Herfstvakantie Ardèche
Reizen Vrije tijd

Zo mooi is de Ardèche (ook in de herfstvakantie)

En daar is die dan, mijn tweede plog. En wel van de herfstvakantie. We waren een week in de Ardèche. Ik maak altijd al veel foto’s, maar sinds ik mijn nieuwe camera heb, blijf ik foto’s maken. Ik schreef al eerder waarom ik zo blij ben met deze camera, maar ook deze vakantie heeft hij zijn waarde weer laten zien en heb ik ruim de tijd genomen om te oefenen en te proberen en dat leverde ( onder andere) deze plaatjes op. Want waarom is de Ardèche zo leuk? En niet alleen in de zomer. Kijk je mee?

Herfstvakantie in de Ardèche

Elke herfstvakantie gaan we klimmen. Omdat goed (droog) weer hier wel fijn bij is, gaan we eigenlijk altijd richting Zuid-Frankrijk of zoals vorig jaar naar Italie. Afgelopen zomer waren we in de Ardèche. Het was hier te heet om te klimmen, maar we kochten wel alvast een klimtopo. Hier staan alle klimrotsen en routes in. Makkelijk want nu kon ik heel gericht een huisje zoeken niet ver van deze klim rotsen vandaan.

Offline

Tegenwoordig vind ik het heerlijk om tijdens mijn vakantie offline te zijn. Als blogger ben ik altijd online. Ik merk dan ook dat ik als ik vakantie heb, ik ook even niet aan bloggen wil denken. Logisch ook wel. Toen ik vroeger in het ziekenhuis werkte, dacht ik tijdens mijn vakantie’s ook niet aan mijn werk. Het zelfde heb ik dit nu met bloggen. Ik vind het heerlijk om even niet op de laptop of mijn mobiel te zitten en alle tijd voor mijn gezin, maar ook mijn boeken te hebben. Naast vele spelletjes hartenjagen, las ik dus ook heel wat boeken uit.

Zomerse temperaturen in de Ardèche

We gaan dus graag klimmen in de herfstvakantie. Hiervoor zijn droge rotsen en een beetje mooi weer wel prettig. En wat hadden we een geluk deze week. Het was prachtig weer in de Ardèche. Ik had een huisje gevonden via Novasol. Dit huis was prachtig, met een ruime tuin waar de jongens prima konden spelen, maar ook genoeg ruimte binnen on ‘s avonds met zijn allen te kunnen zitten.

Herfstvakantie Ardèche

Herfstvakantie Ardèche

Herfstvakantie Ardèche

Klimmen in de Ardèche

Van de zomer kochten we al een topo van het klimgebied, dus wisten we nu precies waar we routes voor ons konden vinden. Het uitzicht vanaf de klimgebieden was prachtig. Om hier te komen reden we door de mooiste Franse plaatsjes met kasteeltjes en ruïnes.

Herfstvakantie Ardèche

Herfstvakantie Ardèche

Herfstvakantie Ardèche

Wat te doen in de Ardèche

Van de zomer was het eigenlijk te heet om te klimmen. Daarnaast hebben wij ook weinig ondernomen, dit omdat we de week in de Ardèche samen met de hele familie waren en we aan elkaar meer dan genoeg hadden. Deze herfstvakantie was ideaal om ook iets te ondernemen. Elke dag zon en 24 graden. Dit was geluk hoor, want de week vooraf en na onze vakantie was het lang niet zulk mooi weer. Het was qua toerisme een ideale periode. Het was rustig rond de populaire gebieden. De tour langs Vallon Pont d’arc en Gorges de Ardèche was  heel mooi en perfect geregeld. Overal waren de uitzichtpunten goed aangegeven en parkeerruimte genoeg. De Ardèche is dus een aanrader. Zomers, maar ook zeker in de andere seizoenen.

Herfstvakantie Ardèche

Herfstvakantie Ardèche

Herfstvakantie Ardèche

Herfstvakantie Ardèche

Herfstvakantie Ardèche

Wat te doen in de Ardèche? #vakantie #plannen

Ben jij wel eens in de Ardèche geweest?

Ook leuk in de vakantie: Een weekendje Malmedy En hier vind je Plog#1

foto’s lodiblogt

21 thoughts on “Zo mooi is de Ardèche (ook in de herfstvakantie)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *