De voordelen van een terrasscherm

wat zijn de voordelen van een terrasscherm?

Geniet je volop van de zon, maar is het af en toe echt te heet in de tuin? En verlang je naar een beetje schaduw op je terras? Een terrasscherm kan dan de oplossing bieden. En niet alleen dat, het heeft nog veel meer voordelen! 

Een warme en zon rijke zomer

Het is weer zomer, en dat betekent heerlijk genieten van de zon in de achtertuin. Heb je veel zon in de tuin? Dan kan een terrasscherm de ideale oplossing bieden voor het creëren van meer schaduwplekken in de tuin, maar het heeft nog meer voordelen!

Verschillende modellen terrasschermen

Ga je voor een terrasscherm in de tuin? Wat betreft terrasschermen zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Zo heb je een standaard terrasscherm, waarbij de stof zowel aan de boven- als de onderzijde zichtbaar is wanneer deze is opgerold. Bij een semi-cassette is de stof enkel zichtbaar aan de onderzijde wanneer deze is opgerold. Je kunt ook gaan voor het meest uitgebreide terrasscherm: het cassette terrasscherm. Hierbij is de stof volledig beschermd in de cassette.

Prettige temperaturen binnen & buiten

Naast dat een terrasscherm zorgt voor meer schaduw in de tuin, zorgt deze er ook voor dat de temperatuur binnenshuis wat prettiger aanvoelt op warme dagen. Het zonlicht en de warmte worden namelijk buiten gehouden. Zo kan het buiten ontzettend warm worden, maar blijft het binnen toch lekker koel. Daarnaast biedt een terrasscherm niet alleen bescherming tegen de warmte, maar ook tegen schadelijke UV-stralen van de zon. 

Kan je ook energie besparen

Dat een terrasscherm het zonlicht en de warmte zoveel mogelijk buiten houdt, is niet alleen fijn voor jou maar ook voor de energierekening. Doordat warmte door het terrasscherm wordt tegengehouden, heb je namelijk geen airco meer nodig. 

Heeft het een lange levensduur

Voor het creëren van meer schaduw in de tuin, kun je natuurlijk ook kiezen voor een parasol. Maar een terrasscherm is op de lange termijn veel duurzamer. Deze gaat namelijk veel langer mee door de hoge kwaliteit en de sterke constructie.

Genieten van je tuin

Optimaal genieten van je tuin kan het hele jaar door! Geniet van de zon als deze in de tuin aanwezig is, geniet van het buiten zijn, maar ook een boek lezen of eten met het gezin, maar dan wel in de schaduw. Want al ben ik dol op de zon, genieten doe ik het meest wanneer ik in de schaduw zit!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto pixabay

Disclaimer lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept