Rome bezoeken met een beperkt budget

Visit Rome met een beperkt budget. Vind gratis uitjes.

Je wil al heel lang zo graag een keer naar Rome, maar je budget laat dit niet toe. Toch is het mogelijk om Rome te bezoeken met een beperkt budget. Misschien moet je wel iets flexibeler zijn en kan je niet elke dag uit eten, maar een paar dagen genieten van Rome is zeker mogelijk. Ik zet het voor je op een rij.

Rome met een beperkt budget

Altijd al een stedentrip naar Rome willen maken, maar is je budget momenteel niet zo groot. Dan hoeft dit zeker niet de reden te zijn om niet te gaan. Tenslotte is Rome een stad die je in je leven gezien moet hebben. Laat ik vooropstellen dat het per persoon natuurlijk heel verschillend is wat je uit wil en kan geven aan een vakantie of stedentrip. Want misschien kan je wel meer uitgeven, maar vind je het juist leuk om met kleiner budget te reizen. Of heb je gewoon niet veel budget maar wil je wel op stap. Wat kan je dan doen.

Ga buiten het seizoen op reis

Een open deur, maar zoveel mensen houden geen rekening met de vakanties van scholen, de populair seizoenen of vakantiedagen. Als je flexibel bent om te reizen, kijk dan goed op welke dagen het gunstiger is om te vliegen. Pin je niet vast aan een dag, maar kijk naar mogelijkheden. Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die stunten met prijzen, maar denk er ook eens aan met de trein naar Rome gaan.

Kies een hostel of ga kamperen

Overnachten is vaak een dure kostenpost als je een paar dagen op stap gaat. Bij minder budget kan je kiezen voor een appartement, dan kan je zelf koken, wat een hoop geld kan besparen. maar ook een hostel is vaak goedkoper dan een hotel en wil je kamperen kijk dan een bij Campings Rome. Zelf kampeerden wij jaren geleden in de buurt van Rome en konden toen heel makkelijk met een bus naar Rome toe. Dit was voor ons een ontzettend makkelijke oplossing.

Wat kan je gratis doen in Rome

Rome is een stad die je al wandelend moet bezichtigen. De stad zit vol geschiedenis. Niet alleen is alles prima te wandelen, je ziet op deze manier ook de mooiste plekken van Rome en wandelen kost geen geld.

Wat kan je al wandelend allemaal zien:

Rosato Comunale- rozentuin

Even rustig bijkomen van alle drukte van de stad, dan is Rosato Comunale de plek om heen te gaan. In de tuin vind je meer dan 1100 verschillende soorten rozen uit alle hoeken van de wereld. Je hebt meteen een prachtig uitzicht over een deel van Rome.

Het Pantheon

Het Pantheon is een antieke tempel in Rome die herbouwd is in de 2e eeuw n.Chr. Het is een herbouw van een eerder pantheon op deze plaats dat in 80 door brand werd verwoest. Het Pantheon is een van de best bewaard gebleven Romeinse gebouwen ter wereld. Het bevind zich aan Piazza della Rotonda, dit is wel benoemd een van de gezelligste pleinen in Rome.

Het Pantheon is een antieke tempel in Rome die herbouwd is in de 2e eeuw n.Chr

Mercato di Testaccio

Ga jij nu graag naar markten toe wanneer je in het buitenland bent, vergeet dan zeker niet om naar Mercato di Testaccio te gaan. Deze lokale markt vind je in de meest authentieke wijk van Rome. Het is een groot overdekt plein met glazen dak en bevindt zich op een Romeinse archeologische vindplaats met meer dan 100 kraampjes met eten en meer. Mercato de Testaccio vind je op Via Aldo Manuzio, 66b.

De Spaanse trappen

De Spaanse Trappen is een populaire bestemming onder toeristen, maar ook een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. De hele dag door lopen mensen de trappen op en af. Aan de voet van de trappen vind je meestal schilders, karikatuurkunstenaars en straatverkopers. De Spaanse trappen hebben in totaal 135 treden, afgewisseld met grote terrassen. De Fontana della Barcaccia op de Piazza di Spagna aan de voet van de Spaanse Trappen geeft het plein een pittoresk uiterlijk.

TreviFontein

De Trevifontein is de grootste en bekendste fontein van Rome. De fontein is circa 26 meter hoog en ongeveer 22 meter breed. Bij de Trevifontein is het eigenlijk altijd druk. Logisch want het is de bezienswaardigheid van Rome. De Trevifontein dankt haar bekendheid aan de film La Dolce Vita van regisseur Fedrico Fellini uit 1960. In de film zie je Actrice Anita Ekberg die zich ’s ochtends vroeg in de fontein begeeft, waarna ze wordt gevolgd door haar geliefde Marcello Mastroianni.

De Trevifontein bezoeken is een van de tips om Rome te bezoeken met beperkt budget

Tijd genoeg? Ga dan naar de Sint Pietersbasiliek

De rij is altijd erg lang voor de Sint Pietersbasiliek, ook niet vreemd als je nagaat dat het bezoek gratis is. De Sint-Pietersbasiliek is een katholieke kerk en basilica major aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Mocht je de koepel in de basiliek willen bezoeken, dan kost dit wel geld. Mocht je de tijd hebben, dan kan je voor kiezen in de rij te gaan staan en anders van buiten af is de Sint Pietersbasiliek natuurlijk ook het fotograferen waard

Wil jij je nu inlezen in Rome? Hier vind je heel veel boeken om te lezen

Kamperen in Italie

Reis jij met kinderen door Italië en willen jullie graag kamperen, kijk dan eens voor een Kindercamping Italië. Je hebt veel keus in kindercampings, van kleinschalig tot groot. Om overzicht te houden vind je op deze site de top-10 kindvriendelijke campings van Italië.

Op stap met beperkt budget

Dus ook als je minder budget hebt voor een stedentrip kan je prima naar Rome. Door af en toe zelf te koken, je vertrek dagen aan te passen en je wandelschoenen aan te trekken kan je geld besparen en toch genieten van een super vakantie in deze prachtige Italiaanse stad!

foto gratis afbeeldingen via pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Wat een handige tips om Rome te verkennen met een beperkt budget! Buiten het seizoen reizen en kiezen voor een hostel of kamperen zijn slimme keuzes om kosten te besparen. En wandelen door de prachtige stad om gratis bezienswaardigheden zoals de Rosato Comunale, Het Pantheon, Mercato di Testaccio, de Spaanse trappen en de Trevifontein te ontdekken, klinkt als een geweldige manier om van Rome te genieten zonder je portemonnee te veel te belasten. Bedankt voor deze waardevolle informatie!

    Met vriendelijke groet,

    Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept