Tuinplanten inspiratie voor in een Bohemian tuin

Tuinplanten inspiratie voor in een Bohemian tuin

Nog nooit hebben we zoveel in de tuin gezeten als afgelopen jaar, logisch want we konden niet echt ergens anders heen. Dus hoe leuk is het om jouw tuin nu aan te pakken, te veranderen en te voorzien van nieuwe tuinplanten. Vandaag tuinplanten inspiratie voor in een bohemian tuin.

Tuinplanten in een Bohemian tuin

Na het afgelopen jaar veelal in eigen tuin te hebben doorgebracht, zullen meer mensen -net als ik- hun tuin aan willen pakken. Omdat ik zo dol ben op de bohemian stijl, ga ik op zoek naar tuinplanten voor in een bohemian tuin. Iets wat hier zeker niet aan mag ontbreken zijn klimplanten.

Klimplanten in de tuin

In een bohemian tuin (maar misschien wel in elke tuin) horen planten die klimmen. Een klimplant geeft namelijk die vrolijke bohemian sfeer. Nu zijn er verschillen in klimplanten, zo kan je kiezen voor de Klimop, een klimplant die geen klimsteun nodig heeft of klimplanten met ranken die ergens omheen draaien voor steun, zoals de Clematis.

Waarom klimplanten in de tuin?

Waarom kiezen voor klimplanten in de tuin? Naast dat de mooie bloemen sfeer en kleur geven aan je tuin zijn klimplanten ook ideale planten wanneer je een schutting in de tuin hebt. Vind je deze nou niet zo mooi staan, dan zorgt de klimplant voor een ander aanblik. Maar ook kunnen klimplanten tegen een muur groeien of wat dacht je van een klimrek die speciaal is voor klimplanten.

Mooie bloempotten in een bohemian tuin

Naast klimplanten zijn planten in bloempotten ook een must have in een tuin. Echt bohemian is dan het kiezen voor een rieten mand, een ronde bamboe pot of een bohemian straw pot. Deze potten kunnen zowel binnen als buiten staan, dus helemaal leuk wanneer je hier misschien je binnen interieur naar buiten kan halen door van je tuin een verlenging van je huiskamer te maken. Echt bohemian in een bloempot buiten is de Roze Koolpalm of een Chineese Waaierpalm die meteen dat Mediteraanse gevoel geeft aan jou tuin.

Rotan meubels en accessoires

Naast bloempotten te kiezen in bamboe of riet is het ook echt bohemian om de tuinmeubels van rotan, bamboe of riet te kiezen. Hierdoor ontstaat er naast sfeer en gezelligheid ook eenheid in de tuin.

Mijn tuin wordt een bohemian tuin

Onze achtertuin is een fijne plek om te vertoeven, toch mis ik hier kleur en groen. Ik wil eigenlijk die bohemian leefstijl die ik leef doorzetten in de achtertuin en hier een bohemian sfeer aan geven. Vandaar mijn zoektocht naar tuinplanten en inspiratie voor in een bohemian tuin. Ik ben zeer enthousiast geworden over wat ik heb kunnen vinden en kan eigenlijk niet wachten om aan de slag te gaan.

Foto gratis afbeelding van Manfred Antranias Zimmer via Pixabay

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Felice Veenman zegt:

    zoals je weet ben ik dol op tuinieren. ik probeer al jaren om klimplanten te mengen: vroegbloeiers en laat bloeiers, zodat je altij diets in bloei hebt staan. Dat valt nog niet mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept