Claimingo- Makkelijk een vertraagde of geannuleerde vlucht claimen

wat als gevlucht geannuleerd is of vertraagd, kan je dan geld terug krijgen.

Daar sta je dan, bepakt en bezakt met je koffers en tassen. Je gaat op vakantie of zakenreis. Ineens zie je op de borden op de luchthaven de woorden Cancelled of Delay staan. Niets zo vervelend en frustrerend wanneer dit gebeurd aan het begin of eind van een vakantie of reis. Wist je dat je in een aantal gevallen recht heb op compensatie? Met een klik weet je op je jouw vlucht kan claimen.

Net terug van vakantie

Zelf zijn we net terug van vakantie, we brachten een week door in Italië. Het is dat we zo ontzettend veel mee hebben aan klimspullen, anders zou ik zeker gekozen hebben voor het vliegtuig. Italië is gewoon een ontzettend end rijden voor een weekje weg. Maar ja, het heeft iets te maken met het hebben van een hobby enzo.

Vertraging of vlucht gecanceld

Al eerder schreef ik over Claimingo en wat ze voor de reiziger kunnen betekenen voor bijvoorbeeld een schadevergoeding. Ik zelf vlieg niet veel, maar als ik vlieg is het ver weg en eigenlijk altijd met een tussenstop. Ontzettend zenuwachtig word ik hier altijd van. Zeker wanneer het vliegtuig later vertrekt en ik bang ben om de aansluiting te missen. Het is zo naar wanneer je naar je bestemming toe wilt of terug naar huis, dat je een tussenvlucht mist, een vlucht geannuleerd is of vertraagd. Je humeur zakt naar het vriespunt en vaak is het maar afwachten wanneer je dan wel met een vlucht mee kan.

Europese Verordening

In 2004 is een Europese verordening aangenomen die jou als reiziger beschermt. In deze verordening is vastgelegd wanneer je recht hebt op een vergoeding en hoe hoog die vergoeding moet zijn. Bij Claimingo maken ze juridische zaken graag wat makkelijker. Daarom hebben ze deze verordening voor je samengevat. Zo weet jij tenminste waar je aan toe bent. (Bron Claimingo)

 In slechts twee minuten weet je waar je recht op hebt

Claimingo helpt jou met het verkrijgen van de vergoeding waar je recht op hebt. In slechts twee minuten weet jij of je in aanmerking kan komen voor een vergoeding.

Wanneer kom je in aanmerking voor een vergoeding? Als je:

 • vlucht minimaal 3 uur vertraagd was.
 • of geannuleerd werd.
 • vlucht overboekt was.
 • geweigerd bent bij het instappen.
 • door vertraging een aansluitende vlucht gemist hebt.

Ga goed op vakantie

Heb jij een van bovenstaande meegemaakt, kijk dan of recht hebt op een schadevergoeding

Disclaimer: 2022 de website van Claimingo lijkt niet meer te bestaan.

Comfortabel in het vliegtuig, bij Bol.com vind je alles voor een relaxte vlucht.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto gratis afbeelding van Dominic Wunderlich via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

25 reacties

 1. zegt:

  Lijkt me wel heeeel erg handig als je ziet wat voor problemen er laatst waren met Ryanair hier in Belgiê! Zo weet je meteen waar je recht op hebt!

  1. nou echt he!

 2. Handig dat dit er is. In 2 minuten weten wat je mogelijkheden zijn klinkt prettig en snel.

  1. hopelijk hebben we het nooit nodig.

 3. zegt:

  Is het nou vordering of verordening? Enniewees: heel handig dat dit bestaat! Leed is dan al geleden maarja, voel je het in ieder geval minder / niet in je portomonnee…

  1. verordening, klopt helemaal.

 4. zegt:

  Wat goed dat dit bestaat zegt! Ik dacht echt dat het zo lastig was om te regelen.

  1. Ik ook hoor, toen ik hier van hoorde.

 5. Oh boy wat lijkt het me een gedoe als je het overkomt, super zuur want je vakantie begint al op schiphol. fingers crossen dat het niet zal gebeuren, maar je weet het ooit

  1. Nou zeker weten, niet aan denken hoor! Genieten en mocht het ooit voorkomen weten we nu wat we moeten doen.

 6. zegt:

  Wat handig! Ik heb nog nooit gevlogen, maar ik snap wel dat dit heel handig is als je vliegtuig niet opstijgt.

  1. nou zeker weten.

 7. zegt:

  Ik durf niet te vliegen dus heb ik er ook niet mee te maken. Maar wel erg handig dat er zoiets bestaat. Een vertraging oid is wel zo vervelend!

  1. Het is zeker handig, hopelijk nooit nodig, maar goed om te weten.

 8. zegt:

  Heel handig om te weten. Mijn man en ik willen in de toekomst nog veel reizen dus dan zijn dit soort tips & tricks heel erg welkom.

  1. Fijn! Hopelijk hebben jullie het niet nodig, maar beter de info achter de hand hebben.

 9. zegt:

  handig om te weten. bedankt voor de tips! ik reis veel & gelukkig nooit nodig gehad nog

  1. Ik gelukkig ook nog nooit, ondanks de vele stress ging het elke keer goed!

 10. Toevallig had ik het er met mijn man over en hij heeft een deel vergoed gekregen via deze organisatie, grappig, ik kende het voorheen niet.

  1. Wat goed zeg! Goed om te lezen dat men het al kan vinden!

 11. zegt:

  Oh als je met een tussenstop je aansluiting mist is wel echt vreselijk! Gelukkig nooit meegemaakt. Ben wel door een foutje bijna geweigerd omdat ik een O in plaats van 0 intypte voor een visum. Gelukkig goedgekomen!

  1. Och jee, kan me helmen voorstellen hoe dat is gegaan. gelukkig kwam het goed.

 12. Geen dank!

 13. zegt:

  Wat handig! Dat is goed dit bestaat

 14. zegt:

  Fijn om te weten voor een volgende vakantie! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept