Groene vingers kan je kweken- Meer planten in huis

Meer planten in huis, maar geen groene vingers? Met deze tips moet het zeker lukken om je planten te laten groeien en bloeien.

Een huis vol planten, hou jij daar ook zo van? Maar wat als je geen groene vingers hebt? Als planten het bij jou in huis niet goed doen? Daar kan je aan werken. Groene vingers kan je kweken. Ook jij kan een huis vol planten hebben, planten die groeien, bloeien en ook blijven bloeien. Hoe, dat lees je hier.

Groene vingers kan je kweken

Wil jij een huis vol planten, een Urban Jungle waar je U tegen zegt. Groene bloeiende planten in mooie potten? Hoe mooi dit ook is, het is ook heel veel werk. Want juist wanneer jij denkt dat je planten het goed doen, komen daar ineens weer bruine bladeren of groeit je plant niet meer, verdwijnen de bloeiende bloemen of lijkt je plant wel een treurwilg. Hoe zit het nu met planten en groene vingers? Hoe kan je groene vingers kweken en zorgen voor de planten in jouw huis

Lees ook: Maak je eigen Urban Jungle in huis

Waarom planten in huis

Wat betekent het hebben van groene vingers eigenlijk? Heel simpel gezegd ‘een goede hand hebben om met planten om te gaan.’ En heb je dit niet altijd van jezelf, maar dan kan je dit leren. Echt waar. Want eerlijk is eerlijk, ik heb de laatste tijd aardig groene vingers gekweekt. Kon ik voorheen nog geen plant bloeiend houden, gingen cactussen onder mijn neus dood, momenteel heb ik een huis vol groen en dat bevalt me erg goed. Natuurlijk heb ik nog steeds wel eens een plant die het niet goed doet, maar in het algemeen ben ik super trots op al mijn groeiende en bloeiende planten. Dit heb ik moeten leren en nog zoek ik nog wel eens informatie op over hoe ik mijn planten kan laten groeien, vandaar dat ik het een en ander in dit artikel plaats. Want er zullen gerust anderen zijn die dit herkennen.

Waar kan je op letten voor meer groen in huis

Wil jij nu ook meer groen in huis, dan heb ik tips hoe je jouw planten kan laten groeien en bloeien ook al heb je misschien niet meteen groene vingers.

Denk aan het water geven

Geef water! Maar geef zeker niet te veel water. Dit is een fout die velen maken. De meeste planten hebben aan een keer per week water geven genoeg, maar voel gerust elke keer even. Zo kan je heel goed groene vingers kweken, namelijk door de proef op de som te nemen. Is de plant erg droog, dan geef je wat extra’s.

En aan plantenvoeding

Met zonlicht en water komen planten een heel eind, maar je kamerplanten hebben ook af en toe een vitamineboost nodig. Geef ze daarom extra voeding. Je planten hebben genoeg aan één druppel per twee weken en in de winter is eens per maand voldoende.

Zorg voor luchtvochtigheid

Hoe goed het bij de planten in mijn huis ook gaat en die groene vingers die heb ik ondertussen aardig kunnen kweken. Toch blijf ik ook problemen houden met planten en dan is het meestal zo dat de bladeren bruin worden. Dit kan te maken hebben met de luchtvochtigheid in huis. Zorg dus voor een goede luchtvochtigheid en wat ook kan helpen is om water in de pot te geven ( dus de plant even optillen).

Verwijder oude en dode blaadjes 

Als een blad te groot wordt of niet mooi meer is, is het niet erg als je deze verwijdert van de plant. Op die manier hoeft de plant hier geen energie meer aan te verspillen en kan hij zich focussen op de gezonde bladeren. Doe dit het liefst niet in de winter, planten zijn dan iets kwetsbaarder dan de rest van het jaar. 

Laat planten zoveel mogelijk op dezelfde plek staan

Voor je planten in huis is het het beste dat ze zo min mogelijk van plek wisselen. Dit kan namelijk ‘stress’ veroorzaken. Je kan de plant wel af en toe even naar het licht draaien of verpotten mocht dit nodig zijn.

Wil jij je huis nu ook wel vol planten hebben? Kijk hier voor een grote collectie

Welke plant past in jouw huis

Kijk ook goed welke plant er goed bij jou in huis past, heb je veel zonlicht of heb je juist veel dokere plekken in huis. Bij elke kamerplant die je koopt, krijg je eigenlijk altijd wel een ‘gebruiksaanwijzing’, bewaar deze. Zodat je later nog eens na kan kijken hoe en wat. Volg deze tips en je zal zien dat jouw groene vingers ook helemaal tot uiting komen.

Lees ook: 4 soorten kamerplanten die niet mogen missen in je interieur

Ga het gewoon proberen

Heb je zo geen groene ivngers van jezelf, maar je wil wel planten in huis, ga het gewoon proberen. Zo wil ik dit nieuwe jaar een moestuin beginnen. Nog nooit gedaan, maar ik probeer het gewoon. Lukt het me niet, dan is het jammer, maar wel geprobeerd. Ook hier doen in huis doen nietalle kamerplanten het altijd goed. Let op wat je koopt, of het in je huis past, of het genoeg zonlicht krijgt en vergeet geen water te geven. Dan moet het echt wel goed komen met jou en die groene vingers!

Lees ook: Een moestuin beginnen- wat, waar en hoe

foto gratis afbeelding van Milada Vigerova via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept