Altijd groener gras dan de buren? Denk aan kunstgras

altijd groener gras dan de buren met kunstgras

Het gras is altijd groener bij de buren! Zou je denken? Als jij altijd groener gras wil hebben dan de buren, dan is het kiezen voor kunstgras in jouw tuin misschien de juiste oplossing. Wat zijn de voordelen van kunstgras en is dit ook voor mijn budget bereikbaar?

Meer groen in de tuin

Maar jij bent toch zo van de moestuin en de biodiversitieit, hoezo begin je nu over kunstgras. Je zou dit kunnen denken en zeker, ik ben groot fan van een moestuin en alles wat met bloemen en planten te maken heeft. Maar ook denk ik aan tijd en geld, want net als bij een moestuin, kost een grasveld ontzettend veel tijd in onderhoud en dat heeft niet iedereen. Daar komt kunstgras om de hoek kijken.

Kunstgras, je ziet het helemaal niet

De tijd dat je meteen zag dat het gras in de tuin kunstgras was, dat is al een hele tijd over. Kunstgras ziet er prima uit. Dus wil jij altijd groener gras dan de buren, denk dan zeker aan kunstgras.

Wat zijn de voordelen van kunstgras

De voordelen van kunstgras zijn:

  • Je hoeft het gras nooit meer te sproeien.
  • Grasmaaien en randjes bijknippen is verleden tijd.
  • Onkruid verwijderen is niet meer nodig.
  • Ligt jouw tuin in de felle zon, geen probleem, kunstgras kan hier tegen.
  • Jouw tuin ziet er het hele jaar groen en verzorgd uit.
  • Speeltoestellen in de tuin, dat is helemaal geen probleem voor kunstgras.
  • Het gras is altijd groener dan bij de buren.

Altijd groener gras, wat kost dat nu

Is kunstgras duur? Nee zeker niet. Voor ieder budget is er kunstgras te koop, al zal de kwaliteit tussen kunstgras van bepaalde budgetten natuurlijk wel kunnen verschillen. Wat zeker belangrijk is, is om vooraf goed te meten en te zorgen dat het stuk waar het kunstgras komt te liggen, recht is. Dit zorgt dat je niet veel gras overhoudt aan het eind.

Kan ik kunstgras zelf neerleggen in de tuin

Hoe gaat dat nu met kunstgras, laat je dat leggen of kan je dat zelf doen? Als je groene vingers hebt dan kan je kunstgras gerust zelf leggen in de tuin. Laat je van te voren goed informeren, over de mogelijkheden en de tijd die het leggen van kunstgras kan kosten. Het is tegenwoordig heel makkelijk om kunstgras online te bestellen en dan kan je altijd nog de keuze maken of je het zelf gaat leggen in de tuin of dit laat doen.

Nu leggen, lang genieten

De zomer is bijna voorbij, dat maakt niet uit voor kunstgras. Tenslotte willen we het hele jaar kunnen genieten van groen gras in de tuin. Met kunstgras lukt dit, daarbij hou je tijd over nu je het gazon niet hoeft te onderhouden en deze tijd, die kan je mooi weer besteden aan de planten in de tuin of wat dacht je van de moestuin.

Lees ook: Zo kan je het hele jaar door barbecueën

foto gratis afbeelding via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept