Hoe kan je reizen met kleiner budget
Reizen

Hoe kan je reizen met kleiner budget- tips

Als we van de zomer weer op vakantie kunnen, waar ga jij dan heen en hoe? Ga je met het vliegtuig? Wil je gaan kamperen? Of kies je voor een huisje? Misschien wil jij dit jaar reizen met kleiner budget. Deze tips kunnen je dan helpen.

Reizen met kleiner budget

Je wil vakantie vieren, maar hebt een kleiner budget. Misschien ben je aan het sparen voor iets groots, maar wil toch wel even weg, heb je geen geld voor een dure vakantie of wil je gewoon niet zoveel geld uitgegeven aan vakanties. Wat kan je dan doen? Waar kan je naar toe, om toch dat ultieme vakantie gevoel te hebben? Want ook met minder budget kan je prima vakantie vieren.

Ga kamperen

Kamperen is een van de goedkopere manieren om vakantie te vieren en dan bedoel ik niet op een zoveel sterren, familie camping met animatie en meer. Heb jij een kleiner budget kies dan een camping die misschien wat kleiner is, waar geen amusement is, maar waar je ook heerlijk kan genieten van het buitenleven. Met kamperen maak je de kinderen blij, denk aan de vrijheid die ze hebben, het avontuur van slapen in een tent, het buiten koken en vrienden maken. Nu mag je ook bij kamperen best zorgen voor een beetje luxe. Dus al wil je reizen met minder budget, bezuinig dan niet op een goede en stevige campingstoel, een waterdichte tent, een tafel waar je aan kan eten en goede luchtbedden.

Heb je nog je twijfels over kamperen? In dit artikel schrijf ik waarom kamperen met kinderen zo leuk is, lees dit eens rustig door en wie weet verander je van mening.

Op fietsvakantie

Reizen met een kleiner budget, dan is een fietsvakantie ook ideaal. Jouw benen doen het werk, je bespaart dus flink op benzine. Zoek voor onderweg boerderij campings op. Zorg dat je niet te lange dagen maakt op de fiets en plan ook vrije dagen tussendoor. Ben je nu echt ‘zo geen fan van kamperen’, dan kan je altijd kiezen voor hotel overnachtingen, maar goedkoper is dan een B&B of bijvoorbeeld hostels.

Op wandelvakantie

Het zelfde telt voor een wandelvakantie. Dit kan je in Nederland doen, maar ook in het buitenland. Laten we er voor het gemak van uitgaan dat we van de zomer weer meer kunnen, dan zou je de trein kunnen pakken en vanaf een station in het buitenland gaan wandelen. Plan van te voren de campings, neem een lichtgewicht tentje mee en wandelen maar. Ook hier kan je natuurlijk kiezen voor een B&B of een hostel wanneer je kamperen helemaal niks vindt.

Huizenruil

Wat ook misschien helemaal niet verkeerd is, is huizenruil. Je kan kiezen voor het huren van een huisje, maar in die tijd staat jouw eigen huis leeg. Dit kan ook anders, want wat als jij in deze tijd ook jouw huis verhuurd? Je vakantie kost dan wel geld, maar ondertussen verdien je ook.

Meer tips voor reizen met een kleiner budget:

  • Ga in het laagseizoen op vakantie als dit mogelijk is.
  • Zoek een bestemming die niet te populair is.
  • Je moet niet elke dag wat doen, een dag rusten met een boek is ook vakantie.
  • Eet ‘thuis’ op de kamping plek of in het huisje, kook zelf en ga niet elke dag uit eten.
  • Ontdek je eigen omgeving en blijf in nederland. Misschien iets wat je de laatste tijd al mee hebt gedaan, maar weet jij alle verborgen parels bij jouw in de buurt al te vinden? Je hoeft echt niet altijd ver weg om iets moois te zien.
  • Leef als een local, vermijd de toeristisch plekken, pak eens het openbaar vervoer, eet wat de locals eten.

Vooral genieten van de vakantie

Waar je ook heen gaat op vakantie, hoeveel geld je ook uit kan geven en wat je ook doet, zorg dat je tot rust komt en geniet.

foto’s lodiblogt/samenwerking

meer artikelen

4 thoughts on “Hoe kan je reizen met kleiner budget- tips”

  1. local is het echt het code woord ! dat is niet alleen heel leuk en leerzaam, je ziet de wereld eens vanuit andere ogen, maar vaak ook veel voordeliger!

  2. Ik denk dat vooral je tip ‘leef als een local’ de sleutel tot (budget-)succes is. Het scheelt vaak bakken met geld en daarnaast is het meestal ook nog eens veel leuker dan de toeristische attracties en locaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *