Schaduw nodig- Welke parasol past in jouw tuin of balkon

Schaduw nodig? welke parasol past in jouw tuin of balkon

Niets is zo fijn als in de tuin te zitten of op je balkon vertoeven met de zon in je gezicht, maar dit vaak niet te lang, want al snel verlangen we naar een beetje schaduw. Hoe zorg je nu voor schaduw in jouw tuin of op jouw balkon? Welke parasol, welk zonnescherm biedt jou nou de beste bescherming tegen de zon? In dit artikel lees je er alles over.

Schaduw in de tuin of op het balkon

Hoe fijn het ook is om buiten te zitten, de meeste mensen zoeken snel de schaduw op. Logisch, de zon is vaak erg fel en te warm om buiten te zitten, een parasol is dan de juiste zon bescherming die je nodig hebt. Maar welke parasol past nu het beste bij jouw tuin of balkon? Waar heb jij ruimte voor?

Keuze in parasols

Welke parasol je kiest heeft te maken met je smaak, maar zeker ook met de ruimte die je hebt. Want heb je een grote tuin dan zal je waarschijnlijk kiezen voor een andere parasol dan wanneer je een kleine tuin hebt of balkon. Wil je wel meer schaduw plekken in de tuin, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor meerder plekken waar een parasol kan staan of hangen.

De stokparasol

Misschien wel de meest gangbare parasol is de stokparasol. Stokparasols zijn parasols die de paal in het midden van de parasol hebben staan. Je ziet ze overal en vooral in de tuin en op een balkon prima te gebruiken. Ze zijn er namelijk van klein tot groot. Waarbij je kan kiezen uit aluminium stokken, maar ook stokken van hout.

een stokparasol is te koop in verschillende maten

Een stokparasol heb je in drie vormen

Bij een stokparasol kan je kiezen uit verschillende grootes van klein tot groot. En ze zijn te koop in drie vormen. Een ronde stokparasol, rechthoekig of vierkant. Er is dus een parasol geschikt voor elke situatie in de tuin of op het balkon waarin schaduw gewenst is.

Een zweefparasol

Naast een stokparasol kan je ook kiezen voor een zweefparasol. Een zweefparasol zie je steeds vaker in een tuin, al moet je dan wel aardig ruimte hebben. Het voordeel van een zweefparasol is dat de parasol wat verder van je tuinset geplaatst kan worden. Op die manier heb je geen last van de parasolpaal en parasolvoet wil jij van de schaduw genieten.

Een muurparasol

Ook een muurparasol kan voor jou de beste keuze zijn voor schaduw. Het kenmerk van een muurparasol is, dat het frame van de parasol horizontaal loopt in plaats van verticaal. In plaats van een paal die de parasolkap ondersteunt, heeft een muurparasol een zogenaamde arm die de parasolkap omhoog houdt. De arm van de parasol wordt meestal gemonteerd op een stenen muur, maar kan in sommige gevallen ook op een metalen of houten paal worden bevestigd.

Heb je nu een kleine tuin of een balkon en zoek je ook hiervoor schaduw, dan is een muurparasols ideaal Er zit namelijk geen parasolvoet aan een muurparasol, maar deze zit, begrijpelijkerwijs vast aan de muur.

Waar koop je zonneschermen

Parasols koop je onder andere online bij parasol-shop hier hebben ze een groot assortiment in parasols en alle accessoires. Zo vind je hier zonneschermen voor op een balkon, een ronde stokparasol voor in jouw bohemian tuin, een vierkante parasol voor een groot dakterras of juist een rechthoekige parasol om tegen een overkapping aan te zetten. Genoeg keuze voor jouw tuin of balkon om in de schaduw te zitten indien dit gewenst is.

Een zonnescherm die helemaal past in de bohemian tuin

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s beeldbank

Disclaimer lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept