Buis-les-Baronnies. Ontdek de dorpsmarkt, de wijnroutes en meer

Buis-les-Baronnies

Ga je graag naar Frankrijk op vakantie en ben je dol op pittoreske dorpjes dan is Buis-les-Baronnies in de Drôme een plek om heen te gaan. Buis-les-Baronnies is een ontzettend leuk en pittoresk dorpje gelegen in het zuiden van Frankrijk, omringd door de prachtige landschappen, wijnvelden, olijfbomen, fiets- en wandelroutes.

Vakantie in Buis-le-Baronnies

In de meivakantie waren wij voor de tweede keer in Buis-les-Baronnies. Wij gaan naar deze plek omdat we hier ontzettend goed kunnen klimmen, maar daarnaast kunnen wij ook erg van de omgeving, de bourgondische leefstijl en het klimaat genieten.

De charme van dit dorp

Het mooie van dit dorp vind je in de charmante straatjes, de mooie pleinen met winkels, restaurants en cafés en de kerken. Maar Buis-les-Baronnies heeft nog meer te bieden. Zoals de bergen van de Baronnies, waar je ontzettend veel sportieve activiteiten kan ondernemen.

Wandelen, fietsen en klimmen

Vanuit het dorp zijn er verschillende wandelingen te maken, een van de leuke wandelingen is naar het klimgebied en de gorge van Ubrieux, wat een korte, makkelijke maar erg mooie wandeling is. Maar er is veel meer te wandelen. Bij de I kan je genoeg informatie vinden. Ook is het hier prachtig fietsen, niet ver van Buis-les-Baronnies heb je namelijk de Mont Vertoux.

Markten

Elke woensdag en zaterdag is er een markt in Buis-les-Baronnies. De markt op zaterdag is een bloemen- en plantenmarkt en de markt op woensdag echt een Franse markt, het hele dorp staat vol met kraampjes, met eten, drinken, olijven, honing, kleding, hoeden, tassen, sieraden. Het is druk en gezellig.

markten Frankrijk

In de omgeving van Buis-les-baronnies zijn er door de week heen ook markten, zeis er bijvoorbeeld op dinsdag een grote markt in Vaison-la-Romaine. Vaison-la-Romaine is sowieso leuk om te bezoeken wanneer je in de omgeving verblijft.

Eten en drinken

Bezoek een van de restaurants, koop je croissant en pain au chocolat bij de bakker en drink een drankje op het terras, maar bezoek ook een van de vele wijngaarden. De regio staat namelijk ook bekend om zijn wijngaarden en wijnproductie. Zo kan je in de omgeving van Buis-les-Baronnies wijntours en proeverijen doen tijdens je verblijf hier.

Verblijf

Wij kamperen graag, maar je kan in Buis-les-Baronnies en omgeving natuurlijk ook prima een huis huren. Zoek eens op sites als Airbnb of Novasol.

Het is hier goed vertoeven

In de Drôme is het in mei vaak al goed vertoeven, hoewel het ook nog fris kan zijn, zijn er ook al genoeg dagen volop zon. Hou er wel rekening mee dat in het voorseizoen de zwembaden nog niet open zijn. Het gemeente zwembad in Buis-les Baronnies gaat bijvoorbeeld pas 1 juni open. Plan een wandelroute, ga fietsen of verken de omgeving met de auto. Er is genoeg te doen en te zien voor jong en oud.

Meer vakantie inspiratie? Garda Trentino– de perfecte vakantie voor sport en ontspanning

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept