Handig, het gebruik van een wachtwoorden notitieboekje

waarom een wachtwoorden notitieboekje zo makkelijk is

Heb jij ook zo ontzettend veel wachtwoorden en weet je echt af en toe niet meer welk wachtwoord voor welke site is? In een tijdperk waarin digitale veiligheid steeds belangrijker wordt, kan het bijhouden van sterke en unieke wachtwoorden een uitdaging zijn. Hoewel digitaal wachtwoorden bewaren populair is, kiezen sommige mensen voor een meer traditionele aanpak: het opschrijven van wachtwoorden in een notitieboekje. Wat zijn nu de voordelen, nadelen van het gebruiken van een wachtwoorden notitieboekje?

Een wachtwoorden notitieboekje

Misschien ben je net als ik dol op het opschrijven van alles en nog wat en vind je een extra notitieboekje totaal geen probleem. Hou je van schrijven, noteren en vind je het prettig om alles op papier te hebben, dan is een wachtwoorden notitieboekje ook echt iets voor jou.

Wat zijn de voordelen

Je kan natuurlijk al jouw wachtwoorden op je computer opslaan of net zo makkelijk in je telefoon, toch merk ik dat lang niet alle wachtwoorden hier genoteerd zijn en met een notitieboekje met wachtwoorden heb je dus geen software en apparaten nodig. En natuurlijk zijn wachtwoorden voor online ( en staan misschien opgeslagen), maar ook wachtwoorden voor je werk of school kan je hier in kwijt.

Eenvoud en gebruiksgemak

Niet iedereen is heel goed in het gebruik van laptops, ben je minder technisch onderlegd dan kan het heel fijn zijn om je wachtwoorden op papier te hebben, belangrijk is dan wel dat je dit niet op losse vellen schrijft maar dan juist gebruik maakt van een notitieboekje voor al jouw wachtwoorden.

Zijn er dan geen nadelen

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het gebruik van een wachtwoorden notitieboekje, zo kan je deze kwijt raken of hij kan gestolen worden, maar ook is een notitieboekje voor iedereen toegankelijk. Ook zal je zelf updates van je wachtwoorden bij moeten houden en handmatig weer op moeten schrijven. Ook kan je de wachtwoorden alleen terugvinden wanneer je jouw boekje bij de hand hebt.

Tips voor het gebruiken van een wachtwoorden notitieboekje

  • Bewaar je boekje op een veilige plek
  • Heb je nu extra gevoelige wachtwoorden, gebruik dan een versleuteling voor de codes. Bijvoorbeeld een cijfer er bij optellen of aftrekken. Of noteer alleen hints van wachtwoorden.
  • Werk je notitieboekje met wachtwoorden regelmatig bij.
  • Streep oude wachtwoorden door om verwarring te voorkomen.

Hoe ziet zo een boekje eruit

Vergeet je wachtwoorden en gebruikersnamen nooit meer dankzij het Wachtwoorden notitieboekje van PaperStore uitgeverij Deltas. Het boek (ISBN 9789044759921) is in drie uitgaves te koop voor €12,95. Verkrijgbaar in d boekhandel of online. Oa bij bol

Voordelen van dit boekje:

  • Alfabetisch gerangschikt en met handige tabs: voortaan heb je alle gegevens in één oogopslag bij de hand.
  • Handig formaat voor in je jas of tas!
  • Met handige tabbladen, royale ruimte voor gegevens en een overzichtelijke indeling
  • Met tips voor een veilig en sterk wachtwoord
  • Mooie hardcover met elastiek om er extra lang plezier van te hebben

Hou je gegevens bij de hand

Een notitieboekje voor wachtwoorden kan een betrouwbare en eenvoudige manier zijn om je wachtwoorden te beheren, mits het op de juiste manier wordt gebruikt. Door rekening te houden met zowel de voordelen als de risico’s en door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je een effectieve balans vinden tussen veiligheid en gebruiksgemak. Ik zelf vind dit notitieboekje voor mijn wachtwoorden heel handigl. Ik heb toch nog veel wachtwoorden die niet automatisch opgeslagen zijn en ook af en toe moet je handmatig weer een wachtwoord invullen (help!) dan is dit boekje heel prettig. Door de tabbladen ben ik meteen bij de site die ik zoek en er is meer dan genoeg schrijf ruimte. Dit notitieboekje is vrolijk van kleur en qua model erg makkelijk weg te stoppen in la of tas.

Lees ook: 10 fantastische ideeën om een notitieboekje te vullen

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/gekregen product

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept