vlucht vertraagd
Reizen

Claimingo- Makkelijk een vertraagde of geanuleerde vlucht claimen

Daar sta je dan, bepakt en bezakt met je koffers en tassen. Je gaat op vakantie of zakenreis. Ineens zie je op de borden op de luchthaven de woorden Cancelled of Delay staan. Niets zo vervelend en frustrerend wanneer dit gebeurd aan het begin of eind van een vakantie of reis. Wist je dat je in een aantal gevallen recht heb op compensatie? Met een klik weet je op je jouw vlucht kan claimen.

Net terug van vakantie

Zelf zijn we net terug van vakantie, we brachten een week door in Italië. Het is dat we zo ontzettend veel mee hebben aan klimspullen, anders zou ik zeker gekozen hebben voor het vliegtuig. Italië is gewoon een ontzettend end rijden voor een weekje weg. Maar ja, het heeft iets te maken met het hebben van een hobby enzo.

Lees ook: De bloemenriviera in Italië, ideaal voor zonaanbidders en sporters.

Vertraging of vlucht gecanceld

Al eerder schreef ik over Claimingo en wat ze voor de reiziger kunnen betekenen. Ik zelf vlieg niet veel, maar als ik vlieg is het ver weg en eigenlijk altijd met een tussenstop. Ontzettend zenuwachtig word ik hier altijd van. Zeker wanneer het vliegtuig later vertrekt en ik bang ben om de aansluiting te missen. Het is zo naar wanneer je naar je bestemming toe wilt of terug naar huis, dat je een tussenvlucht mist, een vlucht geannuleerd is of vertraagd. Je humeur zakt naar het vriespunt en vaak is het maar afwachten wanneer je dan wel met een vlucht mee kan.

Lees ook: Recht op schadevergoeding bij vertraging met het vliegtuig.

Europese Verordening

In 2004 is een Europese verordening aangenomen die jou als reiziger beschermt. In deze verordening is vastgelegd wanneer je recht hebt op een vergoeding en hoe hoog die vergoeding moet zijn. Bij Claimingo maken ze juridische zaken graag wat makkelijker. Daarom hebben ze deze verordening voor je samengevat. Zo weet jij tenminste waar je aan toe bent. (Bron Claimingo)

 In slechts twee minuten weet je waar je recht op hebt

Claimingo helpt jou met het verkrijgen van de vergoeding waar je recht op hebt. In slechts twee minuten weet jij of je in aanmerking kan komen voor een vergoeding.

Wanneer kom je in aanmerking voor een vergoeding? Als je:

  • vlucht minimaal 3 uur vertraagd was.
  • of geannuleerd werd.
  • vlucht overboekt was.
  • geweigerd bent bij het instappen.
  • door vertraging een aansluitende vlucht gemist hebt.

Ga goed op vakantie

Heb jij een van bovenstaande meegemaakt, kijk dan of recht hebt op een schadevergoeding

Disclaimer: 2022 de website van Claimingo lijkt niet meer te bestaan.

Comfortabel in het vliegtuig: Hier vind je alles wat je nodig hebt

foto pixabay

27 thoughts on “Claimingo- Makkelijk een vertraagde of geanuleerde vlucht claimen”

  1. Is het nou vordering of verordening? Enniewees: heel handig dat dit bestaat! Leed is dan al geleden maarja, voel je het in ieder geval minder / niet in je portomonnee…

  2. Oh boy wat lijkt het me een gedoe als je het overkomt, super zuur want je vakantie begint al op schiphol. fingers crossen dat het niet zal gebeuren, maar je weet het ooit

  3. Oh als je met een tussenstop je aansluiting mist is wel echt vreselijk! Gelukkig nooit meegemaakt. Ben wel door een foutje bijna geweigerd omdat ik een O in plaats van 0 intypte voor een visum. Gelukkig goedgekomen!

  4. Ik vond het helemaal niet zo handig om de vergoeding daadwerkelijk te krijgen… Een jaar ben ik ermee bezig geweest, voordat er effectief iets betaald werd… Maar het was de moeite wel waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.