Italie, de bloemenriviera
Reizen

Italië: De bloemenriviera, voor sporters en zon aanbidders

Italië! De bloemenriviera, niet alleen mooi in de zomer, ook meestal ook erg heet. Misschien is het daarom juist een plek om in het voor- of najaar heen te gaan. En ga dan naar Finale, met zijn mooie stranden en heerlijk eten!

De zon opzoeken in de herfst vakantie

Hoe heerlijk is het om in de herfstvakantie een weekje de zon op te zoeken. Even weg van huis, even weg van de kou en nog heel even in je korte broek genieten van een ijsje op een terras. De bloemenrieviera in Italië is in de zomer vaak te heet, maar in het voor- of najaar kan je hier prima vertoeven. 

Een huisje in Italië

Normaliter gaan wij zelf in de herfstvakantie graag naar zuid-Frankrijk. Wij gaan heen om te klimmen en in dezetijd zijn de rotsen hier nog prima te beklimmen door de warme temperaturen. Echter af en toe willen we wat anders en het werd het klimgebied in Finale Ligure. Dit ligt aan de bloemenriviera van Italië.

Lees ook: Vakantie in Zuid-Frankrijk.

Een huis via AirB&B

Nou kamperen we graag, maar in de herfstvakantie is dit toch echt te koud. Ik vond een huisje via airbnb. Een klein huisje, met drie etages en drie slaapkamers.

Lees ook: Waarom kamperen zo leuk is. 

Finale in Italië, met zijn prachtige stranden en rotsen

Een lange auto rit

Toen we na een lange rit aankwamen in Vene. Een gehucht in de buurt van Finale, scheen de zon en zagen we blauwe lucht. Het huisje was prima. We konden heerlijk buiten zitten en aten hier dan ook elke ochtend  en avond buiten op de patio. Waarbij we prachtig uitzicht hadden. De klimrotsen waren allemaal in de buurt en op ‘vrije’ dagen bezochten we de stranden van Finale en Noli en hingen de toerist uit in Finalborgo.

Een prima temperatuur

De hele week was het zo rond de 23-24 graden. De zee was koud, maar dat is geen probleem voor de echte  waaghalzen. In de zomervakantie is het hier ontzettend heet en druk met toeristen, maar nu was het er rustig. 

Wat is er te doen in Finale en de Bloemenriviera

Nou staat Finale bekend om zijn sporten die je hier uit kan voeren. Naast klimmen, kan je hier prachtig fietsen, duiken en wandelen. Maar er is nog veel meer te doen.  Finalborgo is een prachtig middeleeuws stadje. Noli heeft prachtige straten en gebouwen. De stranden van Finale zijn prachtig, Maar naast het grote strand hier, zijn er in de naaste omgeving nog vele kleinere stranden te vinden.

Of je nu wil sporten of zonnen, in de bloemenriviera in Italië kan het allebei.

Italië zon, zee, strand en steden

Ik was aangenaam verrast over de bloemenriviera en ga zeker nog terug, maar er staat meer op mijn lijstje. Zo wil ik graag eens met de kinderen naar Venetië. Italië is zoveel meer dan zon en pizza, de steden zijn prachtig, de stranden schoon en de mensen gezellig.

Lees ook: Wandelen in Italie- de Drei Zinnen.

Lees ook: Rome bezoeken met een beperkt budget.

foto’s lodiblogt/Pixabay

54 thoughts on “Italië: De bloemenriviera, voor sporters en zon aanbidders”

  1. Wat een leuke blog! Zo leuk dat je naar een van de onbekendere plaatsen/regio’s bent geweest. De meeste mensen kennen Ligurië van de Cinque Terre en Portofino e.d., deze kant en het prachtige daarboven gelegen Piemonte zijn nog redelijk onbekend. En ik ben blij dat je mijn blogs zo leuk vindt. Deze week komt er een blog over het eiland Elba, daar was ik in de herfstvakantie en dat was ook al zo genieten! Dank voor je vermelding, heel lief van je.

  2. Wat een heerlijke foto’s! Lijkt mij ook erg leuk om heen te gaan…Ben tegenwoordig wel een beetje “banger” geworden voor Air B&B, gelukkig beviel het jullie wel goed!

  3. Wat leuk! De Bloemenrivièra is echt geweldig. Leuk dat het jou ook zo goed bevallen is. Ik schreef er eerder ook een blog over met wat leuke tips in de omgeving en logeeradres.

  4. Ik heb geen ervaring met klimmen, maar ik kan mij voorstellen dat het sowieso moeilijk is om een huisje naar je zin te vinden in de herfstvakantie, want volgens mij gaan steeds meer Nederlanders de grenzen over (wij overigens niet dit jaar). Het klinkt als een mooi gebied en wat een fijne temperatuur!

  5. Ohh krijg gelijk zin om op vakantie te gaan! Wij hebben momenteel herfstvakantie, maar blijven lekker thuis (nou ja lekker…het moet even vanwege het budget) x

  6. Wat heerlijk om zo nog even de zon op te zoeken! Wij hebben in mei via Airbnb een appartement geboekt en zijn dat voor volgend jaar nog een keer van plan, topsite!

  7. Wat een geluk dat je alsnog wat vond om naar toe te gaan. Ik verkende reeds Toscane, maar de bloemenriviera nog niet. Inderdaad wat ver voor een week maar soms moet je er iets voor over hebben. En zo te zien was het er zeker de moeite waard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.