DIY- duurzame tas haken. Makkelijk patroon

Diy, zelf een duurzame tas haken

Zelf een tas mee nemen als je naar de winkel gaat, het is al zo gewoon, dat we niet anders meer weten. Dit kan een stoffen tas zijn, maar als je net als ik graag wilt haken dan kan je er ook zelf een maken.

Werken aan duurzaamheid

Duurzaamheid, minder plastic afval, ik probeer hier zeker aan mee te doen. Daarom vond ik het ook een hele goede ontwikkeling toen de plastic zakjes uit de winkels gingen en we zelf onze tassen mee moesten nemen. Standaard heb ik een tasje bij me, maar ook als ik iets mee moet nemen doe ik dit altijd in een stoffen tas.

Wat ga ik haken.

Nu was ik onlangs klaar met het haken van een droomdeken en had nog wol over dus ging ik op zoek naar een patroon voor een tas. Ik vond vele patronen van tassen haken, maar niks wat me aansprak. Ik bleef zoeken, heb het een en ander aan patronen gecombineerd en samengevoegd om tot een makkelijk patroon voor een duurzame tas te komen.

wollen deken haken

Een tas haken

Wat heb je nodig:

 • 2 bollen Royal van Zeeman ( ik had net niet genoeg aan 1 bol)
 • Haaknaald 4
 • Borduurnaald
zeeman wol

Hoe maak je deze tas:

5 ls haken, met 1 hvs in de 1e ls in het rond sluiten. Deze tas haak je in spiraaltoeren, je sluit ze dus niet met een hvs, maar gaat steeds verder haken.

T 1 12 vs in de ring haken.

T 2 elke s verdubbelen (24 steken).

T 3 elke 2e s verdubbelen (36 steken).

T 4 elke 3e s verdubbelen (48 steken).

T 5 elke 6e s verdubbelen (56 steken).

T 6 elke 8e s verdubbelen (64 steken).

T 7-10 vs haken.

T 11 * 1 vs, 5 ls, 1 s overslaan, vanaf * herhalen.

T 12-40 * 1 vs in het volgende boogje van ls, 5 ls, vanaf * herhalen.

T 41 steeds 4 vs in elk boogje van ls haken.

T 42 *100 ls, 20 st niet haken, 44 vs, vanaf * herhalen ( 288 s)

T 43-44 vs haken

 • ls- losse
 • vs- vaste
 • hvs- halve vaste
 • s- steken
makkelijk patroon

De draadjes weg werken met een borduurnaald en je tas is klaar.

nooit meer plastic zakken mee nemen met deze duurzame tas

Met een bol Royal wol van Zeeman, haak je ooi heel makkelijk een beanie.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

2 reacties

 1. zegt:

  Die is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel erg leuk!

  1. zegt:

   🙂 dank je wel Naomi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept