De beste sites voor vakantie huisjes huren

vakantiehuisje huren

Een vakantie huisje huren. Het is alweer november en de eerste plannen voor de vakantie worden al gemaakt. Logisch want wil je een huisje of appartement boeken, dan moet je hier tijdig bij zijn. Op welke sites kan je nu goede huisjes huren.

Meestal kamperen wij

Zelf gaan wij het liefste kamperen. Maar gaan we in de herfstvakantie weg dan zoek ik naar vakanties huisjes om te huren. Ik doe dit nu een jaar of zes en heb altijd de vrije hand van de rest van de familie om een keuze te maken. We gaan in de herfstvakantie altijd klimmen en mijn taak is dan  om in de buurt van een klimgebieden een betaalbaar huisje te zoeken.

Lees ook: Waarom kamperen met de tent zo leuk is.

Huisjes zoeken voor zes personen

Onder betaalbaar versta ik zelf eigenlijk dat ik zo tussen de 400 en 500 euro wil blijven. We zijn met zijn zessen, vier volwassenen en twee kinderen. De zoekactie  vakantie huisjes huren is dan drie slaapkamers en verder maakt het weinig uit. Omdat we deze week willen klimmen moeten we voor goed weer richting Zuid-Frankrijk of Italië. Dit jaar werd het d Ardèche, omdat we hier van de zomer waren en toen niet hadden geklommen in verband met de hoge temperaturen.

Lees ook: De mooiste plekken in de Ardèche.

Welke site bezoek ik

In de loop der jaren zijn er vier sites waar ik vakantie huisjes vond en bij  geboekt heb en al heb ik voor twee een lichte voorkeur, ik bekijk ze altijd alle vier voor ik een definitieve boeking maak. Welke sites zijn dit:

Atraveo

Atraveo was de eerste site waar ik ooit een huisje huurde. Voor mij was huren van een vakantiehuisje nieuw en we waren toen zeer verrast over het huis, die naast een jacuzzi, een flipperkast en biljarttafel had. Dit hebben we later nooit meer mee gemaakt. Beginners geluk zou ik willen zeggen. De site is overzichtelijk. Je typt in waar je heen wilt, wanneer, met hoeveel mensen en je wensen. Er verschijnen huisje in verschillende prijsklassen. Wanneer je voor details kijkt voor een huisje zie je precies op de landkaart waar het ligt.  

Novasol

Novasol heeft een aantal vakantie huisjes die ook bij Atroveo staan. Zo boekte ik ooit bij Atraveo en kwam toen uiteindelijk ook bij Novasol uit. De meeste huisjes die ik de afgelopen jaren vond, kwamen van de site van Novasol. Het zoeken van huisjes gaat op deze site het zelfs als bovenstaand, alleen kom hier iets duidelijker in beeld waar alle huisjes staan. Dit is ideaal voor mij, aangezien ik op klimgebied zoek. Wanneer je kijkt bij de huisjes staan er altijd veel en uitgebreide foto’s. Ook staat er meteen bij of je extra betaald voor linnen, elektra en eind schoonmaak. Na betaling krijg je meteen alle informatie toe gemaild en een week of drie van te voren laat je de huurder weten hoe laat je aan denkt te komen op de dag van aankomst.

Problemen met een huisje

We hebben een keer problemen gehad met een huisje en toen wist ik niet dat ze bij Novasol een nood telefoonnummer hebben. Deze neem ik tegenwoordig mee voor het geval dat. De huisjes zijn eigenlijk altijd van particulieren die het huis (tijdelijk) verhuren.

vakantiehuisje huren

Zuid-Frankrijk 2016 via Novasol

AirBenB

AirBenB en HomeAway heb ik leren kennen toen we twee keer vakantie huisjes  in Amerika wilden regelen. We hebben beide sites een keer gebruikt.  Een huis in de Poconos in Pennsylvania vonden we via AirBenB. Contact hadden we direct met de eigenaar en de sleutel van het huis lag op de afgesproken plek. De eigenaar hebben we nooit gezien. Het huis was tot in de puntjes goed verzorgd.

Vorig jaar, zocht ik een huisje in Italie. dit bleek nog al een populair gebied aan de bloemenriviera. Het was toen lastig een huisje te vinden. Zowel op Atraveo en Novasol waren ze te klein of onbetaalbaar en toen kwam ik bij AirBenB terecht. Hier vond ik verschillende huisjes, ook hier is het zoeken van de huisjes gelijk aan de andere sites en kan je ook prima een prijsklasse aangeven.

Lees ook: De bloemenriviera,voor sporters en zonaanbidders.

Een raar gevoel overgehouden bij deze verhuurder

Toch heb ik bij AirBenB een beetje een raar gevoel over gehouden. Ik had vorig jaar drie keer ‘raar’ contacten met mensen. De een reageerde nergens op, de ander wilde dat ik direct aan hem betaalde. Dit vertrouwde ik toen niet. Op een gegeven moment had ik een huis gevonden en betaald, toen het van haar kant ineens niet door kon gaan. De klantenservice bij AirBenB was toen prima te bereiken.. Uiteindelijk heb ik toen een huisje bij Homeaway geregeld.

Lees ook: Servicekosten Airbnb terug krijgen.

vakantiehuisjes huren

De Poconos Pennsylvania Amerika 2014 AirBenB

Homeaway

Ook hier boekte we een keer voor Amerika in Georgia. En vorig jaar dus voor Italie. Op zich een prima site, de vakantie huisjes zijn makkelijk te vinden, na het invullen van hoeveel personen, kamers etc. In Amerika, was alles eigenlijk prima geregeld, ook hier hebben we alles via de mail afgesproken en de eigenaar nooit persoonlijk gezien. Vorig jaar in Italië had ik intensief contact  met een Duitse dame over het huis. Dit ging in het Engels en dat was prima. Echter bij aankomst bleek er alleen een Italiaans sprekende dame te zijn. Met handen en voeten kwamen we er wel uit, maar toen pas kwam ik er achter  dat het huisje verhuurd werd door een (in dit geval) Duiste organisatie.

Een grote organisatie achter de huisjes huur

Het viel me later op dat dit bij deze site vaker gebeurd. Achter de verhuur van de huizen, zit een grotere organisatie. Wel goed om even na te kijken, zodat je weet wie je aanspreekpunt is op het moment dat je in het huisje zit en er misschien problemen zijn.

vakantie huisje huren

Finale Italie 2017, via HomeAway

Conclusie

Eigenlijk ben ik elke keer weer enthousiast geweest over de vakantie huisjes die we konden huren. Ideaal van alle sites is dat je de huizen waar je geintereseerd in bent, op kan slaan in je favorieten. Hierdoor kan je ze later makkelijk weer terug vinden. De huizen die ik huurde, zijn eigenlijk altijd wel gelijk aan de foto’s die ik online zag. Soms heb je wat weinig borden en bestek, er zijn geen schoonmaak spullen aanwezig. Of een extra luie stoel zou lekker zijn. Dat kan altijd gebeuren. Mijn tip is om er rustig de tijd voor te nemen en zeker meer sites te bekijken, want er komen maar weinig vakantie huisjes die je kan huren op dezelfde site voor.

Boek jij wel eens huisjes voor de vakantie en welke site gebruik jij dan?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

24 reacties

 1. zegt:

  wat veel handige websites zijn dit zeg! Ik vind je budget voor 6 mensen wel relatief klein, maar misschien ligt dat aan mij 😉

  1. zegt:

   Daar heb je helemaal gelijk in hoor, het is ook meestal tegen de 450-500, wat ik vind in prijsklasse. Het is natuurlijk buiten het seizoen.

 2. zegt:

  Wat een handig en overzichtelijk artikel.
  Vorig jaar ben ik eens gaan zoeken naar een leuk huisje in Spanje. Echter iets te laat mee begonnen. Ik ga je tips eens doornemen. Hoewel ik bij de link naar AirBenB niet zo’n fijn gevoel heb. De rest ken ik niet zal die eens bekijken. Misschien zit er iets bij voor as zomervakantie.

 3. zegt:

  Handige websites van een aantal heb ik weleens gehoord maar ik boek toch vaak via booking

 4. Wat een handig lijstje! Airbnb zou ik graag nog een keer proberen! Wij gebruiken altijd booking.com maar dat is meer voor een hotel.

 5. als ik een huisje huur ( wij kamperen ook meestal ) gebruik ik vaak Homeaway en ook wle enes Homelydays

 6. zegt:

  Ja ik gebruik verschillende sites! van airbnb tot booking tot belvilla! Of ik ga gewoon googlen en kijk wat er naar voren komt.

 7. zegt:

  Meestal boek ik via booking.com of een keertje via Casamundo. Vooral booking vind ik erg overzichtelijk en een ruime keuze hebben.

 8. zegt:

  Zelf ben I meer van de huisjes dan van kamperen. Roy gaat liever weer kamperen. Maar eigen huis op mooi plek is altijd fijn

 9. zegt:

  Fijn overzicht! Ik heb nog nooit een huis gehuurd maar mocht het er van komen kan ik met jouw tips zeker uit de voeten!

 10. Mieke | mieksmind zegt:

  Ik ben momenteel op zoek naar een vakantiehuisje voor een weekendje weg met het team. Ik gebruik gewoon google en zoek op groepsaccommodaties

 11. zegt:

  Wij kamperen altijd en als het geen kampeer weer, is dan gaan we in principe ook niet op vakantie hahaha. Dit komt doordat we een seizoensplek hebben in de buurt.

 12. Ik gebruik zelf vaak Homeaway en ben nog nooit teleurgesteld. Met Sinterklaas gaan we naar een huisje van Landal, totaal iets anders maar niet minder leuk

 13. Fijn dat het allemaal positieve ervaringen waren en dat de beschrijving ook klopte met het huis je in het echt. Dat vind ik wel heel belangrijk.

 14. Een leuke blog en alles heeft zo zijn voordelen. Wij huren eigenlijk bijna nooit vakantiehuisjes. In de zomer gaan wij eigenlijk altijd kamperen. Maar om naar een B&B te gaan lijkt mij leuk voor een keer.

 15. Wat een handig overzicht. Vervelend dat je ervaringen met Airbnb niet zo positief is. Ik heb gelukkig tot dusver geen nare dingen meegemaakt.

 16. zegt:

  Meestal nemen we een hotel of een appartementje, nog nooit iets via AirB&B gedaan.

 17. Dat zijn nog eens handige sites zeg. Kamperen lijkt me super maar ik ben bang dat ik vanwege mijn gezondheid niet langer dan 3 dagen op een luchtbed kan liggen. In ons geval zou het dan eerder glamping moeten worden maar toch lijkt het me erg leuk 🙂

 18. zegt:

  wat handig dit. ik kende helemaal niet alles. wij gaan meestal naar een stacaravan

 19. zegt:

  Ik heb net een huisje geboekt via AirBnB. Ik ben heel benieuwd of het ook is wat er op de foto’s staat

 20. Nu onze kinderen volwassen zijn gaan wij bijna altijd op hotel nu, maar vroeger huurden we ook wel eens een huisje – altijd goed meegevallen 🙂

 21. Het is zeker fijn dat je huisjes op kan slaan bij je favorieten, anders blijf je maar zoeken 😛

 22. Wat een handig overzicht! Je weet inderdaad soms niet waar je moet beginnen. Dit ga ik onthouden

 23. zegt:

  Wat handig artikel! Ik wil graag regelmatig op vakantie en een vakantiehuis huren in allerlei steden/landen. Het lijkt mij echt leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept