Planten in huis- maak je eigen Urban Jungle

Planten in huis is niet alleen gezellig, het is ook goed voor je. Groen wonen is hip en hot momenteel. Logisch want wie wil er nu geen bloeiende urban jungle in huis. Haal buiten naar binnen. Maar waarom zijn planten nu zo goed in huis en hoe maak je zo een jungle?

Planten in huis

Alhoewel ik qua kleding en leefstijl een grote voorkeur heb voor de bohemian stijl is dit nog niet terug te zien in mijn woning. Graag zou ik een bohemian woonstijl creëren en daar horen ook zeker planten bij, veel planten.

Wat is een Bohemian interieur?

Een bohemian interieur is een ware mix van stijlen die komen uit verschillende wereld delen, vergezelt door bonte kleuren als rood, roze, geel en oranje. Een bohemian interieur is een inrichting in je huis waarin eigenlijk heel veel samen kan. Je kan kleuren combineren maar bijvoorbeeld ook elementen van hout, zilver en stenen toevoegen. Een bohemian interieur is een wat avontuurlijk en misschien ook wel gedurfde woonstijl waarin je gemakkelijk kunt terug laten zien dat je van reizen houdt.

Hoe maak je jouw interieur bohemian?

Planten zijn natuurlijk een echte must have in een bohemian interieur. En denk je dat je wel genoeg planten in huis heb, nou denk dan gerust nog een keer en kijk eens waar er nog meer zouden kunnen. Maar waarom zou je kiezen voor planten in huis?

 • Planten zijn een must have accessoire in huis. Zonder al te veel moeite is je interieur een stuk fleuriger. Het geeft kleur aan je interieur. Bij de bohemian stijl is kleur al een pre en denk dan ook eens aan de vele keuren die planten aan je kamer geven.
 • Het is goed voor je gezondheid. Planten in huis vullen je kamer met voldoende zuurstof en zorgen voor een goede luchtvochtigheid.
 • Planten zijn relatief goedkope manier om je huis op te fleuren.
 • Het zijn echte eye-catchers! Vooral als je een grote kamerplant op een prominente plek zet.

Hoe meer hoe beter

Planten vind je in alle vormen en maten. Dat viel me wel op toen ik bij jngl.nl, een plant uitzocht. jngl.nl is een website waar ze de prachtigste kamerplanten verkopen. De site is heel duidelijk en overzichtelijk. Waardoor je goed kan zien wat de keuze is. Zo zochten wij op een diervriendelijke kamerplant die niet direct zonlicht nodig heeft. Maar je kan ook zoeken op makkelijke planten, grote kamerplanten of luchtzuiverende kamerplanten.

Maak je eigen urban jungle met planten in huis

De Kentia palm

Ik koos voor de Kentia Palm, deze plant wordt ook wel een Hollywood Palm genoemd en is de echte koning onder de palmen. Deze palm heeft zijn naam te danken aan de populariteit van de plant bij filmmakers. Door zijn elegante uiterlijk is hij een populair rekwisiet in veel films. Van origine komt de palm van het eiland van Lord Rowe. Op dit eiland, dat ten Oosten van Australië ligt, heeft de plant de ideale omstandigheden om te groeien. Deze kamerplant is diervriendelijk, heeft een gemiddelde waterbehoefte en is sterk lucht reinigend.

Waar plaats je planten

Maar waar plaats je jouw kamerplanten in huis? Waar heb je ruimte voor een Urban Jungle? Wil je net als ik een bohemian interieur creëren of wil je gewoon wat groen in je woning? Waar zet je ze neer?

Op een prominente plek

Die bohemian sfeer creëren, Zet je planten dan samen op een prominente plek, laat ze opvallen. Zet verschillende planten bij elkaar en zorg dat je verschillende hoogtes creëert door kleine en grote planten met elkaar te combineren.

Kies ook voor hangplanten

Heb je niet zoveel plek of wil je graag op verschillend plekken planten in huis, denk dan eens aan hangplanten en wil je nu helemaal die boho sfeer in huis krijgen, ga dan aan de slag met macramé en maak je eigen plantenhanger.

Kies voor kleur in de potten

Het leuke met planten in huis is dat je er zoveel kanten mee op kan. Je kan niet alleen kiezen qua grootte, een volle plant met grote bladen of wat dacht je van een plant met een ananas er in? Je kan ook kiezen voor eenheid in de potten of juist heel veel kleur.

De kentiapalm is een plant die prachtig staat op een prominente plek in de woonkamer.

Meer, meer, meer

Nu ik deze prachtige plant in huis heb, wil ik er nog veel meer. Ik wil echt die bohemian stijl creëren en daar heb ik nog veel meer groen voor nodig. Ik vind deze enkele plant al zo mooi staan. De plant werd trouwens zeer goed verpakt thuis afgeleverd. Heel fijn! Met de vele mogelijkheden aan planten op de site van jngl, maak jij een bloeiende urban jungle van je huis en nog iets. Voor elke verkochte plant, planten zij een boom terug.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

 1. Jouvence zegt:

  Ik wou dat ik van die prachtige grote planten kon plaatsen in huis, maar met 5 katten is daar geen beginnen aan.

  1. zegt:

   Oh nee, Jouvence dat is niet te doen, hier met een is het al wat hoor, de eerste dagen wilde hij er steeds aan zitten, maar ik moet zeggen dat het nu goed gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept