Hoe kan je reizen met kleiner budget- tips

Hoe kan je reizen met een kleiner budget? Lees de tips hier.

Ben jij al plannen aan het maken voor de vakantie, waar wil je heen en hoe? Ga je met het vliegtuig? Wil je gaan kamperen? Of kies je voor een huisje? Heb je dit jaar minder te besteden en moet je reizen met kleiner budget? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Deze tips kunnen je misschien helpen.

Reizen met kleiner budget

Je wil vakantie vieren, maar hebt een kleiner budget. Misschien ben je aan het sparen voor iets groots, maar wil toch wel even weg, heb je geen geld voor een dure vakantie of wil je gewoon niet zoveel geld uitgegeven aan vakanties. Wat kan je dan doen? Waar kan je naar toe, om toch dat ultieme vakantie gevoel te hebben? Want ook met minder budget kan je prima vakantie vieren.

Ga kamperen

Kamperen is een van de goedkopere manieren om vakantie te vieren en dan bedoel ik niet op een zoveel sterren, familie camping met animatie en meer. Heb jij een kleiner budget kies dan een camping die misschien wat kleiner is, waar geen amusement is, maar waar je ook heerlijk kan genieten van het buitenleven. Met kamperen maak je de kinderen blij, denk aan de vrijheid die ze hebben, het avontuur van slapen in een tent, het buiten koken en vrienden maken. Nu mag je ook bij kamperen best zorgen voor een beetje luxe. Dus al wil je reizen met minder budget, bezuinig dan niet op een goede en stevige campingstoel, een waterdichte tent, een tafel waar je aan kan eten en goede luchtbedden.

Op fietsvakantie

Reizen met een kleiner budget, dan is een fietsvakantie ook ideaal. Jouw benen doen het werk, je bespaart dus flink op benzine. Zoek voor onderweg boerderij campings op. Zorg dat je niet te lange dagen maakt op de fiets en plan ook vrije dagen tussendoor. Ben je nu echt ‘zo geen fan van kamperen’, dan kan je altijd kiezen voor hotel overnachtingen, maar goedkoper is dan een B&B of bijvoorbeeld hostels.

Op wandelvakantie

Het zelfde telt voor een wandelvakantie. Dit kan je in Nederland doen, maar ook in het buitenland. Laten we er voor het gemak van uitgaan dat we van de zomer weer meer kunnen, dan zou je de trein kunnen pakken en vanaf een station in het buitenland gaan wandelen. Plan van te voren de campings, neem een lichtgewicht tentje mee en wandelen maar. Ook hier kan je natuurlijk kiezen voor een B&B of een hostel wanneer je kamperen helemaal niks vindt.

Huizenruil

Wat ook misschien helemaal niet verkeerd is, is huizenruil. Je kan kiezen voor het huren van een huisje, maar in die tijd staat jouw eigen huis leeg. Dit kan ook anders, want wat als jij in deze tijd ook jouw huis verhuurd? Je vakantie kost dan wel geld, maar ondertussen verdien je ook.

Meer tips voor reizen met een kleiner budget:

 • Ga in het laagseizoen op vakantie als dit mogelijk is.
 • Zoek een bestemming die niet te populair is.
 • Je moet niet elke dag wat doen, een dag rusten met een boek is ook vakantie.
 • Eet ’thuis’ op de kamping plek of in het huisje, kook zelf en ga niet elke dag uit eten.
 • Ontdek je eigen omgeving en blijf in nederland. Misschien iets wat je de laatste tijd al mee hebt gedaan, maar weet jij alle verborgen parels bij jouw in de buurt al te vinden? Je hoeft echt niet altijd ver weg om iets moois te zien.
 • Leef als een local, vermijd de toeristisch plekken, pak eens het openbaar vervoer, eet wat de locals eten.

Tips om heen te gaan:

Vooral genieten van de vakantie

Waar je ook heen gaat op vakantie, hoeveel geld je ook uit kan geven en wat je ook doet, met deze tips zorg jij dat je tot rust komt en geniet. Hoef jij je geen zorgen te maken om geld, dan ga je een stuk meer ontspannen op vakantie.

foto’s lodiblogt

Disclaimer lodiblogt
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. Wat een heerlijke en fijne tips! Ik kan echt niet wachten tot dat we weer zorgeloos kunnen reizen. Een budget reistip tot die tijd? Koop een SUP board. Nederland heeft zulke mooie plekjes op het water. Met het zonnetje erbij voelt het toch even als een vakantie.

 2. Felice Veenman zegt:

  local is het echt het code woord ! dat is niet alleen heel leuk en leerzaam, je ziet de wereld eens vanuit andere ogen, maar vaak ook veel voordeliger!

 3. Frederique zegt:

  Ik denk dat vooral je tip ‘leef als een local’ de sleutel tot (budget-)succes is. Het scheelt vaak bakken met geld en daarnaast is het meestal ook nog eens veel leuker dan de toeristische attracties en locaties.

 4. Corrina zegt:

  Mooie tips en met een klein budget kan je toch veel doen

 5. Gerard zegt:

  TIP : Recent nieuw is Eigenhuisruil is een gratis ruilplatform voor huizenruil. De website bevat een internationaal en nationaal ruilbestand van Nederlandse en Belgische huiseigenaren wereldwijd, die onderling met elkaar kunnen ruilen voor een vakantie.

  Huizenruil: Duurzaam en voordelig op vakantie
  https://www.eigenhuisruil.nl/

  1. zegt:

   Bedankt vor de tip, Gerard.

 6. zegt:

  Boek een SVR-camping. Kleinschalig, vaak op een boerderij, grote plekken. En heel betaalbaar ook in het hoogseizoen.

  1. zegt:

   Goede tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept