De pluspunten van een slimme thermostaat in huis

De pluspunten van een slimme thermostaat in huis

Wat zijn de pluspunten van een slimme thermostaat in huis en waarom zou je hier voor kiezen? Ook al is het nu zomer en staat de verwarming niet aan, die tijd komt natuurlijk wel weer en zorg dan dat je alle voordelen van een slimme thermostaat in huis hebt!

In de zomer werken aan het huis

Nu mensen massaal thuiswerken wordt er ontzettend veel geklust aan huizen. Door hen zelf of door vaklui. Logisch, want we zijn veel thuis en zien dan ook veel meer wat er moet gebeuren aan onderhoudt of vernieuwingen. En ook al is het zomer, nu nadenken over bijvoorbeeld een slimme thermometer is verstandig, want nu aanschaffen betekend er goed bij zitten in de wintermaanden.

Nooit meer een koud huis met een slimme thermostaat

We moeten er nu nog niet aan denken de verwarming weer aan te moeten doen, maar er komt een moment dat we er toch echt weer aan zullen moeten geloven. Heb jij nog een oude thermostaat in huis, die je altijd met de hand moet verstellen? Kom je in de winter vaak thuis in een ijskoud huis? Dan is het tijd een slimme thermostaat aan te schaffen. Met slimme thermostaten heb je altijd toegang tot je thermostaat, waar je ook bent. Zo heb je altijd en overal de volledige controle over de temperatuur in je huis, en hoef je nooit meer kou te lijden.

Slimme apparaten in huis

Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van allerlei slimme apparatuur in huis. Zo ook met de thermostaat. Slimme thermostaten zijn verkrijgbaar met verschillende opties. Een thermostaat zoals de Nest Thermostat onthoudt wanneer hij je huis moet opwarmen, en wanneer hij dat juist niet hoeft te doen omdat je weg bent.

Vooral instellen

Je kunt de slimme thermostaten ook vooraf instellen, en voor iedere dag het verwarmingsplan bepalen. Met andere slimme thermostaten kun je de verwarming heel eenvoudig bedienen via een handige applicatie op je telefoon. Mocht je toch een keer vroeger thuis zijn van je werk dan gepland, dan zet je via de applicatie gewoon de verwarming vast wat hoger. Welke optie je ook kiest, uiteindelijk zullen slimme thermostaten ervoor zorgen dat je verwarming niet onnodig aanstaat als je weg bent, en kun je veel geld aan energiekosten besparen. 

Bespaar op je energierekening

Door gebruik te maken van een slimme thermostaat zul je op de langere termijn veel geld kunnen besparen. De slimme thermostaten met applicatie kun je overal vandaan besturen, en dus weet je zeker dat de verwarming nooit voor de kat zijn viool staat te loeien. Ook hoef je nooit meer te twijfelen of je de verwarming laag hebt gezet, want je kunt het heel gemakkelijk van op een afstand controleren en veranderen. Met een slimme thermostaat kun je dus niet alleen veel energiekosten besparen, maar ook een hoop stress. Wie ervaring heeft met een slimme thermostaat, wil gegarandeerd nooit meer iets anders.

foto pixabay/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

4 reacties

 1. zegt:

  Ik zou er dolgraag één willen, maar tot nu toe is dat onmogelijk. Ik woon in een appartement en mijn meters bevinden zich ‘buitenshuis’. Dan kun je geen slimme meter. Helaas. Wat ik wél doe, is regelmatig de app checken die mijn verbruik meet. Zo zie ik achteraf waar ik misschien een beetje kan minderen.

 2. zegt:

  wij hebben stadsverwarming dus altijd een warme vloer in de winter en we hebben ook nooit de kachel omdat mijn man daar niet tegen kan. die krijgt het spaans benauwd dan haha. dus voor ons zou het niks zijn 😉

 3. zegt:

  Inderdaad heel handig om op afstand via een app de temperatuur te kunnen regelen. Scheelt onnodige uren de verwarming aan. Zoiets hebben wij ook met de airco op de slaapkamer: zo fijn op warme dagen!

 4. zegt:

  Ik heb al een aantal jaren Toon aan de muur hangen. Ideaal!
  en behalve een slimme thermostaat ook slimme lampen 😉
  vlak voordat je thuis komt, hop, verwarming en lampen alvast aan. Kom nooit meer thuis en in donker en koud huis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept