Paper Mario: The Origami King- Nintendo switch

Paper Mario: The Origami King- Nintendo switch

Nu de schoolvakanties zijn begonnen komt Nintendo Switch met een nieuwe spel: Paper Mario: The Origami King. In dit spel ga je met Mario en Olivia op een komisch avontuur dat je naar alle uithoeken van een papieren wereld brengt! Naast een review ook een super leuk give away pakket!

Een echt vakantie spel

Is het een dag slecht weer in de vakantie dan is de Nintendo Switch best fijn om in huis te hebben. Kinderen kunnen verschillende spellen doen, alleen of samen. Nintendo Switch kwam vorige week weer met een heel leuk nieuw spel ‘Paper Mario: The Origami King!’ En ik mag twee give away pakketjes weggeven in thema van het spel, inclusief een origami vouwsetje vol bekende figuren uit de Mario wereld. Lees hier meer over aan het eind van deze review!

Waar gaat het spel over?

Wanneer koning Olly het kasteel van prinses Peach verplaatst en dreigt de hele wereld op te vouwen, moet Mario zijn machtige papiertechnieken gebruiken om die plannen te verfrommelen. Om een aantal enorme papieren linten los te maken van het kasteel, reist Mario door uitgestrekte regio’s vol verrassingen – van woeste rivieren tot een oude ruïne, een huis vol ninja’s en een levendige oase in de woestijn.

Nieuwe gevechten die inzicht en denkwerk vereisen

Paper Mario: The Origami King bevat nieuwe, op ringen gebaseerde gevechten die zowel strategisch inzicht als snel denkwerk vereisen. Daarbij is het steeds de kunst om rijen en groepen vijanden te vormen en deze extra hard te treffen met goed getimede aanvallen. De ene keer kun je daar het best Mario’s laarzen voor gebruiken, de andere keer heeft zijn hamer meer effect, of kun je beter een voorwerp gebruiken om Mario te genezen of de vijanden te treffen.

Paper Mario: The Origami King- Nintendo switch

Op onderzoek uit gaan

Als Mario niet in gevecht is, kan hij verdachte plekjes onderzoeken om verborgen voorwerpen te vinden, snippers over scheuren strooien om ze te dichten, in de omgevingen verstopte Toads ontdekken, mini-games spelen om in-game beloningen te verdienen, en genieten van een overdaad aan schatten en geheimen.

Alles in Paper Mario: The Origami King is gemaakt van papier

Alles in Paper Mario: The Origami King is gemaakt van papier. Personages zijn plat en bewegen door een 3D-wereld die ook helemaal van virtueel papier en karton is opgebouwd.

Paper Mario: The Origami King- Nintendo switch

Los de puzzels op

Tijdens het avontuur kom je langs verschillende kleuren linten, die aan het einde van elk level vernietigd moeten worden. Alleen daarna is het kasteel te betreden. De omgevingen kan je herkennen uit Mario-games. Het is de bedoeling dat je puzzels oplost, dingen verzameld en geheimen ontrafeld. Met de munten die je verdient kan je wapen of accessoires kopen.

Een lief en leuk spel voor de Nintendo Switch

Samen met de jongens speel ik op de Nintendo Switch. De oudste speelt net als ik veel Animal Crossing New Horizons en de jongste speelt graag Yoshi’s Crafted World. Paper Mario: The Origami King lijkt hier wel een beetje op. Het spel is prachtig gemaakt, de poppetjes zijn gevouwen origami personages en je loopt op een ondergrond van crêpe papier en confetti.

Het begin van het spel

In het begin wordt het verhaal uitgelegd en dan ga je met Mario op stap. Meteen word je helemaal meegezogen in het verhaal en begin je met zoeken, naar deuren, naar oplossingen, hoe kan je verder, waar moet je heen. Pas op voor dat gat! Zorg dat het gat gerepareerd wordt en pak ondertussen de muntjes die je tegenkomt. Tussendoor ga je gevechten aan gebaseerd op ringen, die echt even wat techniek en tactiek vereist, maar dat je gaandeweg leert. Het spel is ontdekken, vallen en weer opstaan en heb je een level gehaald dan ga je door naar het volgende level.

Paper Mario: The Origami King- Nintendo switch
Paper Mario: The Origami King- Nintendo switch
Paper Mario: The Origami King- Nintendo switch

De wenslijst functie van de Nintendo eShop

Paper Mario: The Origami King is nu exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch en te koop in de Nintendo eShop. Nu er al zoveel titels beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch, is de wenslijstfunctie van de Nintendo eShop een handige manier om het overzicht te behouden. Om dit nóg makkelijker te maken, kun je je Nintendo Switch-wenslijst nu ook via de officiële website van Nintendo bekijken, beheren en aanvullen. Op de Nintendo Switch-wenslijst-website lees je er meer over!

Paper Mario: The Origami King- Nintendo switch

Weer een super leuk spel

Met Paper Mario: The origami king zorgt Nintendo Switch weer voor een super leuk spel voor jong en oud. Het spel is zo leuk, doordat je steeds weer moet ontdekken, puzzelen, zoeken en vinden om verder te komen. De personages van origami geven weer een heel andere dimensie aan het spel en het spel bevat leuk woordgrappen en komische acties.

GIVE AWAY

Van Nintendo mag ik twee give away pakketjes weggeven in thema van het spel, inclusief een origami vouwsetje vol bekende figuren uit de Mario wereld. Wat moet je doen om te winnen:

 • Laat in een reactie weten wat jouw favoriete Nintendo Switch game is (of die van de kinderen).
 • Laat een geldig email adres achter.
 • Deze winactie loopt tot en met 30 juli.
 • De winnaars krijgen per mail bericht.
  Gefeliciteerd Kelly en Simone, jullie hebben mail van mij ontvangen.
give away

foto’s lodiblogt/ beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

54 reacties

 1. zegt:

  ik vind de spellen van nintento mooi vormgegeven als ik eerlijk mag zijn 😀 net of je erin zit. en een leuke win actie erbij waar ik niet aan mee doe maar ik wens de rest wel su6 😀

  1. Kelly Callemeijn zegt:

   Deze echte old school game mama doet graag mee voor ons zoontje Daley. We zijn gek op Nintendo games en we spelen uiteraard de nieuwe paper mario. Onze lievelings games zijn de Zelda reeks (zoals op de foto te zien is ) Wat zou dit een geweldig verjaardagskado zijn voor mijn zoontje die 16 Augustus 5 jaar wordt

   1. Frederique zegt:

    Hier in huis waren jaren en jarenlang de grootste Mario fans met alle spellen en Mario kamers en gadgets en weet ik het wat nog maar het wordt nu toch minder merk ik. Spel ziet er wel leuk uit.

 2. zegt:

  Kleine van een vriendin is dol op Yoshi’s crafted world, dus zou graag meedoen en hem verrassen met dit leuke pakketje! Zodat ie naast switchen ook lekker creatief bezig kan zijn!

  1. Geraldo Boshamer zegt:

   Namens mijn zoon dan (zelf geen gamer :-p) : Zijn favoriete Switch game is een ex aequo tussen Super Mario Odyssey en Mario Kart 8. Wel blij mee want tussen alle games die geweld promoten zijn dit fijne onschuldige games ( wat eigenlijk geldt voor alle Mario spellen). Weet zeker dat hij Paper Mario helemaal geweldig gaat vinden.

  2. Jan zegt:

   Mario is de topper.

 3. zegt:

  Mario! Super jeugdsentiment! Leuk dat dat nu nog steeds een ding is! ❤️

 4. Marian B zegt:

  Helemaal leuk. Ik doe graat mee.

 5. linda Meester zegt:

  Onze jongste is aan het sparen voor een switch, gelukkig duurt dat nog even

  1. zegt:

   En toch zijn dit dusdanig lieve spelletjes dat ik hier geen moeite mee heb dat ze het spelen en we hebben duidelijke scherm kijk afspraken, dat wel!

 6. Geweldig hoe Nintendo toch elke keer weer een nieuw spel van Mario weet neer te zetten met een hele andere insteek weer. Deze lijkt me superleuk om een keer te doen, ideaal idd voor een regenachtige middag. Helaas nog geen Nintendo, dus sla de actie even over, maar ga het spel in gedachten houden voor de toekomst.

 7. Nelly zegt:

  De favoriet van de kinderen is Super Mario Odyssey

 8. Graag doe ik mee voor mijn nichtje Amaly, die papa heel vaak games ziet spelen op de pc, en dit ook graag wil, ik denk dat ze Super Mario Bras heel leuk vindt.

  1. Kim zegt:

   Mario spellen zijn de leukste op de Nintendo. Deze zouden we dan ook graag aan de collectie toevoegen…

  2. zegt:

   Klinkt echt super leuk, ik vind het tof dat het helemaal van papier gemaakt is! Je ziet dat er veel tijd ingestoken is om het te maken.

 9. Erica zegt:

  Heel leuk, ik doe graag mee, onze favoriet is: Super Mario Party

 10. D. Neutel zegt:

  Mario games zijn altijd leuk om te spelen.
  Mijn favoriete (en nog enige game) op de Switch is Animal Crossing.

  1. Sarita zegt:

   Favoriete spel van mijn zoontje is luigi’s mansion 3.

 11. Mijn zoon heeft een Nintendo Switch dus ik doe graag aan deze winactie mee voor hem!

 12. anja zegt:

  erg leuk voor thuis

 13. Ryan zegt:

  Animal crossing new horizons! Dit is echt een super gaaf en tof spel!
  Een paper mario is echt een fan mijn favorite series! Ik bedoel je hebt zulke leuken opties die op de 3ds en die op de orginele nintendo 64!
  Het nieuwen spel lijkt mij zeker leuk om tespelen

 14. Tania zegt:

  Hoe leuk is dit. Heb nog nooit op de Switch gespeeld maar mijn vriend wel. zijn favoriete game is Zelda.

 15. Alex Pouw zegt:

  Van mijn dochter is de Kart toch het meest favoriet.
  Zij is 7 jaar en racet iedereen eruit hier thuis. Dan zit ze te wiebelen met haar benen en te draaien met het stuurtje en ze vliegt overal voorbij…
  Daarom is zij helemaal fan van Mario. Met name prinses Peach en Daisy.
  Helaas hebben we geen switch maar een WII.
  Maar het plezier is er niet minder om!

 16. m chen zegt:

  Mijn favoriete Nintendo Switch game is The Legend of Zelda: Breath of the Wild!

 17. Shiv Chin zegt:

  Ik doe heel graag mee voor mijn kleine (hij is 9) maar grote (hij is er echt gek op) Mario fan. Zijn favoriete spel is Super Smash Bros. Ultimate.

 18. Nathalie zegt:

  Geweldig! Mijn kids spelen nu Mario Oddysey en Animal Crossing. Op dit moment echt favoriet. Dit Mario spel zou het dus zeker goed doen bij ons thuis. Zelf zou ik het ook gaan spelen.

 19. Iris zegt:

  Mijn zoontjes zijn enorme fan van alles wat met Mario te maken heeft. Ik loot supergraag mee. Ze spelen al de spelletje graag.

 20. Renilda zegt:

  Ik waag mijn kans voor mijn kleinkinderen. Geen idee welk spelletje, ik ken er niet veel van. Maar weet dat ze gek zijn op Mario

 21. zegt:

  Mijn favoriete Nintendo switch spel is nog steeds Animal Crossing, maar ik heb hele hoge verwachtingen van dit spel. Zeker door jouw review. Heel benieuwd naar en waag dus graag een kansje! Bedankt voor de fijne review.

 22. Lisanne Bons zegt:

  De kinderen vinden super mario kart heel leuk. Dus het zou wel ontzettend leuk voor ze zijn een nieuw mario spel.

 23. rene venema zegt:

  Paper Mario lijkt ons een erg leuk spel. we zijn echte mario fans en vinden switch geweldig. We doen graag mee voor onze meiden zodat ze weer nieuwe avonturen mogen gaan ontvouwen.

 24. Frans Jurriens zegt:

  We genieten hier elk weekend van Mario Party. Papa, mama, zoon 8 en dochter 5, allemaal als team work nieuwe items unlocken. En tegen elkaar battelen tijdens de board games.
  Recent Luigis Mansion gehaald voor de lockdown, ook leuk om om de beurt te spelen 🙂
  Ik doe graag mee voor mijn Mario fans thuis.

 25. Dilara zegt:

  Mijn favo game op dit moment is Animal CrossingN lekker rustgevend! Bedankt voor de kans. Ik doe graag mee!

 26. zegt:

  Liefde voor Nintendo! Ik heb Mario en Mario kart grijs gespeeld op de middelbare school en op de Universiteit. Wat ontzettend gaaf dat je een collab met Nintendo hebt!

 27. Suus zegt:

  Wat een leuke winactie, ik waag ook graag een kansje. Ik ben helemaal weg van alle Mario games.

 28. kempenaers anita zegt:

  doe graag mee voor mijn kleinzoontjes hebben een nintendo switch, weet wel dat ze graag de game van pokemon spelen maar mario zal ook wel zeer welkom zijn

 29. Lottie zegt:

  Alles van Mario: GE-WEL-DIG! Urenlang game-plezier, al jaren lang!

 30. G.T. zegt:

  Ik maak graag kans! Mijn kleuter vroeg al of we dit spel konden kopen. Maar helaas, een poosje terug al Animal Crossing gekocht en de spellen zijn duur genoeg. Hij is dol op AC, en op Mario Kart.

 31. Judith zegt:

  Favoriete game is toch wel ouderwets mario kart, samen met iemand anders lekker wedstrijdje doen.

 32. julia van empel-stamate zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn zoon.Paper Mario: The Origami King is zijn favoriet. Hij heeft hem gekregen op zijn verjaardag 24 juli. Zo blij was hij.

 33. Anneliese de Waal zegt:

  Ik doe erg graag mee voor de kinderen, ze vinden het spel : Super Mario Party erg leuk.
  Groetjes Anneliese

 34. Ingrid van Halderen-Haker zegt:

  Ja, hier ook fan hoor! De kinderen vinden momenteel natuurlijk de nieuwst paper mario the origami king het leukste. Ikzelf vind Animal crossing new horizons leuk ;-).
  Aangezien de meiden ook erg knutselen houden doen we graag mee

 35. Miranda zegt:

  Mario is hier ook favoriet vooral kart.
  Ik zou graag winnen voor onze zoon.

  1. Michael zegt:

   Mijn zusje en ik spelen graag Animal crossing samen, en mijn broertje en ik spelen graag minecraft samen

 36. maaike beld zegt:

  Oh, Mario <3! Mijn favo spel allertijden is toch echt Mariokart! Tijdloos, leuke gimmicks en alleen/ met vrienden te spelen. Perfecte combi!

 37. Sanne van Rosmalen zegt:

  Mijn favoriete spel op de nintendo switch is Mario kart. Online kan ik daarbij racen met mijn vrienden en broertje.

 38. Marsha van den Berghe zegt:

  Mijn favoriete spel tot nu toe is nog steeds The Legend of Zelda; Breath of the wild. Het spel heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen en de graphics, de gameplay en het avonturen gevoel zit er echt goed in. Sommigen zullen ‘m minder vinden omdat de Zelda games altijd een storyline hadden, met vaste dungeons, dit is deze keer minder maar nu mag je het op je eigen manier doen en overal op ontdekking gaan (ik ben hierbij ook meerdere malen om het leven gekomen, haha)

  Zelf ben ik gék op paper mario. Ik heb zowel de N64 versie, als die van de Gamecube, Wii, Switch en DS.
  Mijn favoriet blijft de originele van de Nintendo 64, wat een nostalgie! Soms speel ik hem gewoon opnieuw omdat hij leuk blijft!
  Echter ben ik heeeeeel benieuwd naar de nieuwe en omdat ik net uit huis ben gegaan heb ik het budget niet. Dus ik waag een kansje! <3

 39. Nadine zegt:

  Ik doe graag mee! Mijn favoriet is Just Dance! Lekker sporten en swingen!

 40. Mijn zoon is helemaal gek op het immers populaire animal crossing. Zelf hou ik van alle mario spellen dat begon al vroeger op de aller eerste nitendo

 41. zegt:

  De wii/nitendo verslaafde in mij vind super paper mario het best spel! Het is een ongelooflijk creatief bedacht spel waar te weinig credits voor is gekomen..

 42. Bianca van den Bergh zegt:

  Dat is animal crossing. Onze dochter heeft deze voor haar verjaardag gehad, maar zoonlief speelt het net zo graag. Dit spel gaan ze ook zeker weten samen spelen, mocht ik winnen.

 43. Ralf Visser zegt:

  Het favoriete spel is er niet een, maar twee. Hier is Mario Kart en Mario Maker 2. De kinderen willen zeker met minder weer vaak even karten of een leuk level doen. Met Mario Maker weer een Mario spel, maar dan weer net even andere; leuk om te doen in een wisselvallige zomer.

 44. elsa zegt:

  mario origami???? grappig, het had mijn aandacht. maar mijn zoon, vond het helemaal geweldig.

  ik ben meer van de knutsel en geen games.

 45. zegt:

  Dat ziet er wel leuk uit – ik heb vroeger nog zelf origami gedaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept