Wat zijn de voordelen van kunstgras

Kunstgras in de tuin. Is dat iets voor jou? voor en nadelen

Heb jij een tuin of balkon en zou je hier graag gras willen hebben. Kies je dan voor natuurlijk gras of kunstgras? Vandaag de voordelen van kunstgras ten opzichte van natuurlijk gras op een rij.

De voordelen van kunstgras 

De voordelen van kunstgras versus natuurlijk gras. Daar gaat het vandaag over. Steeds meer instellingen, woningen en sportcentra wedden op kunstgras in plaats van op natuurgras. Dit komt voornamelijk door enkele belangrijke voordelen, die kunstgras een flexibele en betaalbare optie maken om een ​​perfect gazon te hebben. In deze post zullen we de voordelen van kunstgras uitleggen en waarom het handiger is dan natuurgras.

De voordelen van kunstmatig gras versus natuurlijk gras

Er zijn veel redenen waarom steeds meer huishoudens wedden op kunstmatig gras in hun tuin. Zelfs sportcentra geven er de voorkeur aan om dit type gazon aan te leggen in plaats van natuurlijk gras te laten groeien.

Hieronder zetten we de belangrijkste redenen op een rij:

1. Het uiterlijk

Het uiterlijk van kunstgras is erg aantrekkelijk geworden. Het ziet er niet langer nep uit en het is net zo aantrekkelijk als natuurlijk gras. Kunstgrasvelden zijn steeds meer moeilijk te onderscheiden van natuurlijke gazons. En ze hebben een heel belangrijk voordeel ten opzichte van natuurgras: kunstgras blijft het hele jaar in perfecte staat.

2. Onderhoud

Je weet misschien al dat het onderhoud van natuurgras wat moeite en tijd kan kosten. Het vereist op zijn minst een beetje kennis van tuinieren en dure machines waarmee je een gazon in perfecte staat kunt houden. Als we het bijvoorbeeld hebben over natuurgras voor sport, dan is er nog meer tijd en moeite nodig om tot een goed resultaat te komen. De risico’s dat het achteraf niet effectief is, zijn erg groot.

3. De afvoercapaciteit

De afvoercapaciteit bestaat uit de mate van weerstand van je gazon tegen weersomstandigheden. Als het bijvoorbeeld regent of sneeuwt, heeft kunstgras een goed uithoudingsvermogen en wordt het niet drassig of beschadigd. Het verliest geen kleur als gevolg van overmatig zonlicht, dankzij het gebruik van speciale UV-stabilisatoren.

4. Gemakkelijk te installeren

Je kunt kunstmatig gras vrijwel overal plaatsen waar je maar wilt en op elk type ondergrond: beton, tegels, cement, etc. Kunstmatig gras is ideaal om te plaatsen rond een zwembad, in een cafetaria of buitenbar of zelfs op kinderspeelplaatsen. Meteen na installatie vertoont het perfecte resultaten.

5. Het is erg zuinig

We moeten er ook rekening mee houden dat kunstgras op de lange termijn veel goedkoper is dan natuurgras. Natuurgras vereist meer onderhoud, dure apparatuur en veel water om het te onderhouden, terwijl deze eisen voor kunstgras niet nodig zijn. Geniet jij inmiddels al van de voordelen van kunstgras?

Ook voor op balkons

Tegenwoordig vinden we het op veel terrassen, balkons of daken om ze een natuurlijker en aantrekkelijker uiterlijk te geven.

1. Het geeft het een meer levendige en natuurlijke uitstraling

In plaats van je tafels en stoelen op een koude vloer te plaatsen, geeft het gras je terras of balkon een kleurrijk tintje om het te onderscheiden van de rest. Het geeft het een prettige en unieke uitstraling.

2. Het maakt het toegankelijker en aantrekkelijker

Als je een mooi en groen balkon of terras hebt, wil je er zeker meer tijd aan besteden. Je kunt gaan zitten om te lezen of een koud drankje te drinken of gewoon te genieten van de ruimte. Zo kun je veel beter genieten van de buitenruimtes van je huis.

Welke keuze maak jij

Wat je ook kiest, kunstgras of natuurlijk gras, we zullen dit jaar misschien wel weer veel tijd doorbrengen in de tuin, dus zorg dat je van je tuin een verlenging van je huis maakt en kijk goed naar de voordelen van kunstgras, maar ook naar wat van de tuin echt jouw plek maakt!

foto pixabay

2 reacties

  1. Mijn keuze is echt gras. Heerlijk de geur van het gras zodra het gemaaid is. En de vogeltjes die wormen uit het gras halen.

  2. Het grootste voordeel lijkt mij altijd dat je niet meer hoeft te maaien. Dat lijkt me echt ideaal. Alleen is onze tuin zo groot dat kunstgras geen optie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept