Alles wat je wilt weten over PVC vloeren

Alles wat je wilt weten over PVC vloeren


Ben je van plan om binnenkort te gaan verhuizen of vind je dat de vloer in jouw woning toe is aan vervanging? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor PVC vloeren, omdat je veel keuze hebt in kleuren en design. Maar er zijn nog veel meer voordelen.

De voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren zijn er dus in vele kleur en design. Maar ook de houtlook, het geluiddempende effect en supersterke kwaliteit zijn doorslaggevend voor veel mensen. Als jij nog twijfelt, dan kun je na het lezen van deze handige tips een weloverwogen beslissing maken. Benieuwd wat PVC vloeren kenmerkt en wat de belangrijkste voordelen zijn? Lees dan vooral even verder!

Wat is het verschil tussen laminaat en PVC?

Om het verschil tussen laminaat en PVC goed te begrijpen, is het belangrijk om te snappen waar het product uit bestaat. Laminaat bestaat uit geperste houtvezels en is in principe een houtproduct. PVC daarentegen bestaat uit plastic, polyvinylchloride om precies te zijn. Laminaat en PVC vloeren zijn dus compleet andere vloeren met totaal verschillende eigenschappen. Zo is laminaat wel geschikt voor vloerwarming, maar hout is niet de beste warmtegeleider. PVC is een nog betere warmtegeleider. Dit maakt het nog geschikter voor vloerwarming. Zelfs zonder vloerverwarming voelt een PVC vloer warm aan.

Een ander aspect om rekening mee te houden is de krasgevoeligheid. Laminaat heeft een anti-kras laag waardoor het niet krasgevoelig is. De meeste PVC vloeren hebben een slijtlaag van 0,55 mm. Dat maakt het wel iets gevoeliger voor krassen.

Een aantal voordelen van PVC in een notendop

1. Ultrasterk
PVC is een heel sterk materiaal. Kort gezegd: het is erg slijtvast en de toplaag is keihard. We kunnen dus wel zeggen dat een PVC vloer wel tegen een stootje kan. Daarom worden PVC vloeren ook veelvuldig geplaatst in intensief belopen ruimtes, zoals restaurants en kinderopvangen.

2. Onderhoudsvrij
Een tweede voordeel van PVC is dat het onderhoudsvrij is. Een PVC vloer is erg makkelijk te onderhouden. Je hoeft in principe niks speciaals te doen, behalve het dweilen met schoon water. Dat spreekt voor zich. Mors je met koffie, wijn of andere drank? No issue. Deze trekken namelijk niet in de vloer waardoor je ze makkelijk kunt verwijderen met een schoonmaakproduct van de supermarkt.

3. Natuurlijke uitstraling
Een derde voordeel van PVC is dat het niet van echt te onderscheiden is door z’n natuurlijke uitstraling. Dit heeft PVC te danken aan de decofilm. Dit is de zichtbare houtstructuur van de PVC vloer. De decofilm is van PVC van veel hogere resolutie dan bijvoorbeeld van laminaat. Hierdoor wordt een vlijmscherpe weergave van de natuurlijke uitstraling gecreëerd. 

Kies je vloer

Zoek jij iets nieuws ? Kijk dan zeker eens naar de voordelen die PVC met zich meebrengt.

foto pixabay/ samenwerking

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept