerk beschermt de kozijnen en andere houten delen aan je huis. Hoe vaak het moet gebeuren is niet in alle gevallen hetzelfde. Maar je kunt gemiddeld uit gaan van eens per vijf of zes jaar.

Wat houdt mensen tegen

Wat is nu een reden dat zoveel huiseigenaren eigenlijk geen zin hebben om het houtwerk buiten te schilderen? Het werk op zich kan een reden zijn, maar ook het feit dat je op een ladder moet staan kan een goede reden zijn dat je weinig zin hebt om het huis zelf te schilderen. Je kan het overlaten aan een vakman/vrouw, maar goedkoper is het natuurlijk om het zelf te doen.

Stappenplan voor houtwerk buiten schilderen

Als je zelf het houtwerk buiten gaat schilderen waar moet je dan op letten:

  • Houd rekening met de weersomstandigheden. Bij een temperatuur tussen de 10 en 26 graden kan je prima buiten schilderen. Let wel op dat je niet in de volle zon gaat schilderen of dat er regen voorspelt wordt.
  • Begin altijd met het oude verf te verwijderen, daar waar het er slecht uit ziet. Op grotere stukken kun je een schuurmachine gebruiken. Oud schilderwerk dat er nog goed uitziet, hoef je alleen op te schuren.
  • Kijk daarna of er stukken hout beschadigd zijn en repareer dit met een houtvuller, vervolgens ontvet je het hout en plak de randen af.
  • Kies voor goede buiten verf, zoals sigma S2U Allure Gloss kopen. Dit is een extreem duurzame hoogglans lakverf voor buiten. Ideaal voor het 4-seizoenen onderhoud van de kozijnen van ramen en deuren.
  • Sta je op een ladder? Gebruik dan een speciale ladder mat zodat deze niet kan verschuiven. Wel zo veilig

Meer schilderen

Ben je na het schilderen van de buitenboel lekker bezig en wil je meer verven? Bij Sigma verf kan je terecht voor veel meer verf dan alleen voor het houtwerk buiten. Je vindt hier ook verf om binnen te schilderen, op metaal, vloer, wand of plafond. En maak je eens een foutje met het verven, geen zorgen ook daar heb ik tips voor.

foto pixabay/ samenwerking

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept